Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
Options
View
Go to last post Go to first unread
Offline Vexation  
#1 Posted : 24 June 2015 12:28:09(UTC)
Vexation

Rank: Administration

Reputation:

Medals: GNRL Season Winner: First Place In Overall StandingsOG: No school but old school

Groups: Administrators, OG, Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 220

Thanks: 3 times
Was thanked: 31 time(s) in 21 post(s)
Καλησπέρα σε όλους, χθες μετά από πολύ καιρό κατάφερα να βρω 3-4 ώρες και να κατέβω σε ένα φιλικό τουρνουαδάκι conquest. Αφού τις παίξαμε τίμια, και περάσαμε σούπερ κάποιος μου ανέφερε ότι κυκλοφορεί μια γενικότερη γκρίνια στην κοινότητα ότι σας έχω γράψει στα παλιά βρακιά του Zogwort. Σε γενικές γραμμές δεν έχετε άδικο, αλλά από πέρσι τον Ιούνιο που σχεδιάζαμε τα πράγματα έχουν αλλάξει πολλά.

Κατ'αρχήν, πρώτο και βασικό, μετά από 40 χρόνια διατεταγμένης υπηρεσίας στον μεγάλο Slaanesh αποφάσισα να απαρνηθώ το Χάος και να μεταβώ εις γάμον κοινωνία, και παρόλο που δεν έχω παραδώσει ακόμα το bolter μου, o ελεύθερος χρόνος είναι απλά ένα αστείο (όσοι έχετε περάσει από αυτή την φάση καταλαβαίνετε, όσοι όχι θα καταλάβετε :) ). Κατά δεύτερον και ίσως σημαντικότερον, τα πράγματα δεν κύλησαν με τον αναμενώμενο τρόπο σε πολλά μέτωπα, με αποτέλεσμα το εγχείρημα να είναι σχεδόν αδύνατο σε αυτή την φάση.

Ενδεικτικά, μπορώ να αναφέρω μερικά, για να ξέρετε για τι μιλάμε:

*Μικρή εώς τραγική προσέλευση στα "επίσημα" events
*Κακές συννενοήσεις μεταξύ των καταστημάτων για τον χρονοπρογραμματισμό των events (όλοι π.χ. θέλανε να βάλουν τα SCs τους τον ίδιο μήνα με αποτέλεσμα να πήξει το σύμπαν γιατί κανείς δεν ήθελε να κάνει event γενάρη)
*Μηδενικό reporting, ευτυχώς κάποιοι χρησιμοποιούν challonge και είναι ανακτήσιμα κάποια αποτελέσματα, αλλά όταν είναι το 40% (και πολλά λέω) του συνόλου, ε κλάιν.
*Χαμηλή (εως και καθόλου) πρόθεση των επαγγελματιών του χώρου να προβούν σε προωθητικές ενέργειες που κοστίζουν (π.χ. έξτρα δώρα, fun events, κλπ).
*Χαμηλή διάθεση/δυνατότητα για μετακίνηση των player groups.

Όπως λέει και η παροιμία, "αν δεν βρέξεις κώλο, δεν τρως ψάρι". Θεωρώ παράλογο να περιμένει κανείς να του σερβίρουν στημένη μια φάση στην εντέλεια χωρίς να ιδρώσει και αυτός. Προσοχή, μην με παρεξηγήσετε, δεν σας την λέω, ο καθένας κάνει ότι μπορεί και δίνει ότι μπορεί, απλά αν δεν καταβάλουν προσπάθεια αρκετοί μην έχετε απορία γιατί το regional kit πήγε στο Αργοστόλι.

Προσωπικά, πιστεύω ότι το Conquest είναι σε πολύ καλό δρόμο σαν παίχνίδι, και έχει τουλάχιστον δυο χρόνια συνεχούς βελτίωσης του metagame του και της ανταγωνιστικής εμπειρίας (μετά συνήθως το power creep πνίγει τα πράγματα), και πολλά πράγματα να δούμε ακόμα (τουλάχιστον δυο deluxe). Ακόμα και αν έχει ξεκινήσει η φάση ανώμαλα, πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο για να αναπτυχθεί το παιχνίδι και το community αρκεί να γίνει κατανοητό ότι κάποιοι πρέπει να σκάψουν.

Εγώ από την μεριά μου, έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση από το αρχικό σχέδιο, θα παραδώσω διαθέσιμα όλα τα εργαλεία που χρειάζεται κανείς για να τρέξει ένα ολοκληρωμένο league μέσω ενός portal που φτιάχνω και πιστεύω ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα το έχω φτάσει σε ένα ικανοποιητικό σημείο. Από εκεί και πέρα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να έρχομαι να παίζω όποτε μου κάθεται - δυστυχώς τα αποθέματα ενέργειας μου είναι πολύ χαμηλά, είναι πολύ πιθανό να παραδώσω ακόμα και τα ηνία του netrunner σε κάποιους άτυχους :) Από εκεί και πέρα ladies and gentlemen the ball is in your court - το αν θα το κλείσετε το μαγαζί, αν θα κάνετε κάτι γαμάτο ή αν θα καταλήξετε στο "oh so very greek" να έχουμε 12 μαγαζιά και 14 διαφορετικά league στην Αθήνα είναι καθαρά θέμα όλων εσάς που γουστάρετε το πανηγύρι.

Προσωπικά θα πρότεινα όλοι όσοι γουστάρετε Conquest και μπορείτε να κατέβετε στον regional του GameAthlon, να παίξετε, να περάστε ωραία και να τα πείτε μεταξύ σας και να βγάλετε 2-3 άτομα που θα γουστάρουν να αφιερώσουν τον απαραίτητο χρόνο για να τρέξουν το league από την νέα σαιζόν. Κατά προτίμηση όχι υπαλλήλους καταστημάτων για να μην υπάρχουν υπόνοιες χειραγώγησης.

Κατά τα άλλα, μερικές φιλικές συμβουλές:

  • Να είστε πιο δημιουργικοί στα φιλικά τουρνουά. Όπως και να το κάνουμε, την 10η φορά που θα κατέβεις ρε αδερφέ με το σπασμένο κουράδι του Sicarius ξενερώνεις τους casuals. Παίχτε και fun decks, δώστε χαρά στον κόσμο, και στα regionals βγάλτε τα μακριά μαχαίρια.
  • Να είστε πιο γενναιώδοροι. Δεν έχω πει ποτέ τίποτα σε διοργανώσεις του Conquest αλλά το θεωρώ γελοίο και αντιπαραγωγικό να hoardάρουν οι ίδιοι και οι ίδιοι τα winner promos, ειδικά αν ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία. Προσπαθώ να αποφύγω συγκρίσεις, αλλά στο runner μου βγαίνει ο πάτος να σημειώνω ποιος έχει πάρει τι, έτσι ώστε τα playmats/unique promos να μοιράζονται σε όλο τον κόσμο. Έτσι προσελκύεις κόσμο. Κάντε και καμιά κλήρωση στους τελευταίους.
  • Σαν διοργανωτές, να σέβεστε το community. Δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω την λογική του "πήρα ένα κιτ κάνω event". Και τι θα γίνει ρε αδερφέ αν έχεις 18 άτομα; Θα αφήσεις 2 χωρίς καρτάκια; Κεφτές είναι ο άλλος που παραγγέλνει 5-6 κιτς κάθε φορά για να μην απογοητεύσει τον κόσμο;
  • Σαν καταστηματάρχες, να σέβεστε το community που παίζει και να μην πουλάτε κιτς.
  • Οργανωθείτε, κάντε λιγότερα και μεγαλύτερα events. Υπάρχει λόγος που λέγονται "game night kits", κάντε ρε σεις game nights, σοβαρά και οργανωμένα με βασικό και μοναδικό στόχο ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΟ PLAYER POOL. Πιείτε καμιά μπύρα.
  • Γενικότερα, νιώστε. Αν κάνετε event και μαζεύετε κάτω από 10 άτομα κάτι δεν πάει καλά. Ή δεν το προωθείτε σωστά, ή δεν έχετε καλή επαφή με τον κόσμο ή μου θυμίζετε τον παλιό μου συνέταιρο που 4 χρόνια μαζί στην εταιρία είχε καταφέρει να φέρει μισό πελάτη, και κάθε φορά που τον ρώταγα τι σκατά γίνεται μου έλεγε "έχω απλώσει τα δίχτυα μου".


Αυτά τα λίγα και χαρωπά από μένα, see you on the flip side.

Ikoma Gaiden * Lion Clan Bridge Seller * Historian
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Notification

Icon
Error