BLTG Conference: Double Time (corp)

BLTG Conference: Double Time (corp)

BLTG Conference: Double Time (corp)

Card by Card Commentary of Double Time

Author: Vexation/Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014/Categories: Android: Netrunner, Strategy, Card Commentary

Rate this article:
No rating

Στα χαρτιά φαίνεται καλό, αλλά στην πραγματικότητα είναι άλλο ένα non-ETR code gate που ξεφτυλίζει ο τρισκατάρατος Yog. Παλέψιμο μόνο με chum + ronnin και δεν θα έλεγα ότι είναι καλή στρατηγική γενικά στις μέρες μας. Σοβαρό Jinteki Tag und Bag δεν έχω δει ακόμα.(2/5)

Ακόμη ένα codegate για τη Hasbro αλλά αυτό δεν σπάει με κλικς. Κι όχι μόνο αυτό αλλά ίσως χάνεις και κάρτες από το χέρι σου. Δυνητικά πολύ επικίνδυνο στους αρχικούς γύρους, όπου γίνεσαι ευάλωτος σε ότι κακό μπορεί να σου στείλει στο δρόμο σου η εταιρία. Λογικά στα tag and bag decks θα παίξει αρκετά.(3/5)

Ενδιαφέρον... Όχι κατι τρομερό γενικά, αλλά πιστεύω οτι θα εκνευρίσει αρκετούς runners, ειδικά σε κάτι facechecks πρώτου γύρου. Όσον αφορά εμάς τα κακά παιδιά, νομίζω ότι αυτό το παγάκι θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία σε κάτι SEA Source + Scorch 2ο γύρο, ειδικά σε GRNDL.(3/5)

Δεν κάνει και τίποτα η κάρτα που δεν το έχουμε ξαναδεί. Κάνει τον runner να χάσει κάρτες αλλά σε αντίθεση με ζημιά, αυτός διαλέγει ποιες θα πετάξει. Και είναι και μόλις str 2 οπότε ο Yog τον τρώει για πρωινό…
Μόνο σε πολύ συγκεκριμένα decks με brain damage θα παίξει αλλά μέχρι να κάνει κάτι, ο αντίπαλος θα έχει κάτι για να τον σπάσει.(1/5)


Δύναμη, χαμηλό influence και άπειρες χρήσεις που σου επιτρέπουν να ξαναγεμίσεις το χέρι σου με ποιότητα (tm), είτε μιλάμε για snares είτε για money-makers. Τα μόνα προβλήματα είναι ότι είναι double και ότι είναι μόνο mid-late game οπότε δεν μπορείς να παίξεις πολλά από δάφτα σε ένα deck. Πάντως ίσως η πιο game deforming κάρτα του σετ.(5/5)

Φοβερή κάρτα για όλα τα decks που στηρίζονται σε συνδυασμούς καρτών. Έχασες κάποιες κάρτες ή σου τις τράσαρε ο κακός αναρχικός; Κανένα πρόβλημα. Τις τραβάς όλες από τα σκουπίδια και τις βάζεις στο χέρι σου. Είτε είναι ξώβεργες, είτε κάποια ατζέντα είτε κάποιο biotic labor που έχεις ήδη παίξει… Λογικά θα φορεθεί πολύ.(3/5)

Σε συνδυασμό με archived memories προβλέπω πολύ κλάμα... Νομίζω μετράω μέχρι και 21 επαναλήψεις της ίδιας κάρτας. In your face carapace!(4/5)

Τώρα μάλιστα. Μία κάρτα που κάνει ότι και μία παλιότερη (archved memories) αλλά σε ποσότητα. Το ότι είναι double operation δεν την κάνει ικανή να παίξει σε flatline decks όπου παίζεις το scorch ή το punitive και μετά το ξαναπαίζεις. Ωστόσο, σε Cerebral Imaging deck ή γενικά σε deck που δεν θα στήσει remote ποτέ αλλά θα τα κάνει όλα advance από το χέρι με biotic labors μπορεί να δείξει την αξία της.(3.5/5)


Πολύ χειρότερη απ'ότι φαίνεται όταν συνειδητοποιήσει κανείς ότι το "take a bad pub" από το profiteering και τα λοιπά αντίστοιχα είναι κόστος και αν το αναιρέσεις δεν παίρνεις τα λεφτά. Δεν είναι και τόσα πολλά τα ICE που θέλουν bad pub για να αξίζει την ταλαιπωρία, και στο μόνο ID που μπορεί να κάνει δυνατά trace δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Γενικώς, σουβεράκι.(1/5)

Το Mega Channel βάζει τα παπαγαλάκια να καλύψουν τις βρωμιές του. Έχει και υψηλό trash cost, μπορεί και να περάσει για agenda και να τρέξει ο runner σε κάποιο τεράστιο εξυπηρετητή για να το κλέψει. Χρήσιμη υπό προυποθέσεις.(2/5)

Πανέμορφη κάρτα. 5αρι trash, σεβαστό rez και μέτριο influence για ένα πολύ ικανοποιητικό ability .Δίνει αρκετή δύναμη στους Weyland, στην making news και στα illicit ice. Άρα όπως καταλαβαίνουμε θέλει και το κατάλληλο deckbuilding. Δυστυχώς ο Lukas της FFG μας ενημέρωσε οτι δεν λειτουργεί με Profiteering… πάνε τα μεγάλα πλάνα εκμετάλλευσης αθώων ψυχών.(3/5)

Όταν είναι να πάρω BP, θα πάρω BP. Αν θέλω να μην έχω BP, ας μην έπαιζα εξαρχής. Η μόνη χρήση είναι αν αρχίσει η κυρά Θάλεια να παίζει πολύ (Tallie Perrault) τότε το συζητάμε. Εγώ τα σκυλάκια μου (Fenris) θα τα σηκώνω ξερά γιατί έτσι γουστάρω.(2/5)


Όταν είναι η τελευταία κάρτα στο χέρι σου, δεν την λες κακιά. Αλλά γενικά δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη ειδικά όταν κάνεις τόσο κόπο να στήσεις το HQ τηε επιτυχίας με τα 3 snare και τα 2 Fetal AI. Είναι όμως ένας πολύ καλός τρόπος να σπάς το R&D lock που είναι η κατάρα της Jinteki εν γέννει. Χρήσιμο και σαν 'oh shit' κίνηση στο Cerebral Imaging που τρώει vamp με 22 κάρτες χέρι.(2.5/5)

Άλλος ένας τρόπος να ξεφορτωθείς ένα κακό χέρι. Ή να τραβήξεις με τη μια έως και 5 κάρτες. Αυτό μπορεί να είναι όμως και κακό αν δεν είναι ασφαλές το HQ σου. Χρήσιμη κάρτα για fast advance decks που θέλουν να τραβήξουν γρήγορα τις ατζέντες τους ή τις κάρτες που τους χρειάζονται.(2/5)

Ένα super anonymous tip, αλλά καλύτερο γιατί σε γλιτώνει και απο τον βούρκο όταν το χρειάζεσαι.(4/5)

Δεν είναι κακό, δεν είναι και καλό. Και είναι και 2 inf ενώ ο Jackson Fraggin’ Howard είναι μόνο 1. Χμμμμ, ίσως σε μερικά deck να δείξει, ίσως κάποιος να φτιάξει ένα deck με πολλά double events και το περιβόητο Star Light Crusade (λέμε τώρα) ή στο φινάλε να πάμε για μερικά combo με μανούβρες των δημοσιογραφίσκων της NBN με το να γυρνάνε τις Agendas πίσω αν δεν τους αρέσουν και να ψαρεύουν για το τρένο του Astroscript. Δεν είναι κακό, δεν είναι και must.(3.5/5)


Τριάδα σε όλα τα ντεκ. Caprice, Harmony MedTech και πάμε γι'άλλα. Πιο BLTG πεθαίνεις. Προσοχή: χρειάζεται σοβαρό πόκερ face για ορθή χρήση.(4/5)

Πολύ ζόρικη κάρτα. Σταματάει το run πριν ακόμη γίνει επιτυχές. Ξοδεύει λεφτά και ο runner ή αν δεν έχει την πάτησε. Πολύ υψηλό influence αλλά ίσως να παιχτεί κι από άλλους γιατί είναι υπερβολικά καλή για αυτό που κάνει.(4/5)

Το είχαμε καταλάβει όλοι από το πρώτο pack ότι αυτός ο κύκλος θα shiftarei το meta υπέρ των corp, αλλά νομίζω εδώ ξεφύγαμε. Νομίζω η καλύτερη κάρτα των εταιριών ΜΑΚΡΑΝ (εντάξει χωρίς να κοιτάμε influence αλλιώς τα βραβείο πάει στον jesus howard). Σχεδόν ανατριχιάζω που είναι Jinteki, μιας και είναι η least-solid εταιρία, αλλά αυτό μόλις άλλαξε. Πλέον τα Jinteki single scoring remote server θα είναι πολύ πιο competitive. Το 4αρι influence μας πονάει εμας άλλα έχω πονηρές σκέψεις... Off the grid + Caprice anyone;;;(Πρεπει να διαβάσω τις νουβέλες να δώ γιατί αυτο το κορίτσι είναι τοσο cool)(5/5)

Αγαπητέ Runner. Ξέχνα αυτά που ήξερες για την Jinteki. H Jinteki πλέον δαγκώνει, αλλά όχι με net damage. Το Replicating Perfection ήρθε για να μείνει. Αν δεν αρχίσει να σηκώνει περισσότερα τουρνουά, θα φάω το καπέλο μου. Ξεχάστε τα mind tricks και διάφορα σαχλά. Η κάρτα σταματάει το 33% των runs και μαζί με Ash μένει ακόμα και αν την περάσεις. Προβλέπεται πολύ καφρίλα και οι εταιρίες τρίβουν ήδη τα χέρια τους. 4 Inf βεβαίως, οπότε για την ώρα μόνο η Jinteki τα τρίβει ΚΑΙ χαμογελάει.(4.5/5)


Λίγο βαρύ και περίεργο, και θέλει άπειρα λεφτά. Αλλά σε sundew replicating μπορεί να κλείσει σπίτια και να κεράσει net damage και για την επόμενη παρτίδα. Λίγο πίκρα το bad pub βέβαια γιατί είναι ανάθεμα στο Replicating, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Το καλό είναι ότι ελευθερώνει ένα-δυο slots για περισσότερο influence επειδή μπορείς να στείλεις τους archer/ichi.(4/5)

: Ένα ICE που άμα σηκωθεί μπορεί και να σε σκοτώσει. Ακόμη ένα sentry που πρέπει να το υπολογίζεις γιατί αν δεν έχεις λινκ μπορεί να φας με τη μία 6 damage και να γίνει το μυαλουδάκι σου πουρές.(5/5)

Σε όλους αρέσουν τα 5αρια Sentries. Όντως είναι πολύ καλά. Δυστυχώς είναι tracer και αδύναμος μάλιστα + illicit. Η τρίτη υπορουτίνα είναι δυνατή απο μόνη της αλλα πιστεύω δεν αξίζει τα 7 +BP. Ίσως να είχε πιο πολλή δύναμη στο Making News.(2/5)

χμμμμμμ, χμμμμμμμμμμ, χμμμμμμμμμμμ. Μπα, μαθαίνεις καλύτερη μπαλίτσα παίζοντας Tsurugi. Άσε το shinobi και την «προσευχή» του για την δεκαετία του 80.(1/5)


Λίγο βαρύ και περίεργο, και θέλει άπειρα λεφτά. Αλλά σε sundew replicating μπορεί να κλείσει σπίτια και να κεράσει net damage και για την επόμενη παρτίδα. Λίγο πίκρα το bad pub βέβαια γιατί είναι ανάθεμα στο Replicating, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Το καλό είναι ότι ελευθερώνει ένα-δυο slots για περισσότερο influence επειδή μπορείς να στείλεις τους archer/ichi.(4/5)

Ένα ICE που άμα σηκωθεί μπορεί και να σε σκοτώσει. Ακόμη ένα sentry που πρέπει να το υπολογίζεις γιατί αν δεν έχεις λινκ μπορεί να φας με τη μία 6 damage και να γίνει το μυαλουδάκι σου πουρές.(5/5)

Σε όλους αρέσουν τα 5αρια Sentries. Όντως είναι πολύ καλά. Δυστυχώς είναι tracer και αδύναμος μάλιστα + illicit. Η τρίτη υπορουτίνα είναι δυνατή απο μόνη της αλλα πιστεύω δεν αξίζει τα 7 +BP. Ίσως να είχε πιο πολλή δύναμη στο Making News.(2/5)

χμμμμμμ, χμμμμμμμμμμ, χμμμμμμμμμμμ. Μπα, μαθαίνεις καλύτερη μπαλίτσα παίζοντας Tsurugi. Άσε το shinobi και την «προσευχή» του για την δεκαετία του 80.(1/5)


Δυνατό αλλού, αλλά αρκετά αντίθετο με την λογική της Jinteki γενικότερα. Χρήσιμο βέβαια για να κρύψεις το Sundew από πίσω σε RP deck, μέχρι να πάρει μπρος η οικονομική μηχανή. Οι λοιποί Fagtaggers θα κάνουν πάρτυ βέβαια, όπως και τα mid-rush advance σε στυλ Next Design.(3/5)

Ένας τοίχος με 5 υπορουτίνες δεν μπορεί να είναι κακός. Σχεδιασμένος αποκλειστικά για την αρχή, διότι αποδυναμώνεται με την πάροδο του χρόνου. Αν δεν παίζει morning star ο runner θα ματώσει οικονομικά για να περάσει στην αρχή από αυτόν.(3/5)

Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι! Είμαστε ειδικοί στο να φτιάχνουμε barriers (Ω μεγάλε Hadrian). Δεν σηκώνω κουβέντα. Ίδου η απόδειξη. Το κατάλληλο barrier για όποιον έχει σκοπό να σε σπάσει στο ξύλο.(4/5)

Και εκεί που λέγαμε ότι το Ice Wall θα παίζει για πάντα, πάρε ένα wraparound, πάρε και ένα Hive τώρα να γουστάρεις και κάνε rush advance να γουστάρεις. Πολύ ωραίο Ice για όλους. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΩΡΑΙΟ για Cerebral Imaging από τα μωβ τα όμορφα.(4.5/5)


Εδώ δεν παίζουμε Saving Face, που και δικό μας είναι και πιο κυριλέ είναι. Δεν θα το έπαιζα με τίποτα, και πιστεύω ότι απλά το έχουν βάλει μέσα όπως και το Cyberdex Trial (που επίσης δεν παίζει κανείς) για να έχουν το νου τους μην τους ξεφύγει κάποιο mechanic στο μέλλον.(1/5)

4 φράγκα και 2 κλικ για να κρύψεις τις απαραίτητες βρωμιές σου. Λίγο ακριβό είναι αλλά αν είναι απαραίτητο να διεκδικήσεις το βραβείο επιχειρηματικής πρακτικής θα το πληρώσεις, τι να κάνεις. Για εκείνους που προτιμούν να κάνουν σκοτεινές δουλειές είναι απαραίτητο. Για τους υπόλοιπους άχρηστο.(2/5)

Τίμιο... φαίνεται αρκετά καλό σε GRNDL και ίσως να χρειαστεί σε κάποια deck που θέλουν να το παρακάνουν με τα BP.Μαζί με Profiteering netareis 6 λεφτά και 1 πόντο. Not Bad. Επίσης πολύ καλό influence cost.(2/5)

Πήρες Hive, θέλεις και άλλο άπληστο καπιταλιστικό corp; Είπαμε για τα BP, όταν παίξει η κυρά-Θάλεια τα ξαναλέμε. Για την ώρα(1/5)


Γρήγορο ETR που κάνει εύκολα συνδυασμό με ice wall για να εξασφαλίσει ένα server για γρήγορο σκοράρισμα. Όχι ιδιαίτερα χρήσιμο σε Jinteki αυτή την στιγμή, μια και χύμα να κατεβάζεις τις κάρτες ο runner δεν έρχεται εύκολα στους πρώτους γύρους για φοβάται μην καταπιεί καμιά ξώβεργα. Αλλά τουλάχιστον, όταν χρειαστεί κανείς κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να κάψει influence. Πάντως, στις περισσότερες περιπτώσεις το Enigma είναι μακράν καλύτερο.(3/5)

Το μικρό αδερφάκι του Αινίγματος. Για να μπλοκάρει τους βιαστικούς runners που προσπαθούν να μπουν στο σύστημα όταν αυτό boot-αρει. Μέτρο έσχατης ανάγκης μέχρι να καταφέρουμε να στήσουμε κάτι πιο σοβαρό. Χρήσιμο πάντως.(3/5)

Super solid. Super Cheap. Neutral. Rushy. Perfect. ByeBye enigma! (σε κάποια decks) Κλάφτε runners!(5/5)

Πολύ καλό για όλα τα rush decks. Next design για εμάς τους mvb που περνάει Mandatory Upgrades στο φτερό (αγαπημένο deck). Ωραία πράγματα, το Ice Wall του νέου meta.(4.5/5)


Βρώμικη ατζέντα, περισσότερο πάλι για Replicating Perfection με Ash, Strongbox, κλπ. Η κλοπή γίνεται πολύ ακριβό χόμπυ. Περισσότερο θα φορεθεί σε FA με Red Herrings κλπ πάντως.(3/5)

Πολύ καλή agenda. Μια ατζέντα που πρέπει να πληρώσεις για να την κλέψεις είναι πάντα καλή. Βέβαια αν κάνεις σκοτεινές δουλειές δεν θα βρεις πρόθυμο τον υπουργό να σου κάνει συμβόλαιο με τους μπάτσους. Όλα κι όλα… Επιχείρηση καθαρά χέρια… Λογικά πολλές εταιρίες θα ενδιαφερθούν για τέτοιου είδους συμβόλαια.(5/5)

Ήρθε ο καιρός για την 4αρα ατζέντα που θα μπορεί να πάρει την θέση 3αρας. Τόσο καλή είναι αυτή η ατζέντα. Nisei, Red herrings, Ash, RSVP. Ω θεέ μου...(5/5)

ΚΑΡΤΑΡΑ! Την θέλω και με άλλο όνομα για να την παίξω 6 φορές συνολικά. Θα κάνει πάταγο στο Big Ice HB με asset economy που δεν μένει ούτε δίφραγκο στον runner από τα πολλά trash που πρέπει να κάνει. Και σε συνδυασμό με τον Ash…..Αριστούργημα(5/5)


 
Print

Number of views (1487)/Comments (0)

Vexation

Vexation

Other posts by Vexation
Contact author

Please login or register to post comments.

x