Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
Options
View
Go to last post Go to first unread
Offline Vexation  
#1 Posted : 31 January 2018 15:10:52(UTC)
Vexation

Rank: Administration

Reputation:

Medals: GNRL Season Winner: First Place In Overall StandingsOG: No school but old school

Groups: Administrators, OG, Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 220

Thanks: 3 times
Was thanked: 31 time(s) in 21 post(s)

Δυστυχώς, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες των φανατικών φίλων του παιχνιδιού, το επικείμενο event για τις 11/02/18 θα ακυρωθεί. Τουλάχιστον στην μορφή που είχαμε σχεδιάσει μια και οι συμμετοχές δεν καλύπτουν καν το κόστος της αίθουσας, πόσο μάλλον των υπολοίπων πραγμάτων που είχαμε σχεδιάσει όπως cool participation prizes, κοπή πίττας, κλπ – και ο χρόνος είναι λίγος για να μπορέσουμε να το ανασχεδιάσουμε σε κάποια πιο ευέλικτη μορφή.  Μεταθέτουμε το ραντεβού μας για τον Μάρτιο, προς τα τέλη, όταν θα ξέρουμε σίγουρα ότι θα έρθουν τα stronghold kits που είχαμε παραγγείλει για επόμενο event.

Αν θέλαμε ντε και καλά να κάνουμε event θα μπορούσαμε, υποθέτω πως θα χωράγαμε με λίγο ζόρι 40 άτομα στον κήπο μου σε μαξιλάρια και θα μπορούσαμε να δώσουμε να κεράσουμε κουλουράκια τους συμμετέχοντες, αλλά ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι οι διοργανώσεις δεν είναι αυτοσκοπός, πόσο μάλλον όταν συνεχίζουμε να τις τρέχουμε με μηδενικό (ή αρνητικό) κόστος. Καλώς ή κακώς, θέλουμε να εξασφαλίζουμε ένα ελάχιστο επίπεδο σε αυτά που προσφέρουμε, τα οποία θέλουν κάποιες οικονομίες κλίμακας για να μπορέσουμε να τα πετύχουμε χωρίς να τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα, ακόμα και σε μια κατάσταση όπου η επίσημη υποστήριξη είναι σχεδόν μηδενική.  Δεν σταματάμε πάντως, σε καμία περίπτωση.  Αν η τρέχουσα δυναμική του community δεν είναι 70-80 άτομα, αλλά είναι 40-50 μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, αλλά θέλει άλλο κογιότ σχέδιο. Θα επανέλθουμε (κάτι σαν το Mantis Clan ένα πράγμα).

Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι αξίζει να κάτσουμε λίγο να αναλύσουμε το γιατί βρισκόμαστε εδώ, μια και η «καθίζηση» είναι γενικότερη. Υπήρχαν πολλές ενδείξεις, από το γεγονός ότι 20 μέρες στις γιορτές δεν γράφτηκε ούτε ένα post στα δημόσια FB groups, ότι παρόλο που πήγε και σκοπεύει να πάει κόσμος στα μεγάλα Ευρωπαϊκά events δεν γίνεται καμιά μεγάλη δημόσια συζήτηση σχετικά και πιο σημαντικό ίσως ότι τα περισσότερα καταστήματα του χώρου πλέον βλέπουν το community λίγο αρνητικά ή απλά διεκπεραιωτικά, σε φάση «business as usual».  Για το μόνιμο καημό μου ότι αυτό εδώ το online community το έχουν όλοι χεσμένο (εκτός από 3 που μπαίνουν κάθε μέρα σύμφωνα με το google), ουδέν σχόλιο. Το ξέρω ότι τα forum, κλπ, δεν επιζούν εύκολα στην εποχή του FB, αλλά σκεφτείτε κάποιον που τώρα ξεκινάει το παιχνίδι (ή σκέφτεται να ξεκινήσει) και μπαίνει στο FB και βλέπει μόνο πωλητήρια και μετά χτυπάει και ένα l5r.gr και βλέπει last post Δεκέμβριος.  Ε ναι, ψήθηκε ότι το παιχνίδι είναι ζωντανό.

Το ίδιο κοινωνιολογικό πείραμα φαίνεται και από τους νέους λογαριασμούς που δήλωσαν συμμετοχή στο ακυρωμένο event.  Από τα 20-τόσα τρίκορα που πουλήθηκαν τον τελευταίο καιρό σε πιθανούς παίχτες, ένας μόνο γενναίος γράφτηκε στο νέο event.  Ελεύθερη μετάφραση: ενώ σε απόλυτες τιμές οι κάτοχοι του παιχνιδιού είναι πάνω-κάτω οι ίδιοι (ή και περισσότεροι), ο αριθμός των ενδιαφερόμενων για σοβαρό organized play δείχνει να μειώνεται αισθητά. Γνωστή παροιμία με τον γιαλό και την βάρκα.

Και τώρα θα μου πει κανείς, τι πρέπει να κάνουμε; Μακάρι να είχα τις απαντήσεις, αλλά προφανώς δεν τις έχω. Μπορώ όμως να δω μερικά αίτια του προβλήματος, πέρα από το κλασσικό που ακούγεται συχνά σε αντίστοιχες φάσεις «οι έλληνες gamers είναι τραγιά, κακομαθημένοι και αδιάφοροι» - που είναι μια θέση που δεν με βρίσκει ιδιαίτερα σύμφωνο μετά τα άπειρα χρόνια ενασχόλησης με κάθε μορφή gaming στον πλανήτη.  Ποιο συγκεκριμένα:

·         Κακώς γίνεται κάποιος διαχωρισμός σε παίχτες του παλιού και του νέου παιχνιδιού. Υπάρχουν μόνο οι παίχτες του νέου, που απλά τυγχάνει κάποιοι να παίζανε και το παλιό, και έχουν λόγω ηλικίας αυξημένες υποχρεώσει που δυσχεραίνουν την αγωνιστική τους παρουσία.

·         Αυτή η καραμέλα με την «έλλειψη χρόνου» σαν αιτία πώλησης με ξεπερνάει. Προσωπικά θεωρώ ότι η σωστή μετάφραση είναι «δεν μου αρέσει το παιχνίδι» ή το «δεν βρίσκω λόγους να ασχοληθώ».  Για το πρώτο, οκ, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Για το δεύτερο όμως, σαν κοινότητα μπορούμε να κάνουμε μια προσπάθεια, γιατί το «ασχολούμαι» έχει πολλαπλές ερμηνείες χωρίς να σημαίνει απαραίτητα συμμετοχή στα τουρνουά. Theorycrafting, φιλικά ματσάκια, όλα τα ωραία πράγματα που δυναμώνουν ένα community.  Αν κρατάμε τον κόσμο ζεστό ή έστω χλιαρό, ένα ωραίο κυριακάτικο πρωϊνό μπορεί να πάρει τα deckακια του και να σκάσει μύτη στο Banzai XVI

·         Λίγο πριν ανέφερα πολλά καταστήματα έχουν αλλάξει λίγο στάση. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι έχουν σκάσει διάφορα «πιστόλια» σε παραγγελίες/συνδρομές.  Ξέρετε, το παιχνίδι δεν είναι CCG, κάθε πακετάκι που αφήνετε υπόθετο στον μαγαζάτορα την καρδιάς σας επειδή σας την σβούριξε του μασάει το κέρδος από την πώληση 5.  Αν το παιχνίδι καταλήγει zero sum (ή αρνητικό για κάποιους) μην αναρωτιέστε γιατί σκέφτεται να σταματήσει να το στηρίζει ή γιατί δεν μπαίνω καν στον κόπο να ζητήσω κάποια χορηγία για να φουσκώσω περισσότερο τα επόμενα events.

·         Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Παρόλο που παίζει κόσμος σε αρκετά μέρη, με εξαίρεση μερικές φιλότιμες προσπάθειες από τα παιδιά στην Κρήτη γενικά δεν υπάρχει μίξη πληθυσμών.  Αν θέλουμε κάποια στιγμή πραγματικά μεγάλα event πρέπει να ανοίξει κάπως το πράγμα.

·         Το παιχνίδι χρειάζεται πιο οργανωμένη online παρουσία. Αυτή η ιστορία με τα δυο group και τα double / lost posts μόνο κουράζει και αυξάνει την εντροπία της κατάστασης.

·         Γενικά έχω αποφύγει να σχολιάσω δημόσια, αλλά πιστεύω ότι το league που τρέχει αυτή την στιγμή μόνο καλό δεν κάνει με τον τρόπο που τρέχει, τις μούφες συμμετοχές, το burnout που δημιουργεί και την κατάτμηση του player base.  Έγιναν κάποιες φιλότιμες προσπάθειες από τους διοργανωτές στο δεύτερο μισό, αλλά γενικά πιστεύω ότι θέλει άλλη προσέγγιση. Αν το player base ήταν τριψήφιο, θα ήταν όλα καλά. Τώρα που έχει συρρικνωθεί φαίνονται ακόμα πιο πολύ να εγγενή  προβλήματα του συσσωρευτικού κλειστού μοντέλου.

·         Όσον αφορά τους παλιούς φίλους και συμπολεμιστές, κάντε μια ενδοσκόπηση, τουλάχιστον αυτοί που δυνητικά ενδιαφέρεστε για το παιχνίδι. Δεν λέω να παίζετε 5 φορές την βδομάδα ή μέχρι τις 4 το πρωί σαν τις παλιές καλές μέρες του Μονόκερου, αλλά παίχτε και καμία παρτίδα καρντάσια. Μην θεωρείτε ότι όλα τρέχουν στον αυτόματο και ότι πάντα θα υπάρχει μια διοργάνωση να σας περιμένει.

 

Έχω και άλλα, αλλά δυστυχώς ξέμεινα από χρόνο. Πιστεύω ότι τα παραπάνω (ακόμα και αν διαφωνείτε – δεν θεωρώ ότι είμαι σοφός γέροντας που τα βλέπει όλα σωστά) είναι μια καλή βάση για συζήτηση και γόνιμη σκέψη. Είναι ακόμα νωρίς στο κύκλο ζωής του LCG που να μπορούμε άνετα να ελπίζουμε ότι απλά η τωρινή φάση είναι μια μικρή «κοιλιά».

 

Make Greekugan Great Again!

 

Υ.σ. θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους σαμουράι του Καγκουράν για την ευγενική δωροθεσία τους στο event που ακυρώθηκε.  Much appreciated guys!

Ikoma Gaiden * Lion Clan Bridge Seller * Historian
thanks 2 users thanked Vexation for this useful post.
Akodo Aoshi on 31/01/2018(UTC), hidamiyiagi on 05/02/2018(UTC)
Offline Yoritomo_Alex  
#2 Posted : 31 January 2018 16:04:53(UTC)
Yoritomo_Alex

Rank: Advanced Member

Reputation:

Medals: OldSchool EuroChamp: EuroChampOG: No school but old schoolMantis: The Gathering Storm

Groups: OG, Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 26/08/2017(UTC)
Posts: 63

Thanks: 2 times
Was thanked: 13 time(s) in 6 post(s)

Συμφωνώ σε όλα με το Χρήστο και θα προσθέσω κάποια πράγματα έξτρα. Ίσως σε κάποια συμφωνεί ίσως σε άλλα όχι, ίσως κάποια δεν μπορεί να τα πει δημόσια. 

Θα ξεκινήσω από τα λιγότερα ''κακά'' στον λόγο μου. Ίσως Χρήστο να είναι μια μικρή σύμπτωση λόγω διακοπών. Είχαμε κενά πάντα παλαιότερα και μετά από λίγο, να μια νεα εκδοση, να ενα τουρνουα ξανα φούντωνε το θέμα. Ας μη το αποκλείσουμε αυτό. 

Τώρα στα σκάτα. Διαβαστε το ολο πρωτα πριν με φατε σε καθε παραγραγο

Θεωρώ ότι υπάρχουν διάφοροι και αρκετοί λόγοι που παρουσιάστηκαν σχετικά γρήγορα τα πρώτα συμπτώματα του ;LCG, greek community etc. 

Αρχικά έσκασε ένα τεράστιο hype απο την εταιρία και από όλους, ειδικά με τα 6 πακέτα τόσο γρήγορα. Αν ήταν 1 το μήνα θα είχαμε καλύτερα ποσοστά εδνιαφέροντος ακόμη και κάποιοι μπορεί να μην έχωναν τα μαγαζιά για παραγγελία στα expansions Και τελικά γιουχου ή έστω κάποιοι θα έβλεπαν ότι το παιχνίδι δεν τους αρέσει χωρίς να έχουν δώσει αρκετά για LCG χρήματα. 

Για να έχει ενδιαφέρον ένα παιχνίδι θέλει κόσμο και μαγαζιά να το στηρίζουν. Παλαιότερα δεν γινόταν αυτός ο χαμός, μικρότερος αριθμός μαγαζιών, Περισσότερο Focus σε διαφορετικά παιχνίδια το καθένα και γίναμε. Τώρα όταν κάθε βδομάδα έχει και ένα διαφορετικο μαγαζί τουρνουά στην γειτονία του, μπορεί να φαίνεται γαμάτο αλλά με τον καιρό ο κόσμος θα πέφτει, γιατι δεν υπαρχει περίπτωση να πει κάποιος αντε να ξυπνησω την Κυριακη το πρωι να παω απο Πευκη Πειραια να παιξω, οταν μπορει να εχει κατι διπλα του την επομενη βδομαδα. Επισης καθε μαγαζι εχει την παρεα του, οποτε η παρεα δυσκολα θα παει σε ενα αλλο οταν σε 2 βδομαδες εχει εδω. Όλα αυτά γιατι ολοι εχουμε υποχρεωσεις.

Καλυτερα να γινοντουσαν ανα 2 μαγαζια τουρνουα και λιγο πιο αρεα για να πεφτει το cooldown στους παιχτες (Που μπορει να εχουν παει random Πεμπτη να παιξουν 6ωρες) και να υπαρχει και μεγαλυτερη συμμετοχη.

Εδώ έρχεται και η κακη δωροδιάθεση. Προσωπικά και πιστέψτε με ειμαι αρκετοί που δεν ενδιαφέρονται να κερδίσουν 5 ευρω δωροεπιταγη. Θα ερθω να παιξω γιατι γουσταρω οχι γιατι υπαρχει δωρο για τα ματια. Τωρα που θα αρχισουν να δινουν καινουρια πραγματα ισως τραβηξει και τον κοσμο ξανα. Επισης δεν ξερω απο τα προηγουμενα παιχνιδια αλλα ελατε στην λιγκα γιατι ενας θα κερδισει ταξιδι..τι λετε πιανει; πως παει και πως βλεπετε να πηγαινει; Δεν ξερω.

Υπαρχουν ατομα ή ατομο και ξερουν/ει ποιοι/ος ειναι, που κανουν αθελα κακο. Ναι οκ δεν ειναι επιχειρημα οτι συζηταω με ατομα και μου λενε οτι ειναι χαζομαρουλες αυτα που λετε/ες οπως τα λετε/ες. Εχει γινει ξεκαθαρο οτι υπαρχει ενα competitive community Που θελει να δειχνει οτι γαμαει και δερνει, αλλα πραγματικα δεν ενδιαφερει κανεναν και εμμεσα παντα το ελεγα. Ναι ο κοσμος δεν θα ερθει στο casual Κυριακατικο τουρνουα αν ξερει οτι πεφτει σπαμ για το ποιος θα παρει την Φουλ αρτ παπαριτσα. Δωρα πρεπει να παιρνουν ολοι οι οποιοι προφανως μενουν στο τουρνουα μεχρι τελος. Χεστηκαμε αν ειναι καλοι ή οχι παιχτες. Πραγματικα θα παιζετε μεταξυ σας στο τελος. Τα εχουμε ξαναπει, τα ειχαμε γραψει, οποιος θελει το νιωθει.

Αν τα μαγαζια βλεπουν το παιχνιδι ως πηγη εσοδων (ειδικα στην αρχη) τοτε καλυτερα αφηστε το η αποχωρηστε ομορφα και ωραια σιγα σιγα. Απο εκει και περα υπαρχουν ερωτησεις οτι αν δεν ηταν ο Χρηστος σε πολλα θεματα/παιχνιδια απο πισω, Ποσο ακομα θα υπηρχε τουρνουα εεεε πχ Netrunner? 'η στηρίζουμε το αγαπημένο μας παιχνιδι (αληθεια; αγαπημενο απο παλια; τι λετε ρε παιδια ποσο παλια; ) ή αφηστε χωρο στα 3-4-6-7 μαγαζια που θελουν να παιξουν και να στηριξουν. Βαλτε με σε blacklist Δεν με νοιαζει αλλα δεν βλεπω με το ιστορικο να εχω αδικο. 
Αν δεν βγαινει να στοκαρετε πακετακια αφηστε να δινουμε ζαχαρωτα στον Χρηστο και τον Μανωλη και θα βρουμε τροπο να παρουμε καρτακια. 

Δικη μου γνωμη ειναι, λιγοτερα μεγαλα τουρνουα απο ολους, οχι καθε Κυριακη καθε βδομαδα, 2-3, 3-4 μαγαζια μαζι για μεγαλα τουρνουα με συγκεντρωση περισσοτερων δωρων για ολους και οχι καθε κυριακη και τελος σπαμ απο το community Posts όπως ''Παιδια αυτη την Τριτη δρακοφοινικα για Playtest, την αλλη τεταρτη Μαρουσι, την παραλλη Πειραια κτλ/'' 


Αν σκεφτω κατι αλλο συμπληρωνω

Edited by user 31 January 2018 17:21:52(UTC)  | Reason: Not specified

Mantis Clan Champion - Kolat - Naval - Yoritomo's Alliance - Experienced 5 We are Mantis, Now and Forever
Offline Akis  
#3 Posted : 31 January 2018 16:56:06(UTC)
Akis

Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 26/09/2017(UTC)
Posts: 8

Thanks: 1 times
Was thanked: 2 time(s) in 1 post(s)
Συμφωνώ απόλυτα με όλα το post σου Chris, και σε μεγάλο βαθμβό και του Alex, αλλα θα σταθώ σε κάποια σημεία που τα θεωρώ πολύ σημαντικά,

 - Εγώ το έχω πεί δημόσια πολλές φορές , αλλά θα το ξαναπώ, η league σκοτώνει τα παιχνίδια, ειδικά αυτό που έχει άτομα που κάνουν πολύ πιο ποιοτικά events
 και καταστήματα που το υποστηρίζουν χωρίς να είναι το κέρδος ο μόνος σκοπός (έχουν τα δικά τους local communities, και τα στηρίζουν).
 
 Όπως θα έλεγε και ένα παλιος καλος ΚΝιτης, "η οργάνωση ξεκινάει από τις γειτονίες", τα μαγαζία πρέπει να επενδύσουν στα δικά τους local communities,
 και τα local communities στα μαγαζία τους. Δεν έχει νόημα το cross store advertising, τι θα κερδίσεις αν έρθει ενα ατομο απο Μαρουσι στο Πειραια , παραδειγμα.
 
 Local tours, οποτε θελετε με οτι reward διαθετετε, και στηριξη στα 10-15 ατομα που εχει καθε μαγαζι, και σιγα σιγα θα γινουν παραπανω. !!!
 
 Και μετα ολα τα μαγαζια μαζι στηριξη στο εκαστοτε ΜΕΓΑΛΑ τουρνουα (ειτε σαν χορηγιες η πολυ απλα, προωθηση του μεγαλου tour στα local communities σας, δημιουργηστε hype). !!!
 
 
Ετσι φαντάζομαι εγω ενα υγιες περιβαλλον για αν αναπτυχθει ενα organized play σε card game.
 
- Συμφωνω και στο online κομματι, τα 2 groups ειναι για γελια, ολοι ποσταρουμε σε 1, και μετα πρεπει να εχουμε το νου μας στο 2ο που παιζουν μπαλα οι league organizers, χ και ακυρο , απλα.
 
Τωρα για το forum , δεν ξερω, οντως ειναι δυσκολο σε εποχες FB. Αλλα ειναι πολυ πιο ευκολο να ποσταρεις quality content εδω,
και πιστευω οτι πρεπει να εχουμε ενα μερος για αυτη την δουλεια, αλλα για chit chat, το FB l5r Greece, ειναι ποιο αμεσο.
 
 
- Συμπερασματικα , εγω δεν πιστευω οτι ο κοσμος χανει το ενδιαφερον του στο παιχνιδι, οταν για πλακα μαζευομαστε να παιζουμε 10-20 ατομα,
ακομα και μεσοβδομαδα, πιστευω πως ειναι καθαρα θεμα ευρυτερης οργάνωσης. -

Το κομματι του παλιου L5R community vs νεου, δεν υπαρχει , οπως ειπε ο Χρηστος, ολοι ειμαστε το νεο L5R community, ασχετα το backround μας, με εξαιρεση την εκαστοτε καζουρα,
για Yugia, OL5R ktl δεν εχει καποιον σκοπο ο οποιοσδηποτε διαχωρισμος. -

Αφου αναφερθηκε και το reward κομματι, (δεν θα αναφερθω στη league, το ανεφερα παραπανω, απλα δεν επρεπε να υπαρχει εξαρχης), τα participation prices ειναι σημαντικα,
και απαραιτητα για το attendance, εστω και για κατι αναμνηστικο. Τα top cut , ειναι και αυτα σημαντικα, για καποιον ο οποιος θα αφιερωσει 5 ωρες εξτρα σε ενα μεγαλο τουρνουα.

Θεωρω οτι η προσεγγiσηση απο τον Χρηστο ειναι καλη, με custom rewards για ολους, (με μικρη εξαιρεση το Warfare, που ο μεγαλος νικητης του τοπ 8 ηταν ο Χιονης που dropare , και οι αλλοι μειναμε να παιζουμε αλλες 5 ωρες χωρις καποιο λογο , να ναι καλα ο Αντωνης που κερασε τοπ 8 τσιπουρα :P)

 Τωρα, στα πιο συγκεκριμενα, εμεις σαν καγκουρες το γουσταρουμε τρελα το παιχνιδι, και θελουμε να το προωθησουμε οσο γινεται, εξου και η δωροθεσια.
 Απο εκει και περα αν υπαρχει κατι αλλο που θα μπορουσαμε να κανουμε, πολυ ευχαριστως να βοηθησουμε οσο μπορουμε
 
 
 Cheers, the best are yet to come, stay positive Akis "Scorpion King " Chotemis

Edited by user 31 January 2018 17:21:57(UTC)  | Reason: Not specified

thanks 2 users thanked Akis for this useful post.
Vexation on 01/02/2018(UTC), hidamiyiagi on 05/02/2018(UTC)
Offline Yoritomo_Alex  
#4 Posted : 31 January 2018 17:16:13(UTC)
Yoritomo_Alex

Rank: Advanced Member

Reputation:

Medals: OldSchool EuroChamp: EuroChampOG: No school but old schoolMantis: The Gathering Storm

Groups: OG, Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 26/08/2017(UTC)
Posts: 63

Thanks: 2 times
Was thanked: 13 time(s) in 6 post(s)
Originally Posted by: Akis Go to Quoted Post

Απο εκει και περα αν υπαρχει κατι αλλο που θα μπορουσαμε να κανουμε, πολυ ευχαριστως να βοηθησουμε οσο μπορουμε Cheers, the best are yet to come, stay positive Akis "Scorpion King " Chotemis

 

Προφανώς Χρήστο, και για εμενα που στο εχω ξαναπει ισχυει. Νομιζω οτι ειμαστε με ανοιχτες τις πορτες οτι ειναι (ακομη και οικονομικο απο την πλευρα μου) να το κανουμε. 

Mantis Clan Champion - Kolat - Naval - Yoritomo's Alliance - Experienced 5 We are Mantis, Now and Forever
Offline Sot Zac  
#5 Posted : 31 January 2018 17:19:09(UTC)
Sot Zac

Rank: Newbie

Reputation:

Medals: OG: No school but old school

Groups: OG, Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 20/09/2017(UTC)
Posts: 5

Προσωπικά συμφωνώ κυρίως με τον Chris αλλά και από το πόστ του Άλεξ κρατάω το κακή δωροδιάθεση και αναρωτιέμαι μήπως είναι και θέμα εταιρείας (FFG) και participation prizes που αυτή επιτρέπει στα μαγαζιά να δώσουν... Τώρα για άτομα που κάνουν άθελα κακό δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να χαλιόμαστε μεταξύ μας λέγοντας τέτοια πράγματα και στοχοποιώντας άτομα για την πορεία ενός ολόκληρου community.
Offline Yoritomo_Alex  
#6 Posted : 31 January 2018 17:24:19(UTC)
Yoritomo_Alex

Rank: Advanced Member

Reputation:

Medals: OldSchool EuroChamp: EuroChampOG: No school but old schoolMantis: The Gathering Storm

Groups: OG, Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 26/08/2017(UTC)
Posts: 63

Thanks: 2 times
Was thanked: 13 time(s) in 6 post(s)
Originally Posted by: Sot Zac Go to Quoted Post
Προσωπικά συμφωνώ κυρίως με τον Chris αλλά και από το πόστ του Άλεξ κρατάω το κακή δωροδιάθεση και αναρωτιέμαι μήπως είναι και θέμα εταιρείας (FFG) και participation prizes που αυτή επιτρέπει στα μαγαζιά να δώσουν... Τώρα για άτομα που κάνουν άθελα κακό δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να χαλιόμαστε μεταξύ μας λέγοντας τέτοια πράγματα και στοχοποιώντας άτομα για την πορεία ενός ολόκληρου community.

 

Σωτο, δεν διαφωνω. δεν το κανω για να την πω σε καποιος προφανως. Οπως εγραψα και στο fb. Καλυτερα να τα πουμε τωρα στην αρχη και ας ειναι και καπως πιο εντονα, παρα να τα συζηταμε οταν το παιχνιδι ειναι πια νεκρο. Τα παιδια αυτα που ειναι νεοτερα και με μεγαλυτερη ορεξη θα κρατησουν αυριο μεθαυριο το βαρος του ελατε ρε να παιξουμε. Προφανως και δεν θελω το κακο κανενος Μη-Mantis..Ποιον θα σφαζω μετα; 

Mantis Clan Champion - Kolat - Naval - Yoritomo's Alliance - Experienced 5 We are Mantis, Now and Forever
Offline Akodo_Fontas  
#7 Posted : 31 January 2018 17:55:11(UTC)
Akodo_Fontas

Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 25/10/2017(UTC)
Posts: 1

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)

Εγω λυπαμαι που θα διαφωνήσω με το θέμα των δώρων ειδικά..... Για πολλούς λόγους..... 

1ον: Καταληγουμε να κηνυγαμε δωρα και τρεχουμε απο εδω και απο εκει οχι για να στηρίξουμε αλλα για να παρουμε το prize. ο καθένας για διαφορετικο λόγο πάντα αλλα για αυτο πάμε....

2ον: Η εταιρεία έχει επιλέξει το βάρος των τουρνουά να τον επωμίζονται τα μαγαζιά και τους πουλάει αρα πρεπει να βγάλουν κάπως το κερδος αυτο....Το να τα ΔΩΡΊΖΟΥΝ σε ενα τουρ μου φαινεται γελοίο και ακόμα και να τα δίνουν με αμοιβη μ φαίνεται χαζό....Πρέπει να ειναι για να στηρίζουν το community του μαγαζιού τους παραδειγμα εαν εγω παω μια φορα μονο πχ στον σοτουρι να μην μ δωσει τπτ και ας βγω πρωτος....!!!!Να υποστηριξει ανθρωπους που πηγαινουν συχνα σε αυτον και τον στηρίζουν και τους στηρίζει....

 3ον: Καντε σοβαρο δωρο.....Τα τοκενακια ηταν χαζομαρα και του banzai τα κιτ επισης..... Ας δωσουμε 20 ευρω αλλα ο πρωτος να μας εκπροσωπησει σαν χωρα καπου εξω να κερδισει τα εισητηρια για καπου στην ευρωπη..... Και ομοίως τα ιδια στην ελλαδα η θεσσαλονικη παραδειγμα να κανει τουρ και τον κορυφαιο της να τον φερει με τα λεφτα των συμμετοχων στης αθηνας..... 

4ον: Να γινει μια επιδρομη απο εμας σε αλλες πολεις.... ειμαστε 50 παμε να ναυλωσουμε ενα πουλμαν να παμε πατρα....Να μην εχει κερδος prize και π....πες απλα να παιξουμε και το παιχνιδι αλλου να κανουμε βολτες και να το γνωρισουμε σε πολλα ατομα...!!! Να τους κάνουμε να αγαπήσουν το παιχνίδι....

5ον: Στόχος του Community θεωρω οτι να είναι το παιχνιδι και ας μην βγει πρωτος κανεις...... Καλυτερα να μπορω να παιξω στην και στην Αθηνα και στην Αρτα παρα να ειμαι Hatamoto μονος μου σε μια περιοχη της Αθήνας.....

6ον: Απο αυτούς που στηρίζουν το community να μην ξαναπάει στην league και να βγει απο το fb το δευτερο που. αυτο θα κανω αμεσα με το τέλος της γραφής του πόστ.

Υ.Γ. Ξερω ότι αυτο φαντάζει δυσκολο τρελο και κάπως φαντασια αλλα who cares αυτο ειναι που πιστευω και το λεω....!


thanks 1 user thanked Akodo_Fontas for this useful post.
Vexation on 01/02/2018(UTC)
Offline Matsu Yurushi  
#8 Posted : 31 January 2018 18:16:29(UTC)
Matsu Yurushi

Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 31/01/2018(UTC)
Posts: 1

Θα σετταρω το τακτ στο μηδέν και θα σας δώσω την δική μου οπτική και σαν Πανδοχέας και σαν παίκτης.

Chris δεν θα μπω καν στη διαδικασία να ευλογήσω τα γένια σου, έχεις προσφέρει κόπο, χρόνο, χρήμα, δάκρυα κ'ιδρώτα.

Alex και Akis για τα άλλα μαγαζιά δεν μπορώ να μιλήσω, κάποιους τους ξέρω κάποιους όχι με κάποιους διαφωνώ πως χειρίζονταν τις καταστάσεις αλλά κουμάντο κάνω στο δικό μου τσαρδί, όπως και να χει όμως τα μαγαζιά δεν είναι ούτε ενεργειακά βαμπίρ ούτε οι μαγαζάτορες βουτάνε σε πισίνες με koku όταν γυρνάνε στο σπίτι. 

Ο Akis το έθεσε ποιο σωστά από όλους, ας κάνει ο καθένας σωστά τη δουλειά του να δημιουργήσει νέους παίκτες στο μαγαζί του, το ότι υπάρχει ήδη community από το παλιό l5r είναι δώρο θεού και δεν χρειάζεται να ξεκινήσουμε από το μηδέν αλλά όσο κοιτάζουν να τραβήξουν την πίτα που υπάρχει και όχι να φτιάξουν καινούργια και μεγαλύτερη πίτα αυτές θα είναι οι συνέπειες, στο τέλος το ζυμάρι θα ξεφουσκώσει. 

Επίσης αν το διαβάζει και κάνας άλλος μαγαζάτορας αυτό(που αμφιβάλω) κανε μια χάρη και στον εαυτό σου και σε μας και αν δεν σκοπεύεις να ασχοληθείς με το game και να βάλεις καινούργιους παίκτες στο χώρο μείνε στο tichu.

Προφανώς και ο στόχος είναι το κέρδος αλλιώς θα κάναμε άλλη δουλειά, το ότι μου αρέσει και το αντικείμενο και γουστάρω να παίζω είναι bonus, i love my job.

 

Στα σημαντικά τώρα.

Η πτώση στο ενδιαφέρον είναι παροδική, το game έσκασε και έπεσαν όλοι με τα μούτρα, 1-2 τουρνουά κάθε βδομάδα + 6 Expansion και over-analysis μέσα σε 1.5 μήνα συρρίκνωσαν τον κύκλο ενδιαφεροντος που θα ήταν κανονικά 8-10 μήνες μέσα σε ένα τρίμηνο και ο κόσμος μπούχτισε. 
To prize support της FFG τουλάχιστον από τα δείγματα που είχε δώσει στα υπόλοιπα games είναι σταθερά πτωτικό, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα, ας δούμε και τα επόμενα kits και κρίνουμε.

Δεν πιστεύω οτι φταίει αυτό όμως, πιστεύω ότι στην πλειοψηφία μας παίζουμε ένα Clan γιατί έτσι γουστάρουμε, γιατί το fluff είναι το μισό παιχνίδι , βάλε στην εξίσωση και ότι ο καθένας μας έχει και το play-style που γουστάρει και ξαφνικά θα δεις ότι δεν υπάρχει κάτι τρομερό να κάνεις πλέον με το deck σου, το meta παραμένει σταθερό και πόσες φόρες να φας την ίδια μπριζόλα? 

Bottom line για μένα είναι ότι το game θα ανακάμψει, ο αριθμός των παικτών θα ομαλοποιηθεί και οι χώροι που παίζεται θα είναι αυτοί που θα ασχοληθούν να το αναπτύξουν.

 


Offline Akis  
#9 Posted : 31 January 2018 18:18:29(UTC)
Akis

Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 26/09/2017(UTC)
Posts: 8

Thanks: 1 times
Was thanked: 2 time(s) in 1 post(s)
"αλλα ο πρωτος να μας εκπροσωπησει σαν χωρα καπου εξω να κερδισει τα εισητηρια για καπου στην ευρωπη" Αυτο το εχουμε συζητησει, και ελπιζω καποια στιγμη να γινει.
Offline Vexation  
#10 Posted : 01 February 2018 00:29:07(UTC)
Vexation

Rank: Administration

Reputation:

Medals: GNRL Season Winner: First Place In Overall StandingsOG: No school but old school

Groups: Administrators, OG, Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 220

Thanks: 3 times
Was thanked: 31 time(s) in 21 post(s)

Άτιμοι προλάβατε και γράψατε κατεβατά ενώ είχα μια δύσκολη κοινωνική υποχρεώση και μετά mandatory Leo the Despoiler. Κανονικά θα έπρεπε να συνεχίσω την συζήτηση στο τρίτο γκρουπ, έτσι για το πιο σχισματικό της υπόθεσης.  Ούτε μια συζήτηση σαν άνθρωποι δεν μπορούμε να κάνουμε. Ευτυχώς έχω τρεις οθόνες, οπότε παλεύεται.

Γενικά ωραία τα σχόλια και η γενικότερη συζήτηση, και χαίρομαι που διάφοροι τα είπατε λίγο πιο straight, και χωρίς τακτ αλλά παρόλα αυτά κόσμια. Είναι μια καλή ένδειξη ότι έχουμε γεράσει/ωριμάσει.  Βέβαια σε μερικά σημεία μάλλον δεν έγινα κατανοητός απ’όλους ή παρερμηνεύτικα. Αλλά so ka, έτσι είναι ο γραπτός λόγος.

Πρωτού απαντήσω σε επιμέρους τοποθετήσεις, προφανώς και δεν θεωρώ ότι το παιχνίδι περνάει κάποια κρίση. Τούμπανο είναι. Αλλά δεδομένου ότι μια πολύ μεγάλη μερίδα των πιο casual παιχτών ανέφερε τα events που κάνουμε ως τον βασικό λόγο που ασχολείται με το παιχνίδι σε προσωπικές επικοινωνίες και συγχαρητήρια μηνύματα για το Banzai και το WW, είπα να χτυπήσω λίγο το καμπανάκι και να παραθέσω πράγματα που συζητιούνται σε διάφορες παρέες μπας και κάποιος ίσως δει και μια άλλη οπτική γωνία.

Εγώ προσωπικά ζω και χωρίς τουρνουά. Ειδικά τώρα που ο Πανδοχέας της καρδιάς μας καυλαντίζει το λουκάνικο (με το γάντι),κερνάει και καμιά μπύρα και βρήκα και εύκολο πάρκινγκ για την μαούνα, είμαι happy. Αν είστε και εσείς, μην ασχοληθείτε άλλο με το θέμα, alles gut και κάποια μέρα θα κάνουν και Kotei στα Σκόπια που θα μπορεί να πάει λαός με το ΚΤΕΛ. Για τους υπόλοιπους, το νόημα είναι να προβληματιστείτε και να δείτε αν μπορείτε να βελτιώσετε κάτι.

Εδώ θα κάνω ένα pause, για να ξανα-εξηγήσω τα αυτονόητα – αντί να απαντάω επι προσωπικού:

Το έχω ξαναπεί, θεωρώ απάλευτο να κάνω μια διοργάνωση, να ζητήσω 10 ευρώ από κάποιον και να μην του δώσω ένα αναμνηστικό ή κάτι ελάχιστα χρήσιμο. Να μην δώσω τίποτα παραπάνω στον νικητή ή στο τοπ-8 γιατί δεν βγαίνουν τα κουκιά δεν με καίει ιδιαίτερα, θεωρώ ότι η αριστεία είναι ανταμοιβή από μόνη της, και τα παιχνίδια που παίζονται στις τελικές φάσεις σε επίσημα τουρνουά είναι μοναδικές εμπειρίες που δεν μπορείς να τις αναπαραστήσεις παίζοντας «σοβαρά» με τον φίλο σου μια μέρα εκεί που μαζεύεστε για practice.  Ακόμα και αν είναι με το ίδιο άτομο που παίζεις κάθε μέρα, εκείνη η φάση, με την συσσωρευμένη κούραση είναι διαφορετική, σπάνια και εμπειρία που την χρειάζεσαι αν σκοπεύεις να πας στα εξωτερικά και να γίνεις Hatamoto.

Τώρα αν αυτά που βρήκα να σας δώσω με αρκετό κόπο, ρίσκο, χαμένο χρόνο, κλπ είναι «χαζομάρες» ή πράγματα που δεν έχουν μεταπωλητική αξία ή αισθάνεσθε ότι σας δουλεύουμε και προτιμάτε δωροεπιταγή χαρτοπετσέτα 4 ευρώ, πάλι σορρυ δεν θα μπορέσω να σας εξυπηρετήσω.  Έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει κανένα μονοπώλειο στο ποιος μπορεί να βάλει το κολαράκι του κάτω και να οργανώσει ένα event.  Θέλετε no-holds-barred ultracore τουρνουά σε φάση GPT με 25 ευρώ συμμετοχή και δώρο άτομα/8 εισητήρια για το επόμενο Kotei? Θέλετε τουρνουά σε αυτοδιαχειριζόμενο στέκι χωρίς συμμετοχή όπου ο καθένας φέρνει τα μπυράκια του και παίζετε για το ευ αγωνίζεσθαι; Θέλετε τουρνουά σε στριπτηζάδικο; Κανένα πρόβλημα, στείλτε μου τα στοιχεία του event σας να το διαφημίσω. Απλά ποτέ δεν θα είναι ένα HoG event, και δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει ούτε εμένα ούτε τους συνδιοργανωτές μου να κάνουμε κάτι τέτοιο.

 

Και ο μόνος λόγος που μπαίνω στην διαδικασία και γράφω αυτά τα δυο σεντόνια είναι ότι πρακτικά, με 80-90 άτομα σε κάθε event μπορούμε να έχουμε χαρούμενους τους πάντες (σχεδόν). Και τα δωράκια για τον κόσμο να βγαίνουν, και χαβαλές να γίνεται, και κάτι παραπάνω να βγαίνει για τους τοπ 8 και τσουπ να σκάει και ένα εισητηριάκι.  Και χαίρομαι που αρκετός κόσμος που είχε διαφορετική άποψη αρχίζει να συγκλίνει με την δικιά μου.

Και μερικές γρήγορες απαντήσεις σε πράγματα που πήρε το μάτι μου – έτσι για αλλαγή με λιγότερο τακτ μπας και ανέβει το usefulness:

  • Δεν στοχοποιήσα αυτούς που δεν τους κάθισε το game και το στέλνουν. Αντιθέτως, εξήγησα γιατί το στέλνουν  καθώς σε αντίθεση με τον κόσμο που έχει επαγγελματικό ενδιαφέρον από το γεγονός, όσους ήξερα λίγο παραπάνω έκατσα να τους κουβεντιάσω και να δω τους λόγους που το κάνουν αντί να κουνάω το κεφάλι σαν κουκλάκι funko pop και να λέω “its the lcg all over”. Παραπάνω από τους μισούς το έστειλαν γιατί δεν είχαν ένα χριστιανό (ή άθεο whatevs) να φλιπάρουν δυο καρτάκια μια καθημερινή σε λογική απόσταση.  Στοχοποιώ αυτούς που θα μπορούσαν να πάνε για ένα καφέ να να παίξουν μια παρτίδα, αλλά προτιμήσανε να κοιτάνε το ταβάνι.
  • Παρόλο που έχω πατήσει -παρά την θέληση μου- τελικά στο αγαπημένου μου league (άτιμε Κούτσικε προδότη) και να μην είχα πατήσει πάλι θα έκραζα. Μόνο και μόνο που το σύστημα ανάγκασε ανθρώπους να πάνε και να πληρώσουν για παίχτες φάντασμα θέλει αλλαγή από πάνω μέχρι κάτω. Τα ρέστα με τις παράλογες εμμονές στα τοπ-4 στα κυριακάτικα τουρνουά των 20 ατόμων και γενικά δυσανάλογες διάρκειες στα χαλαρά events τα έκραζα πριν την λιγκα και θα τα κράζω και αφού τελειώσει το πανηγύρι. Είμαι διαχρονικά σταθερός σε αυτό το θέμα από το 1997 που ξεκίνησα να κάνω διοργανώσεις.
  • Όσον αφορά το θέμα των τουρνουά σε καταστήματα που εν δυνάμει δεν το «αξίζουν» ή όπως λέω και εγώ leechαρουν μόνο διαφήμιση δεν κάνουν στο παιχνίδι. Για το απλό παιχνίδι δεν νομίζω ότι θα διαφωνίσει κανείς, μακάρι να έπαιζε και ο κόσμος στα λεωφορεία.  Εγώ προσωπικά θα απαιτούσα από μια επιχείρηση που θα φιλοξενούσε ένα event μου να συνεισφέρει ενεργά στο community με κάποια τοπική παρέα και νέους παίχτες.  Όποιος θεωρεί διαφήμιση του παιχνιδιού διοργανώσεις σαν αυτές στου Ζωγράφου που παίζει να μην ξέρανε αν το R είναι Rings ή Racoons να το δει λίγο το θέμα (αλλά καλά τον μετρήσανε τον παρά από τους τσαμπς – νάστε καλά όσοι τους στηρίξατε).  Και έτσι αφού το πιάσαμε το θέμα της διαφήμισης μέσω διοργανώσεων σε νέους χώρους, πόσο βοηθάει μια κλειστή διοργάνωση από 6 μαγαζιά που πλακώνει όλες της ημερομηνίες τον οποιονδήποτε να κάνει κάνει το δικό του;   
  • Όσον αφορά το θέμα της επανάληψης/ έλλειψης καινούργιου πράγματος/ βαρεμάρας/ τουρνουά της Μαρμότας. Εκτός και είστε αυτοί που έχουν πλέον ξεχωρίσει σε παικτικό επίπεδο λόγω της τεράστιας τριβής, σας υπογράφω ότι οι υπόλοιποι δεν τα έχετε παίξει όλα. Try something new, αλλάχτε clan, αλλάχτε σώβρακο, παίχτε No Banzai Lion Honor.  Έπος.
  • Για τον δε -αγαπητό κατά τα άλλα- αρωγό του community που θα γράψει σε έγκριτο site του εξωτερικού. τα ντόπια δεν σου κάνουν;  Είναι καλά μόνο για να μοστράρουμε το performance μας επειδή έκατσε κάποιος παπάρας να ανεβάζει αποτελέσματα και κατά τα άλλα πάμε να γίνουμε διάσημοι;  Το όλο point της τοποθέτησης μου ήταν ότι έξω από τον -μικρό- συγκριτικά αριθμό των 400-500 ατόμων που είχαν μια ιδέα ότι υπήρχε / υπάρχει το παιχνίδι οι υπόλοιποι δεν θα το μάθουν από το Imperial Advisor. Να μην σου πω ότι δεν θα μάθουν ποτέ ότι υπάρχει, γιατί δεν υπάρχει η θεματολογία να τους βοηθησει να κάνουν τα πρώτα βήματα τους σε ένα σημείο, εύκολα προσβάσιμη.
  • Τέλος, για κερασάκι, Άκη darling, ο Χιόνης δεν βγήκε κερδισμένος από το drop. Κερδισμένος θα έβγαινε αν ντρόπαρε πριν βγουν τα pairings για να παίξει ο έννατος στην θέση του.  Τον αγαπάω, είναι καλό παιδί για πειρατής, αλλά εκεί ήταν μαλάκας.

 

Έτσι, καιρό είχα να ρίξω ένα καλό Wall of Text. Φταίει ο Βουδούρης που μου θύμισε το WoW.

Καλό σας βράδυ :)

 

Υ.σ. Για το γεγονός ότι η επαρχία είναι στην απέξω δεν άκουσα κανέναν να σχολιάζει. Θυμηθείτε με, αυτά τα πράγματα είναι σημαντικά.

 

 

 

 

Ikoma Gaiden * Lion Clan Bridge Seller * Historian
Offline Yoritomo_Alex  
#11 Posted : 01 February 2018 07:53:07(UTC)
Yoritomo_Alex

Rank: Advanced Member

Reputation:

Medals: OldSchool EuroChamp: EuroChampOG: No school but old schoolMantis: The Gathering Storm

Groups: OG, Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 26/08/2017(UTC)
Posts: 63

Thanks: 2 times
Was thanked: 13 time(s) in 6 post(s)
Originally Posted by: Vexation Go to Quoted Post
Κερδισμένος θα έβγαινε αν ντρόπαρε πριν βγουν τα </span></span><span class=""><span>pairings</span></span><span class=""><span> για να παίξει ο έννατος στην θέση του. Τον αγαπάω, είναι καλό παιδί για πειρατής, αλλά εκεί ήταν μαλάκας.
Και θα συνεχισω να το κανω οποτε αν βρίσκεται καποιος στην θεση πρεπει να νικήσω για να μπω 8αδα. Τοτε πρεπει να με περασει απο πανω :) (competitive bitches) Απο εκει και περα η 8αδα ειναι αφιερωμενη στο clan που παιζω Το drop στους Mantis Και η καρδια μου στον Χρηστο. Απο εκει και περα δωρα κτλ δεν με νοιαζει να κρατησω κατι και οτι εχω κερδισει η θα κερδισω ειναι στην ακρη για να μπουν προίκα σε αλλα τουρνουα και να δωθουν σε διαφορα παιδακια.
Mantis Clan Champion - Kolat - Naval - Yoritomo's Alliance - Experienced 5 We are Mantis, Now and Forever
Offline #ka zoumpourlhs  
#12 Posted : 05 February 2018 01:04:54(UTC)
#ka zoumpourlhs

Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 21/11/2017(UTC)
Posts: 1

κοιτα    .............. 

επειδη ετυχε να η μουν εγω 9ος στο πρωτο  μου  μεγαλο  τουρνουα στην αρχη ξενερωσα .................

αλλα μετα καταλαβα οτι αν θελω να ειμαι στο τοπ 8  πρεπει να το κερδισω  οποτε ο χιονης νμζω εκανε αυτο που ηθελε και με γιουνικορν επαξια μπηκε τοπ 8 . 

νμζω αυτο μου δινει κινητρο να παιξω περισσοτερο και που ξερεις στο επομενο μπορει να τον βλεπω εγω απο πανω 

Edited by user 05 February 2018 01:05:31(UTC)  | Reason: Not specified

Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Notification

Icon
Error