All Hail The Dark Prince of Excess

All Hail The Dark Prince of Excess

All Hail The Dark Prince of Excess

Tournament Report από το Store Championship της Νέας Ερυθραίας

Author: Vexation/Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015/Categories: Warhammer 40k:Conquest, Tournament Reports

Rate this article:
5.0

Είναι αλήθεια ότι δεν αφιερώνω όσο χρόνο θα ήθελα στο Conquest, γιατί πέφτει και αυτό θύμα του συνδρόμου TMGTLT (too many games, too little time), ειδικά μια και τελευταία έχει πέσει λίγο κάψιμο και με το αγαπημένο Doomtown: Reloaded που έχει πάρει μπρος και βγάζει άγρια γούστα με τους φίλους πιστολέρο. Παρόλα αυτά, το είχα στο μυαλό μου να πάω τουλάχιστον σε 2-3 store champs για να δω τι γίνεται in the grim darkness of the future.
To store championship της Κυριακής που πέρασε ήταν τέλεια ευκαιρία: δεν είχε netrunner, είχα άδεια από τους θεούς του Χάους, ήταν Κυριακή και όχι Σάββατο, ήταν κοντά στο σπίτι στον αγαπημένο μου χώρο για events (This House Rules) και φυσικά υπήρχαν πολύ καλές προοπτικές να είναι παρόντες όλοι οι γνωστοί υπηρέτες του Ψεύτικου Αυτοκράτορα για να τις παίξουμε τίμια και αντρικά. 

 
Αρχικά το πλάνο έλεγε να παίξω το Nazdreg που κάνω playtest/tweak τις δυο τελευταίες βδομάδες, αλλά τελευταία στιγμή βλέποντας ότι έλειπε ένα faction εντελώς είπα να μην αφήσω την μια μεγάλη αγάπη το Χάος unrepresented. Φταίει και λίγο ότι είχα ξενυχτίσει μέχρι τις 6 το πρωί παίζοντας τραινάκια – playschool με fellow netrunners και δεν είχα όρεξη να παίξω σοβαρά, οπότε άνοιξα την τσάντα και από τα 5 decks επέλεξα την πρόσφατη έκδοση του Slaanesh Worship που βγάζει ωραία γούστα (αλλά δεν το λες και competitive – ειδικά μια και αρνούμαι να παίξω οτιδήποτε λέει Nurgle επάνω και ντρέπομαι κάθε φορά που κατεβάζω Bloodletters).

Για όσους το ψάχνουν, το deck είναι στα forum.

Αν απορείτε για «το πώς δουλεύει αυτή η μαλ…», μπορείτε να ηρεμίσετε γιατί θα σας πω ότι και εγώ δεν ξέρω. Δεν είναι τραγικό deck, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που σε πάει στην κορυφή του swiss ενάντια σε καλούς αντιπάλους με tuned decks. Ειδικά αν παίζεις cacophonic choir! (YOLO). Για να δούμε τα ματσάκια:

Γύρος 1: Νίκος Σταθουλόπουλος – Orks/AM – Zogwort
Έχω παλέψει αρκετά στο χαρτί να φτιάξω ένα Zogwort που να κάνει δουλειά, αλλά δεν τα έχω καταφέρει, και αισθάνομαι ότι ο Xavaes με λίγη τύχη θα κάνει convert πολλά πολλά snotlings σε πιστούς του Πρίγκιπα της Ακολασίας και όλο το πανηγύρι θα τελειώσει με μια μεγάλη χοροεσπερίδα με πρωταγωνιστή τον γερο Zogwort να χωρεύει βαλς με 2-3 soulgrinders. Λίγο ότι δεν τράβηξα ποτέ warpstorm, λίγο ότι μόνο στο έκτο πλανήτη μπορούσα να κερδίσω, λίγο ότι δεν ήξερα τι να περιμένω το παιχνίδι τράβηξε αρκετά και ήταν πολύ κοντά, και αναγκάστηκα να καταφύγω στην βοήθεια του κοινού. Με διπλό bloodletter, Warlord και initiative, μάλλον κερδίζεις την κρίσιμη σύγκρουση. Υποσχέθηκα να εξιλεωθώ απέναντι στον Άρχοντα στην συνέχεια.

Γύρος 2: Farseer Feanora Specter – Eldar/DE – Starbane
Και να που οι προσευχές μου εισακούστηκαν, και ο Slaanesh μου δίνει την ευκαιρία να καθαρίσω την ντροπή που κατέφυγα στον θεό του Αίματος, και μου σερβίρει μεζεδάκι γκουρμέ ένα τσουβάλι soulstones (που ως γνωστόν είναι τα στρείδια του 40κ και προκαλούν διέγερση στις δαιμονέτες). Σκληρός αντίπαλος ο Store Champion, αλλά το Warp είναι μαζί μου. Απλώνει τρελό τραχανά από farmers που δεν μπορώ να σταματήσω, αλλά έχω το κατάλληλο χέρι και τον αφήνω να κάνει τον Σκρουτζ του διαστήματος με τα λεφτά και του παίρνω όλες τις κάρτες ενώ ετοιμάζομαι για την χαριστική βολή. Βοηθάει πολύ το γεγονός ότι δεν παίζει falcons/loveboats οπότε όταν τρώει δεύτερο και τρίτο γύρο δυο cacophonic choirs, τα δάκρυα του γεμίζουν μια πισίνα κάπου στο Eye of Terror. Κρίμα που δεν έχει βγει και το τελευταίο pack για να είχα την ευχαρίστηση να σπάσω τον Starbane στα δυο με τον Ancient Keeper of Vibrators. Δεν πειράζει, συμβαίνουν αυτά, μερικές φορές η ψυχή των καρτών είναι απλά μαζί σου. Τουλάχιστον έχει βγει το νέο codex Eldar στο 40k οπότε η διάθεση του Αντρέα δεν πέφτει με τίποτα.

Γύρος 3: Βαγγέλης Ραφτόπουλος – Tau – Aun’shi
Houston we have a problem! Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε ότι απεχθάνομαι τα κατσίκια του διαστήματος σε όλες τις μορφές και τις εκδόσεις, ψυχολογικά κατάλοιπα από την αρένα του WoW και τους Draenai. Στο δικό μου 40κ που παίζω και απολαμβάνω οι Tau απλά δεν υπάρχουν, ήταν ένα minor race που το αιματοκύλησε ο Horus στο Great Crusade και σταματήσανε να μας απασχολούν. Δυστυχώς, οι σχεδιαστές του παιχνιδιού αγνοούν την Καθολική Αλήθεια και τα μικρά μπλε ανθρωπάκια μολύνουν τα τραπέζια μας ακόμα.
Αυτός ο μακρύς πρόλογος μπορεί να συνοψιστεί στο εξής: μέχρι το συγκεκριμένο ματς δεν είχα παίξει ποτέ εναντίον Aun’shi etherials και του λοιπού στρουμφοχωριού. Βλέποντας το ability και λίγο που θυμάμαι τις κάρτες μάλλον για Warlord Assassin τον κόβω. Δεν κάνω λάθος. Ξεκινάμε, και έχω επικό χέρι μου με κρατάει πολύ καλά στο παιχνίδι, αλλά δυστυχώς οι πλανήτες δεν είναι ορθά εναρμονισμένοι και δεν κερδίζει κανείς μέχρι τον έκτο στην καλύτερη (στεναχώρια να δείτε ο αντίπαλος…). Χορεύουμε δεξιά- αριστερά, παίρνω 2 πλανήτες, έχω καλό control του board και απόλυτο card advantage (είχαν βγει τα promethium mines νωρίς και με έπαιρνε να του αφήσω τα λεφτά). Βλέπω όμως το combo του τρόμου να σχηματίζεται (η δικαιοσύνη που λέγεται Orbital City) και αποφασίζω να πιέσω τα πράγματα όσο έχω ακόμα το πάνω χέρι. Δυστυχώς, οι σκληρές μάχες κατά την διάρκεια τις Δωδέκατης Μαύρης Σταυροφορίας με έχουν χάζεψει και μπερδεύω τον Tau Marksman για Ratling Sniper (ο μεν είναι είναι 1 / 2 και όχι 1 / 1), οπότε δεν ψωφάει από firestorm για 3, φοράει τίμιο Ion Rifle από Ambush Platform και από εκεί μας παίρνει η κάτω βόλτα. 

Αναρωτιέμαι, η Team Don’t Read Cards δέχεται ακόμα μέλη;

Γύρος 4: Τάσος Κέφης – SM/Tau – Captain Farmarious
Εντάξει, δεν φτάνει η ντροπή που μας έκανε σις κεμπαπ το μικρό μπλε κατσίκι, τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον Τάσο που τελευταία μόνο πόνο μας κερνάει. Τουλάχιστον το ξέρω το deck καλά, ξέρω πως παίζει και ξέρω ότι πρέπει να παίξω πολύ καλά και διαφορετικά από συνήθως για να έχω ελπίδες. Ευτυχώς, ανοίγω εξαιρετικό χέρι με Promise of Glory, Flamer, Flamer, Promethium Mine, Shrine of Warpflame, Void Pirate και Rogue Trader, και αντί να απλώσω τραχανά πάω να κάνω contest resources μόνο με τους δαίμονες για να στερήσω το ability του αντιπάλου. Η στρατηγική αποδίδει, όπως και ο βιασμός από τους Tau γιατί στις τρεις κάρτες που τραβάω στο command struggle παίρνω infernal gateway, noise marines (για τίμια 5αρα εκεί που είναι ο Zarathur) και ένα Firestorm. Όπως λέει και ο fellow BLTGer δημοσιογράφος, «αν δεν σου πάει καλά ο πρώτος γύρος…». Το παιχνίδι πάει τραίνο από εκεί και πέρα χωρίς προβλήματα. 

Γύρος 5: Γιώργος Κούρτης – DE/EL – Kithmaster Kith
Ωραία, άλλο ένα γεύμα για τον Slaanesh, αλλά δύσκολο αυτή την φορά. Ο Γιώργος είναι πολύ δυνατός παίχτης, παίζει DE από την αρχή του παιχνιδιού και γενικά μας δέρνει στην Νέα Ερυθραία συχνά πυκνά. Επίσης, δεν ξέρω τι παίζει σήμερα, γιατί υποθέτω αντιλαμβάνεστε ότι αλλιώς αντιμετωπίζεται το Khymera spam και αλλιώς το Choke. Παίζω 2 γύρους συντηρητικά και ακόμα δεν έχω καταλάβει τι γίνεται, καθώς και υπάρχουν choke elements στο τραπέζι και γεννάει ζουλάπια σαν τρελός. Αποφασίζω να κάνω μια δοκιμή και να δω τι παίζει παίζοντας ένα cacophonic choir, και με χαρά βλέπω ότι πετάει shields για τις χύμαιρες και ότι ο τελευταίος πλανήτης είναι ο deal 1 damage.
Με το χέρι σχετικά ασφαλές, παραχωρώ τον πρώτο πλανήτη και μαζεύω κάρτες, ενώ τοποθετώ χαρωπά τον Xavaes χάρη στον move πλανήτη εκεί που είναι όλο το κακό συναπάντημα. Τον επόμενο γύρο ξεκινάω χαρωπά με 2xTurbulent Rift, Bloodletter, sacrifice τους 5 cultist που έβγαλα για δεύτερο Bloodletter. Έχω και initiative, έχω και Warpstorm. Δικαιοσύνη, αγάπη, συμφιλίωση. Και πολλές ψυχές να βασανίζονται στο Eye of Terror. Ελπίζω να μην του έσπασα τα @@ με το παραλήρημα τρολαρίσματος της επικαιρότητας (γιατί κάπου εκείνη την ώρα το taint και οι μπύρες με είχαν κάνει να βαφτίσω τους Cultists μέλη του ΠΑΜΕ, τον Bloodletter Βαρουφάκη και το Soulgrinder Κωσταντοπούλου – είπα σίγουρα μερικές πολύ καλές ατάκες αλλά ρε γαμώτο δεν τις θυμάμαι πλέον).

Με τα πολλά, έχουμε τελειώσει το Swiss, και δυστυχώς έχουμε απόλυτη ισοβαθμία στην τέταρτη και Πέμπτη θέση της κατάταξης, γεγονός που συμβαίνει εύκολα με τόσα λίγα άτομα. Το σκέφτομαι λίγο, και αντί να περιμένουμε για play off ή για το υπεργελοίο flip a coin της FFG, η εύκολη λύση είναι να κάνω drop και αμέσως υπάρχει μια κομπλέ τετράδα. Έτσι και αλλιώς δεν καίγομαι να κερδίσω και υπάρχουν νέοι πιστοί που θέλουν να μάθουν Doomtown:Reloaded οπότε όλα καλά. 

Μπορεί να είχε λίγο λαό το event, αλλά προσωπικά το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ, η καλύτερη διαφήμιση για το game. Τεράστιο κρίμα που δεν υπήρχε η απαραίτητη κατανόηση από την Δυτική πλευρά του Γαλαξία και μοιράστηκε ο κόσμος στα δυο, ειδικά από την στιγμή που το ένα είναι Store Championship και το άλλο απλό kit event. Δεν θα πω παραπάνω, εγώ έκανα ότι μπορούσα για να μην γίνει μαλακία, αλλά δεν θα κάνω κουμάντο στα μαγαζιά του κόσμου. Οι μόνοι που έχετε αυτή την δυνατότητα είστε εσείς που αγαπάτε το παιχνίδι και θέλετε να βγάζετε γούστα. Κράζεις; Στηρίζεις! 
Print

Number of views (3121)/Comments (0)

Vexation

Vexation

Other posts by Vexation
Contact author

Please login or register to post comments.

x