Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
Options
View
Go to last post Go to first unread
Offline kkets  
#1 Posted : 20 September 2016 23:03:02(UTC)
kkets

Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 2

Στα φετινά Nationals δεν πήγα με μεγάλες βλέψεις. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο καιρό το έχω ψιλοπαρατήσει το game. Αρκεί να πω πως τα τελευταία 6 packs παρέμεναν κλειστά στο σπίτι μου μέχρι λίγες ημέρες πριν το τουρνουά και το jinteki.net δεν το παλεύω ιδιαίτερα. Έκανα λίγη προπόνηση μια ημέρα πριν το τουρνουά με τους fellow BLTGers και αποφάσισα να κατεβάσω ένα HB (παλιά μου τέχνη κόσκινο) fast advance deck και μια Andromeda με anarch suite + medium. Δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένος με το HB deck μου αλλά αντιστάθηκα στον πειρασμό του να αλλάξω deck τελευταία στιγμή.

Τέλοσπαντων Κυριακή πρωί αφού αντάλλαξα καλημέρες με όλα τα παιδιά που είχα καιρό να δω και βέβαια με τους γαμάτους Θεσσαλονικείς και αφού ήπια μονορούφι τον πρωινό καφέ ετοιμάστηκα για τον πρώτο γύρο

Γύρος 1 vs Γιάννης Κούτσικος (ΝΕΗ/Andromeda)

Είναι πάντα μεγάλη χαρά να παίζω με τον Γιάννη, αφού κάναμε πλάκα σχετικά με το γεγονός ότι αφού είχε ψηφίσει στο poll ότι θα σήκωνα εγώ το τουρνουά έπρεπε να με αφήσει να κερδίσω ξεκινήσαμε το πρώτο παιχνίδι με εμένα να παίζω Andromeda και εκείνον ένα Russian NEH με asset spamming. Το αρχικό μου χέρι ήταν αρκετά καλό με temujin/desperado και άρχισα την πίεση από την αρχή. Αφού βεβαιώθηκα πως το NEH που έπαιζε ο Γιάννης δεν ήταν kill deck αλλά fast advance άρχισα να τρέχω πιο ελεύθερα με αποτέλεσμα να πιέζω πάρα πολύ σε όλους τους servers. Έκλεψα αρκετά γρήγορα αρκετές μονές ατζέντες ενώ ο Γιάννης σκόραρε διπλές με αποτέλεσμα το game να λήξει αρκετά κοντά 7-5 με mvp το turning wheel που μου έδινε πολλαπλά access.
Στο ανάποδο game ο Γιάννης ξεκίνησε δυνατά αλλά κατάφερα να του κόψω ένα temujin στα archives δεύτερο γύρο (με advance assembly lines) με αποτέλεσμα να μείνει πίσω στα λεφτά. Και πάλι το παιχνίδι τελείωσε πολύ κοντά με μένα να σκοράρω με fast advance την τελευταία ατζέντα και σκορ 7-5.

2-0

Γυρος 2 vs Φώτης Κονδυλόπουλος (CTM/Andromeda)

Τα δύσκολα ξεκίνησαν νωρίς. Ο Φωτάρας είναι πολύ καλός παίχτης και φάνηκε πως κατέβηκε προπονημένος γνωρίζοντας πολύ καλά τα decks του. Ξεκινήσαμε με αυτόν να παίζει CTM και εγώ την Andromeda. Ξεκίνησα κάνοντας ένα πολύ λάθος mulligan αφού είχα στο αρχικό χέρι temujin, desperado και networking που είναι ταμάμ για το CTM αλλά δεν είχα burst economy (dirty laundry, sure gamble). Θα έπρεπε να το είχα κρατήσει το αρχικό μου χέρι και αυτό ήταν ένα λάθος που οφείλεται στην προηγούμενη απραξία μου. Ξέμεινα πολύ γρήγορα από λεφτά με αποτέλεσμα να μην μπορώ να τον απειλήσω σημαντικά και να βγει χαλαρά με fast advance σε έναν remote στον οποίον δεν μπορούσα να μπω. Κάποια στιγμή έφαγα και ένα HHN.

Στο αντίθετο η Ανδρομέδα του έκατσε ονειρικά. Desperado, dirty laundry, hedge fund και rebirth. Προσπάθησα να rusharω αλλά του ήρθαν οι breakers γρήγορα και έπαιξε πάρα πολύ καλά ρίχνοντας σιφόνια απ εδώ και απ εκεί
2-2

Γύρος 3 vs Γιώργος Αποστόλου (ΗΒ:ΕΤF/Whizzard)

Τώρα θέλω ένα 2-0 για να έχω κάποια ελπίδα για την οχτάδα (που ήταν και ο αρχικός στόχος δηλαδή). Ο Γιώργος παίζει δύο πολύ δυνατά decks που αποτελούν και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα δικά μου decks. Η Andromeda μπορεί να τον πιει μπουζί ενάντια σε fast advance HB και το δικό μου HB έχει πρόβλημα απέναντι στον Whizzard.

Ξεκινάμε με μένα να τρέχω και ευτυχώς μου ανοίγει και έρχονται οι σωστοί breakers με την σωστή σειρά. Ένα γρήγορο install του turning wheel μου επιτρέπει να ασκήσω πίεση σε χέρι και r&d με αποτέλεσμα να μπορέσω να βρω τις ατζέντες.

Στο ανάποδο ο Γιώργος είναι λίγο άτυχος γιατί καταφέρνω να περάσω ένα Chronos Project την ώρα που στο discard ήταν το ένα από τα δύο paperclip και αυτό μου επιτρέπει να προστατεύσω τους servers μου με vanilla (ice ice baby). Τελικά βρίσκει το δεύτερο paperclip και πλέον οι servers μου είναι ορθάνοιχτοι αλλά τελικά τελευταίο γύρο δεν καταφέρνει να βρει την ατζέντα που είχα στο χέρι και την οποία σκόραρα με fast advance για τους 7 πόντους.
4-2

Γύρος 4 vs Κώστας Ρετάλης (ΗΒ:ETF/Whizzard)

Τέλεια! Και πάλι τα δύο καταραμένα decks με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Ρετάλη που του χρωστάω από τα προηγούμενα regionals που με κέρδισε στον τελικό. Ξεκινάμε με μένα να παίζω corp και να κάνω και πάλι ένα τρομερό λάθος που μου κόστισε το παιχνίδι. Είχα ξεφορτωθεί ατζέντες στα archives και είχα κάτω Jackson τον οποίο και κράταγα χαλαρά μέχρι να κάνει run είτε για να σπάσει τον howard είτε στα archives. Βέβαια είχα ξεχάσει το Rumor Mill που εντέλει έπαιξε ο Κώστας και τσίμπησε από τα archives 3 ατζέντες και 6 ποντάκια. Από κει και πέρα ήταν θέμα χρόνου να βρει άλλον έναν πόντο.

Στο ανάποδο ξεκίνησα την πίεση από νωρίς ήρθαν οι σωστοί breakers και άρχισα να σκάβω με medium το r&d για να βρω τις ατζέντες.
5-3

Γύρος 5 vs Βασίλης Χιωτέλης (IG/Valencia)

Ίσως από τα πιο ωραία παιχνίδια που έπαιξα στο τουρνουά. Ξεκινάμε με μένα να παίζω corp και να ανοίγω χέρι χωρίς ice αλλά με hedge fund, biotic και beta test. Yolo σκέφτηκα και είπα ότι θα παίξω το χέρι όπως είναι να σκοράρω τον δεύτερο γύρο beta test το οποίο θα σκάσω για να ανοίξω ice στο remote και να σκοράρω από κει χωρίς να φοβάμαι blackmail. Και έτσι έγινε και το beta test μου έδωσε 2 vanilla (ice ice baby) τα οποία και έβαλα σε remote και rnd. Τράβηξα άλλη μια ατζέντα την οποία και σκόραρα στο vanilla remote και κάπου εκεί έφαγα apocalypse. Ήμουν όμως ήδη με 4 πόντους και αυτός με 0 οπότε rushara ένα GFI με την ελπίδα ότι δεν θα έχει blackmail (είπαμε YOLO) και πράγματι ο Βασίλης δεν κατάφερε να βρει το blackmail και βγήκα (ουφ).

Στο ανάποδο o Βασίλης άρχισε να απλώνει τραχανά τον οποίο εγώ αγνόησα επιδεικτικά και άρχισα να κάνω hammer το rnd με medium. Εντέλει τελευταίο γύρο και ενώ έχω κλέψει 6 πόντους τα πάω όλα για όλα κάνω run r&d για 7 κάρτες. Τίποτα. Run ξανά για οχτώ κάρτες και πάλι τίποτα. Εκείνη την στιγμή ο Βασίλης είχε 3 κλειστά remote και λέω ένα από αυτά είναι ατζέντα κάνω run στο τελευταίο remote που είχε φτιάξει με 2 κάρτες στο χέρι και καταφέρνω να κλέψω το νικητήριο Fetal AI.
7-3

Με αυτά και με αυτά κατάφερα να περάσω top 8 και παίζω πρώτο παιχνίδι με τον Βασίλη Zήτρο με τον οποίο συναντήθηκα τελευταία φορά πριν από 2 χρόνια νομίζω στο Chronos Protocol. Η επιλογή για το τι θα παίξω είναι δικιά μου και για κάποιον περίεργο λόγο (ακόμη δεν ξέρω τι σκεφτόμουν) αποφάσισα να παίξω HB ενάντια στην Kate!!!!. Ε όπως είναι λογικό lockare το fast advance με clot και εγώ τον ήπια μπουζί.
Losers bracket λοιπόν με τον Γιώργο Σαμαρά να παίζει HB Jeeves deck. Ο Γιώργος προστάτευσε τους servers του με barriers εγώ δεν είδα το paperclip ούτε τα special order και GG!

Κλείνοντας να πω ότι χάρηκα πάρα πολύ το τουρνουά. Είχα καιρό να παίξω και πράγματι είχα ξεχάσει πόσο πολύ μου αρέσει το παιχνίδι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κάισσα και το Fantasy Shop καθώς και στον Χρήστο για την άρτια διοργάνωση.

Μέχρι την επόμενη φορά. BLTG!
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Notification

Icon
Error