BLTG Conference: Fear And Loathing (Runner)

BLTG Conference: Fear And Loathing (Runner)

BLTG Conference: Fear And Loathing (Runner)

Card by Card Commentary of Fear And Loathing

Author: Vexation/Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014/Categories: Android: Netrunner, Strategy, Card Commentary

Rate this article:
No rating

 

Fluffy κάρτα και λίγη ακόμα αγάπη για τον Wizardάκο που γενικά δεν έχει πάρει τόσα παιχνίδια όσα οι άλλοι δυο φίλοι του. Δυστυχώς δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη πέρα από το surprise value και από την δυνατότητα να αγνοήσεις κάποια ενοχλητικά combo (π.χ. strongbox/ash σε replicating perfection, off the grid, κλπ). Στο κατάλληλο deck που είναι ειδικά φτιαγμένο για να κάνει multi-run (doppelganger, joshua b, etc) μπορεί να έχει σημασία, αλλά έτσι χύμα σαν splash κάρτα δεν παίζεται. Έπρεπε να είναι λίγο δυνατότερη, π.χ. να δίνει κάνα bit για τα quests ως γνωστόν δεν δίνουν μόνο loot, δίνουν και gold :)(2/5)

Καλή κάρτα αλλά γιατί να ρισκάρεις να κάνεις access μια κάρτα από κάτω με αμφίβολα αποτελέσματα (από το να πετύχεις παγίδα ή upgrade ως και τριάρα agenda) και να μην πας για το σίγουρο 1 AP από το Notoriety; Πολλές φορές αυτός ο πόντος είναι αρκετός. Δύσκολα χωράει σε criminal deck.(2/5)

Αγαπάμε το fluff που ζέχνει τούτη η κάρτα αλλά Side quest μάλλον έκανε ο φίλος ο Whizzard. Ή μπορεί να είναι η αρχή κάποιου σούπερ-ντούπερ quest-chain που θα τον κάνει «ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ»™. Όπως και να έχει μια ψυχή (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε) που παίζει τον υποφαινόμενο runner με Doppelganger και Notoriety θα χαρεί πολύ. YOU’VE BEEN WARNED!(2/5)


 

Χμ. άλλο ένα virus που κερνάει πίεση τους πλουτοκράτες κομπο-παίχτες. Προφανώς, από την στιγμή που διαλέγει η εταιρεία δεν θα πετύχεις την κάρτα φιλέτο ή θα πρέπει να χάνει κανείς πολλά actions για να κάνει δουλειά. Σίγουρα, με την κατάλληλη μαεστρία μπορεί κανείς να κάνει την πρέπουσα ιο-κατάνυξη και να λοκάρει το χέρι της εταιρίας και να μην μπορεί να σταυρώσει κάρτα, αλλά γενικά μην περιμένετε κάτι συγκλονιστικό. Για να πω την μαύρη αλήθεια, το nerve agent - demolition run μου φαίνεται ακόμα καλύτερο. Αλλά οκ, θα βγάλω το 3ο Imp και θα βάλω ένα μάλλον.(3/5)

ΚΤο γεγονός ότι η εταιρία διαλέγει τι θα πετάξει είναι το αρνητικό της κάρτας. Το καλό είναι πως δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε εξεζητημένο για να τη φορτώσεις με ιούς. Ακόμη ένας τρόπος για να πετάς κάρτες από την εταιρία ή να την αναγκάζεις να ξοδεύει τα clicks της για να αναπληρώνει το χέρι της. Ταιριάζει πολύ με το Gorman Drip και δυναμώνει αρκετά το Noise-mill. Σε Criminal δύσκολα θα βρει χώρο. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα που απαιτούν influence και μνήμη.(4/5)

Πίεση, σίγουρα in-game , παίζει και αρτηριακή στους «serious players” και μετά Hemorrhage όνομα και πράμα. Αυτός ο Noise τον απέθαντο έχει, γλύτωσε από τον Howard και έρχεται να κεράσει εγκεφαλικά. Απαγορευτικό σε μη-Anarch. Κάνει το archives το νέο R&D, όμως ένα τρέξιμο αρκεί. Κάνει και ρήμα. Γιο.(4/5)


 

Μάλλον οι σχεδιαστές πιστεύουν ότι το subliminal messaging θα παίξει πολύ, διότι αν εξαιρέσουμε το closed accounts όλα τα υπόλοιπα black & grey ops στα παίζει η εταιρία σε φάσηFinish Him!οπότε το πάρει-δεν το πάρει το bad pub δεν σε νοιάζει καθόλου. Δεν ξέρω, ίσως το messaging να παίξει αρκετά και να έχει νόημα να την παίξεις. Το άλλο είναι ότι μπορεί να σε σώσει από πολλαπλά scorched earth/punitive γιατί π.χ. αν έχει ο άλλος 2 punitive και του κλέψεις μια 3αρα ατζέντα στον γύρο σου, μπορείς να την κάνεις trash αφού κάνει resolve to 1o και πάρει ένα bad pub για την μια κρίσημη κάρτα που θα σου σώσει την ζωή. Σιγανοπαπαδιά η κυρά.(3/5)

Σε γενικές γραμμές περιορισμένης χρήσης κάρτα. Παίζει ενάντια σε tag and bag αλλά τα βοηθάει κιόλας αν δεν έχεις τρόπο να βγάλεις το tag. Δύσκολα να παίξει σε criminal πολύ υψηλό το influence, εκτός κι αν πρόκειται για κάποιο πολύ εξεζητημένο tag-me deck, αλλά κάτι τέτοιο δεν ξέρω αν υπάρχει τώρα.(2/5)

Ωραίο art. Ταιριάζει και με το faction card design αλλά ως εκεί. Το triggered ability δωρίζει «απλόχερα» BPs αλλά και tag, πράγμα απαγορευτικό στο τωρινό meta. Tο trash ability είναι ένα conditional no-click card draw που ακόμα δεν έχει λόγο ύπαρξης. Μαχόμενη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία σου λέει μετά.(1/5)


 

Είναι γνωστό ότι ο καλός runner έχει τηλεπάθεια καιΧέρι του Σατανά(tm). Δεν καταλαβαίνω γιατί να θες να δεις το χέρι της εταιρείας αντί να πας μέσα και να κεράσεις ιους, πόνο και wizard. Και να πληρώσεις κιόλας; Αχαχαχα. Καλύτερα να βάλω Hard at Work στο deck. Επίσης, μην να κοροϊδέψει τον ξάδερφο σας τον διαχειριστή κανένας εγκληματίας με την λογική ότι 'έχω δει όλο το χέρι σου, τώρα που μπαίνω διαλέγω ότι θέλω' γιατί το ΗQ access είναι '1 random card'.(0/5)

Ακόμη ένα διπλό event που μας βοηθάει. Κοστίζει πολύ βέβαια αλλά λύνει το πρόβλημα του δεν ξέρω τι έχει στο HQ και πάω στα τυφλά... Επομένως ανάλογα τι θα δεις κρίνεις κι αν θα κάνεις run περισσότερες από μια φορές. Βέβαια το κόστος είναι μεγάλο, ειδικά στην αρχή σε πάει αρκετά πίσω.(3/5)

Όσο μας αποκαλύπτουν τις νέες κάρτες των Criminals τόσο φαίνεται η αλλαγή φιλοσοφία τους από το relentless face-checking του Santiago και το fast-rig “fun” της Andromeda σε κάτι με ελάχιστα (και full efficient) runs και πιο control νοοτροπία. Ακριβό το κόστος (προς το παρών) τόσο σε credits και όσο και σε clicks. Που έχω βάλει το All-Nighter είπαμε;(2/5)


 

Κάποια στιγμή αυτή η κονσόλα θα προκαλέσει αρκετά δάκρυα. Προς το παρόν, δεν το βλέπω γιατί δεν έχει ακόμα το απαραίτητο support. Δεν νομίζω ποτέ ότι θα αποτελέσει σταθερή επιλογή και θα αλλάξει το environment αλλά τουλάχιστον θα δούμε μερικά ακόμα διαφορετικά και περίεργα decks. Στην Reiina Roja μαζί με snitch, Rook και Xanadu μπορείς να κάνεις τον άλλο να πετάει την μπάνκα στα σκουπίδια για να σηκώσει ένα paper wall. Think about it :)(3/5)

Κονσόλα για Criminal με κόστος 11. Μα τι σκέφτονται; Εδώ με το desperado ζοριζόμαστε που σου δίνει και λεφτά σε κάθε run. Που να τα βρούμε τα 11 να δώσουμε οι φτωχοί πλην τίμιοι criminals; Σε πάει αρκετά πίσω αλλά μετά μπορείς να πιέσεις οικονομικά την εταιρία να σηκώνει τα πάντα που βλέπεις. Θα δουλέψει καλύτερα με τη σιλουέτα, τώρα απαιτεί Καρφί ή δορυφόρους…(3/5)

 

Ότι είπαμε πριν για το Executive Wiretaps ισχύει και εδώ οπότε αναμονή και θα γίνετε όλοι «υδροκέφαλοι» με το Blackguard, soon enough. Είναι λίγα (ακόμα) τα expose φίλος, τι δεν καταλαβαίνεις;(2/5)


 

Πραγματικά, αυτοί οι Shapers δεν θέλουν να μοιραστούν τα παιχνίδια τους με τίποτα! Δυο influence για ένα mem-chip? QQ ρε. Όμορφη κάρτα για να τρολάρεις κόσμο με professor, αλλά κατά τα άλλα 29 κλέφτες ατζεντών συνιστούν Dyson.(1/5)

Αυτή είναι μια πολύ καλή κάρτα. Δίνει 2 MU και καλύπτει τις ανάγκες του Garrote, Sneakdoor Beta, Keyhole που ενδεχομένως θέλετε να παίξετε. Βέβαια κοστίζει 2 inf και 4 bits σε αντίθεση με το Dyson που κοστίζει 3 bits μόνο και σου δίνει και 1 link. Δύσκολη επιλογή. Αν έχεις να δώσεις influence πας για αυτό και γλιτώνεις μια κάρτα. Αν πάλι όχι το αρχαίο Dyson είναι η πιο αξιόπιστη λύση.(3/5)

Τίμιο chip-άκι αν και λίγο τσουχτερό. Με τόσα ωραία 2MU προγράμματα θα «φορεθεί» πολύ πάντως. Ιδιαίτερα από τον The Professor που μαζεύει μπόλικα καλούδια τελευταία σαν ένας ψηφιακός «Νόε»! Βοήθειά μας.(2/5)


 

Δύσκολο να το παίξεις, ενδιαφέρον για επιθετικά decks από Reina Roja για να ακυρώσεις όλα τα facecheck ice του άλλου, και να τον αναγκάσεις να κάνει overcommit νωρίς που δεν είναι στημένος... στα χαρτιά μόνο. Μεταξύ swordsman, wraparound, curtain wall και τρελού inf κόστους... δεν το βλέπω :)(1/5)

Εγώ είμαι η αρχή και το τέλος, το Α και το Ω. Το πακετάκι Α και Ω από μόνο του δεν αρκεί. Είναι και ΑΙ επομένως έχει τα προβληματάκια με τους σπαθάτους και το Wraparound, κοστίζουν και 7 bits το καθένα, τρώνε και 3 influence. Σίγουρα δεν κάνουν για criminal.(2/5)

Πολύ ακριβό, πολύ αδηφάγο, πολύ περιοριστικό. Ίσως σε ένα Eureka/Test Run/Scavenge deck και αυτό μόνο για φυλακισμένους. Αξίζει μόνο εάν έχεις χεστεί στο credit που και πάλι ένα full rig θα είναι πιο φτηνό και πιο ευέλικτο. Δεν πείθει.(2/5)


 

Δύσκολο να το παίξεις, αλλά λίγο καλύτερο από το alpha, μια και το τελευταίο ICE είναι το πιο δύσκολο σε ένα σωστά στημμένο server, ειδικά αν μπορείς επιλεκτικά να καταστρέψεις κάποια. Δεν βλέπω ιδιαίτερο λόγο να παίξει κάποιος anarch με αυτά για να πω την αλήθεια... η και κάποιος άλλος, ίσως μια Kit με Torch + Omega. Πρέπει ίσως να βγει κάποια κάρτα που να συνεργεί με τα AI συστήματα γενικότερα.(2/5)

Εγώ είμαι η αρχή και το τέλος, το Α και το Ω. Το πακετάκι Α και Ω από μόνο του δεν αρκεί. Είναι και ΑΙ επομένως έχει τα προβληματάκια με τους σπαθάτους και το Wraparound, κοστίζουν και 7 bits το καθένα, τρώνε και 3 influence. Σίγουρα δεν κάνουν για criminal.(2/5)

Τα είπαμε και πριν. Η χαρά του Swordsman, γενικά το σετ αυτών τον ΑΙ icebreakers. Εκτός και εάν στήσουν κανένα AI theme στους Shapers που θα τους κάνει να ξεχωρίζουν. Τι να πω. Καλύτερα Pipeline.(2/5)


 

Τίμιο καρτάκι, και καλή προσθήκη στο γενικότερο meta γιατί είχε πέσει πολύ profiteering τον τελευταίο καιρό. Δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να πει κάτι κακό γι'αυτή την κάρτα πέρα από το γεγονός ότι πρέπει να βρεις ένα τρόπο να την χωρέσεις στο deck. Τώρα για στρατηγικές για να σπρώξεις bad pub στο corp δεν μπορώ να πω ότι μέχρι στιγμής παίζει κάτι καλό.(3/5)

Πολύ δυνατή κάρτα. Πραγματικά τιμωρεί μια εταιρία που έχει bad publicity. Κάνει καλό συνδυασμό με την Tallie Perrault και μπορεί να κερδίσει παρτίδες. Το θέμα είναι πως θα μπορέσεις να δώσεις το πρώτο bad publicity.(4/5)

Αντι-GRNDL καθαρά και evil grin στους Weyland. Στους πρώτους γύρους σπέρνει πανικό και δεν νιώθεις πουθενά σίγουρος, ιδιαίτερα εάν ο φίλτατος runner δεν είναι του face-check. Hostile Takeover είπες;(3/5)

Posted in: Strategy

 

Fluffy κάρτα και λίγη ακόμα αγάπη για τον Wizardάκο που γενικά δεν έχει πάρει τόσα παιχνίδια όσα οι άλλοι δυο φίλοι του. Δυστυχώς δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη πέρα από το surprise value και από την δυνατότητα να αγνοήσεις κάποια ενοχλητικά combo (π.χ. strongbox/ash σε replicating perfection, off the grid, κλπ). Στο κατάλληλο deck που είναι ειδικά φτιαγμένο για να κάνει multi-run (doppelganger, joshua b, etc) μπορεί να έχει σημασία, αλλά έτσι χύμα σαν splash κάρτα δεν παίζεται. Έπρεπε να είναι λίγο δυνατότερη, π.χ. να δίνει κάνα bit για τα quests ως γνωστόν δεν δίνουν μόνο loot, δίνουν και gold :) (2/5)

Καλή κάρτα αλλά γιατί να ρισκάρεις να κάνεις access μια κάρτα από κάτω με αμφίβολα αποτελέσματα (από το να πετύχεις παγίδα ή upgrade ως και τριάρα agenda) και να μην πας για το σίγουρο 1 AP από το Notoriety; Πολλές φορές αυτός ο πόντος είναι αρκετός. Δύσκολα χωράει σε criminal deck.(2/5)

Αγαπάμε το fluff που ζέχνει τούτη η κάρτα αλλά Side quest μάλλον έκανε ο φίλος ο Whizzard. Ή μπορεί να είναι η αρχή κάποιου σούπερ-ντούπερ quest-chain που θα τον κάνει «ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ»™. Όπως και να έχει μια ψυχή (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε) που παίζει τον υποφαινόμενο runner με Doppelganger και Notoriety θα χαρεί πολύ. YOU’VE BEEN WARNED!(2/5)


 

 

Χμ. άλλο ένα virus που κερνάει πίεση τους πλουτοκράτες κομπο-παίχτες. Προφανώς, από την στιγμή που διαλέγει η εταιρεία δεν θα πετύχεις την κάρτα φιλέτο ή θα πρέπει να χάνει κανείς πολλά actions για να κάνει δουλειά. Σίγουρα, με την κατάλληλη μαεστρία μπορεί κανείς να κάνει την πρέπουσα ιο-κατάνυξη και να λοκάρει το χέρι της εταιρίας και να μην μπορεί να σταυρώσει κάρτα, αλλά γενικά μην περιμένετε κάτι συγκλονιστικό. Για να πω την μαύρη αλήθεια, το nerve agent - demolition run μου φαίνεται ακόμα καλύτερο. Αλλά οκ, θα βγάλω το 3ο Imp και θα βάλω ένα μάλλον.(3/5)

ΚΤο γεγονός ότι η εταιρία διαλέγει τι θα πετάξει είναι το αρνητικό της κάρτας. Το καλό είναι πως δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε εξεζητημένο για να τη φορτώσεις με ιούς. Ακόμη ένας τρόπος για να πετάς κάρτες από την εταιρία ή να την αναγκάζεις να ξοδεύει τα clicks της για να αναπληρώνει το χέρι της. Ταιριάζει πολύ με το Gorman Drip και δυναμώνει αρκετά το Noise-mill. Σε Criminal δύσκολα θα βρει χώρο. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα που απαιτούν influence και μνήμη. (4/5)

Πίεση, σίγουρα in-game , παίζει και αρτηριακή στους «serious players” και μετά Hemorrhage όνομα και πράμα. Αυτός ο Noise τον απέθαντο έχει, γλύτωσε από τον Howard και έρχεται να κεράσει εγκεφαλικά. Απαγορευτικό σε μη-Anarch. Κάνει το archives το νέο R&D, όμως ένα τρέξιμο αρκεί. Κάνει και ρήμα. Γιο.(4/5)


 

 

Μάλλον οι σχεδιαστές πιστεύουν ότι το subliminal messaging θα παίξει πολύ, διότι αν εξαιρέσουμε το closed accounts όλα τα υπόλοιπα black & grey ops στα παίζει η εταιρία σε φάση Finish Him! οπότε το πάρει-δεν το πάρει το bad pub δεν σε νοιάζει καθόλου. Δεν ξέρω, ίσως το messaging να παίξει αρκετά και να έχει νόημα να την παίξεις. Το άλλο είναι ότι μπορεί να σε σώσει από πολλαπλά scorched earth/punitive γιατί π.χ. αν έχει ο άλλος 2 punitive και του κλέψεις μια 3αρα ατζέντα στον γύρο σου, μπορείς να την κάνεις trash αφού κάνει resolve to 1o και πάρει ένα bad pub για την μια κρίσημη κάρτα που θα σου σώσει την ζωή. Σιγανοπαπαδιά η κυρά.(3/5)

Σε γενικές γραμμές περιορισμένης χρήσης κάρτα. Παίζει ενάντια σε tag and bag αλλά τα βοηθάει κιόλας αν δεν έχεις τρόπο να βγάλεις το tag. Δύσκολα να παίξει σε criminal πολύ υψηλό το influence, εκτός κι αν πρόκειται για κάποιο πολύ εξεζητημένο tag-me deck, αλλά κάτι τέτοιο δεν ξέρω αν υπάρχει τώρα. (2/5)

Ωραίο art. Ταιριάζει και με το faction card design αλλά ως εκεί. Το triggered ability δωρίζει «απλόχερα» BPs αλλά και tag, πράγμα απαγορευτικό στο τωρινό meta. Tο trash ability είναι ένα conditional no-click card draw που ακόμα δεν έχει λόγο ύπαρξης. Μαχόμενη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία σου λέει μετά.(1/5)


 

 

Είναι γνωστό ότι ο καλός runner έχει τηλεπάθεια και Χέρι του Σατανά(tm). Δεν καταλαβαίνω γιατί να θες να δεις το χέρι της εταιρείας αντί να πας μέσα και να κεράσεις ιους, πόνο και wizard. Και να πληρώσεις κιόλας; Αχαχαχα. Καλύτερα να βάλω Hard at Work στο deck. Επίσης, μην να κοροϊδέψει τον ξάδερφο σας τον διαχειριστή κανένας εγκληματίας με την λογική ότι 'έχω δει όλο το χέρι σου, τώρα που μπαίνω διαλέγω ότι θέλω' γιατί το ΗQ access είναι '1 random card'.(0/5)

Ακόμη ένα διπλό event που μας βοηθάει. Κοστίζει πολύ βέβαια αλλά λύνει το πρόβλημα του δεν ξέρω τι έχει στο HQ και πάω στα τυφλά... Επομένως ανάλογα τι θα δεις κρίνεις κι αν θα κάνεις run περισσότερες από μια φορές. Βέβαια το κόστος είναι μεγάλο, ειδικά στην αρχή σε πάει αρκετά πίσω. (3/5)

Όσο μας αποκαλύπτουν τις νέες κάρτες των Criminals τόσο φαίνεται η αλλαγή φιλοσοφία τους από το relentless face-checking του Santiago και το fast-rig “fun” της Andromeda σε κάτι με ελάχιστα (και full efficient) runs και πιο control νοοτροπία. Ακριβό το κόστος (προς το παρών) τόσο σε credits και όσο και σε clicks. Που έχω βάλει το All-Nighter είπαμε;(2/5)


 

 

Κάποια στιγμή αυτή η κονσόλα θα προκαλέσει αρκετά δάκρυα. Προς το παρόν, δεν το βλέπω γιατί δεν έχει ακόμα το απαραίτητο support. Δεν νομίζω ποτέ ότι θα αποτελέσει σταθερή επιλογή και θα αλλάξει το environment αλλά τουλάχιστον θα δούμε μερικά ακόμα διαφορετικά και περίεργα decks. Στην Reiina Roja μαζί με snitch, Rook και Xanadu μπορείς να κάνεις τον άλλο να πετάει την μπάνκα στα σκουπίδια για να σηκώσει ένα paper wall. Think about it :) (3/5)

Κονσόλα για Criminal με κόστος 11. Μα τι σκέφτονται; Εδώ με το desperado ζοριζόμαστε που σου δίνει και λεφτά σε κάθε run. Που να τα βρούμε τα 11 να δώσουμε οι φτωχοί πλην τίμιοι criminals; Σε πάει αρκετά πίσω αλλά μετά μπορείς να πιέσεις οικονομικά την εταιρία να σηκώνει τα πάντα που βλέπεις. Θα δουλέψει καλύτερα με τη σιλουέτα, τώρα απαιτεί Καρφί ή δορυφόρους… (3/5)

 

Ότι είπαμε πριν για το Executive Wiretaps ισχύει και εδώ οπότε αναμονή και θα γίνετε όλοι «υδροκέφαλοι» με το Blackguard, soon enough. Είναι λίγα (ακόμα) τα expose φίλος, τι δεν καταλαβαίνεις;(2/5)


 

 

Πραγματικά, αυτοί οι Shapers δεν θέλουν να μοιραστούν τα παιχνίδια τους με τίποτα! Δυο influence για ένα mem-chip? QQ ρε. Όμορφη κάρτα για να τρολάρεις κόσμο με professor, αλλά κατά τα άλλα 29 κλέφτες ατζεντών συνιστούν Dyson.(1/5)

Αυτή είναι μια πολύ καλή κάρτα. Δίνει 2 MU και καλύπτει τις ανάγκες του Garrote, Sneakdoor Beta, Keyhole που ενδεχομένως θέλετε να παίξετε. Βέβαια κοστίζει 2 inf και 4 bits σε αντίθεση με το Dyson που κοστίζει 3 bits μόνο και σου δίνει και 1 link. Δύσκολη επιλογή. Αν έχεις να δώσεις influence πας για αυτό και γλιτώνεις μια κάρτα. Αν πάλι όχι το αρχαίο Dyson είναι η πιο αξιόπιστη λύση.(3/5)

Τίμιο chip-άκι αν και λίγο τσουχτερό. Με τόσα ωραία 2MU προγράμματα θα «φορεθεί» πολύ πάντως. Ιδιαίτερα από τον The Professor που μαζεύει μπόλικα καλούδια τελευταία σαν ένας ψηφιακός «Νόε»! Βοήθειά μας.(2/5)


 

 

Δύσκολο να το παίξεις, ενδιαφέρον για επιθετικά decks από Reina Roja για να ακυρώσεις όλα τα facecheck ice του άλλου, και να τον αναγκάσεις να κάνει overcommit νωρίς που δεν είναι στημένος... στα χαρτιά μόνο. Μεταξύ swordsman, wraparound, curtain wall και τρελού inf κόστους... δεν το βλέπω :)(1/5)

Εγώ είμαι η αρχή και το τέλος, το Α και το Ω. Το πακετάκι Α και Ω από μόνο του δεν αρκεί. Είναι και ΑΙ επομένως έχει τα προβληματάκια με τους σπαθάτους και το Wraparound, κοστίζουν και 7 bits το καθένα, τρώνε και 3 influence. Σίγουρα δεν κάνουν για criminal. (2/5)

Πολύ ακριβό, πολύ αδηφάγο, πολύ περιοριστικό. Ίσως σε ένα Eureka/Test Run/Scavenge deck και αυτό μόνο για φυλακισμένους. Αξίζει μόνο εάν έχεις χεστεί στο credit που και πάλι ένα full rig θα είναι πιο φτηνό και πιο ευέλικτο. Δεν πείθει. (2/5)


 

 

Δύσκολο να το παίξεις, αλλά λίγο καλύτερο από το alpha, μια και το τελευταίο ICE είναι το πιο δύσκολο σε ένα σωστά στημμένο server, ειδικά αν μπορείς επιλεκτικά να καταστρέψεις κάποια. Δεν βλέπω ιδιαίτερο λόγο να παίξει κάποιος anarch με αυτά για να πω την αλήθεια... η και κάποιος άλλος, ίσως μια Kit με Torch + Omega. Πρέπει ίσως να βγει κάποια κάρτα που να συνεργεί με τα AI συστήματα γενικότερα. (2/5)

Εγώ είμαι η αρχή και το τέλος, το Α και το Ω. Το πακετάκι Α και Ω από μόνο του δεν αρκεί. Είναι και ΑΙ επομένως έχει τα προβληματάκια με τους σπαθάτους και το Wraparound, κοστίζουν και 7 bits το καθένα, τρώνε και 3 influence. Σίγουρα δεν κάνουν για criminal. (2/5)

Τα είπαμε και πριν. Η χαρά του Swordsman, γενικά το σετ αυτών τον ΑΙ icebreakers. Εκτός και εάν στήσουν κανένα AI theme στους Shapers που θα τους κάνει να ξεχωρίζουν. Τι να πω. Καλύτερα Pipeline. (2/5)


 

 

Τίμιο καρτάκι, και καλή προσθήκη στο γενικότερο meta γιατί είχε πέσει πολύ profiteering τον τελευταίο καιρό. Δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να πει κάτι κακό γι'αυτή την κάρτα πέρα από το γεγονός ότι πρέπει να βρεις ένα τρόπο να την χωρέσεις στο deck. Τώρα για στρατηγικές για να σπρώξεις bad pub στο corp δεν μπορώ να πω ότι μέχρι στιγμής παίζει κάτι καλό.(3/5)

Πολύ δυνατή κάρτα. Πραγματικά τιμωρεί μια εταιρία που έχει bad publicity. Κάνει καλό συνδυασμό με την Tallie Perrault και μπορεί να κερδίσει παρτίδες. Το θέμα είναι πως θα μπορέσεις να δώσεις το πρώτο bad publicity. (4/5)

Αντι-GRNDL καθαρά και evil grin στους Weyland. Στους πρώτους γύρους σπέρνει πανικό και δεν νιώθεις πουθενά σίγουρος, ιδιαίτερα εάν ο φίλτατος runner δεν είναι του face-check. Host

 

Fluffy κάρτα και λίγη ακόμα αγάπη για τον Wizardάκο που γενικά δεν έχει πάρει τόσα παιχνίδια όσα οι άλλοι δυο φίλοι του. Δυστυχώς δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη πέρα από το surprise value και από την δυνατότητα να αγνοήσεις κάποια ενοχλητικά combo (π.χ. strongbox/ash σε replicating perfection, off the grid, κλπ). Στο κατάλληλο deck που είναι ειδικά φτιαγμένο για να κάνει multi-run (doppelganger, joshua b, etc) μπορεί να έχει σημασία, αλλά έτσι χύμα σαν splash κάρτα δεν παίζεται. Έπρεπε να είναι λίγο δυνατότερη, π.χ. να δίνει κάνα bit για τα quests ως γνωστόν δεν δίνουν μόνο loot, δίνουν και gold :) (2/5)

Καλή κάρτα αλλά γιατί να ρισκάρεις να κάνεις access μια κάρτα από κάτω με αμφίβολα αποτελέσματα (από το να πετύχεις παγίδα ή upgrade ως και τριάρα agenda) και να μην πας για το σίγουρο 1 AP από το Notoriety; Πολλές φορές αυτός ο πόντος είναι αρκετός. Δύσκολα χωράει σε criminal deck.(2/5)

Αγαπάμε το fluff που ζέχνει τούτη η κάρτα αλλά Side quest μάλλον έκανε ο φίλος ο Whizzard. Ή μπορεί να είναι η αρχή κάποιου σούπερ-ντούπερ quest-chain που θα τον κάνει «ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ»™. Όπως και να έχει μια ψυχή (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε) που παίζει τον υποφαινόμενο runner με Doppelganger και Notoriety θα χαρεί πολύ. YOU’VE BEEN WARNED!(2/5)


 

 

Χμ. άλλο ένα virus που κερνάει πίεση τους πλουτοκράτες κομπο-παίχτες. Προφανώς, από την στιγμή που διαλέγει η εταιρεία δεν θα πετύχεις την κάρτα φιλέτο ή θα πρέπει να χάνει κανείς πολλά actions για να κάνει δουλειά. Σίγουρα, με την κατάλληλη μαεστρία μπορεί κανείς να κάνει την πρέπουσα ιο-κατάνυξη και να λοκάρει το χέρι της εταιρίας και να μην μπορεί να σταυρώσει κάρτα, αλλά γενικά μην περιμένετε κάτι συγκλονιστικό. Για να πω την μαύρη αλήθεια, το nerve agent - demolition run μου φαίνεται ακόμα καλύτερο. Αλλά οκ, θα βγάλω το 3ο Imp και θα βάλω ένα μάλλον.(3/5)

ΚΤο γεγονός ότι η εταιρία διαλέγει τι θα πετάξει είναι το αρνητικό της κάρτας. Το καλό είναι πως δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε εξεζητημένο για να τη φορτώσεις με ιούς. Ακόμη ένας τρόπος για να πετάς κάρτες από την εταιρία ή να την αναγκάζεις να ξοδεύει τα clicks της για να αναπληρώνει το χέρι της. Ταιριάζει πολύ με το Gorman Drip και δυναμώνει αρκετά το Noise-mill. Σε Criminal δύσκολα θα βρει χώρο. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα που απαιτούν influence και μνήμη. (4/5)

Πίεση, σίγουρα in-game , παίζει και αρτηριακή στους «serious players” και μετά Hemorrhage όνομα και πράμα. Αυτός ο Noise τον απέθαντο έχει, γλύτωσε από τον Howard και έρχεται να κεράσει εγκεφαλικά. Απαγορευτικό σε μη-Anarch. Κάνει το archives το νέο R&D, όμως ένα τρέξιμο αρκεί. Κάνει και ρήμα. Γιο.(4/5)


 

 

Μάλλον οι σχεδιαστές πιστεύουν ότι το subliminal messaging θα παίξει πολύ, διότι αν εξαιρέσουμε το closed accounts όλα τα υπόλοιπα black & grey ops στα παίζει η εταιρία σε φάση Finish Him! οπότε το πάρει-δεν το πάρει το bad pub δεν σε νοιάζει καθόλου. Δεν ξέρω, ίσως το messaging να παίξει αρκετά και να έχει νόημα να την παίξεις. Το άλλο είναι ότι μπορεί να σε σώσει από πολλαπλά scorched earth/punitive γιατί π.χ. αν έχει ο άλλος 2 punitive και του κλέψεις μια 3αρα ατζέντα στον γύρο σου, μπορείς να την κάνεις trash αφού κάνει resolve to 1o και πάρει ένα bad pub για την μια κρίσημη κάρτα που θα σου σώσει την ζωή. Σιγανοπαπαδιά η κυρά.(3/5)

Σε γενικές γραμμές περιορισμένης χρήσης κάρτα. Παίζει ενάντια σε tag and bag αλλά τα βοηθάει κιόλας αν δεν έχεις τρόπο να βγάλεις το tag. Δύσκολα να παίξει σε criminal πολύ υψηλό το influence, εκτός κι αν πρόκειται για κάποιο πολύ εξεζητημένο tag-me deck, αλλά κάτι τέτοιο δεν ξέρω αν υπάρχει τώρα. (2/5)

Ωραίο art. Ταιριάζει και με το faction card design αλλά ως εκεί. Το triggered ability δωρίζει «απλόχερα» BPs αλλά και tag, πράγμα απαγορευτικό στο τωρινό meta. Tο trash ability είναι ένα conditional no-click card draw που ακόμα δεν έχει λόγο ύπαρξης. Μαχόμενη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία σου λέει μετά.(1/5)


 

 

Είναι γνωστό ότι ο καλός runner έχει τηλεπάθεια και Χέρι του Σατανά(tm). Δεν καταλαβαίνω γιατί να θες να δεις το χέρι της εταιρείας αντί να πας μέσα και να κεράσεις ιους, πόνο και wizard. Και να πληρώσεις κιόλας; Αχαχαχα. Καλύτερα να βάλω Hard at Work στο deck. Επίσης, μην να κοροϊδέψει τον ξάδερφο σας τον διαχειριστή κανένας εγκληματίας με την λογική ότι 'έχω δει όλο το χέρι σου, τώρα που μπαίνω διαλέγω ότι θέλω' γιατί το ΗQ access είναι '1 random card'.(0/5)

Ακόμη ένα διπλό event που μας βοηθάει. Κοστίζει πολύ βέβαια αλλά λύνει το πρόβλημα του δεν ξέρω τι έχει στο HQ και πάω στα τυφλά... Επομένως ανάλογα τι θα δεις κρίνεις κι αν θα κάνεις run περισσότερες από μια φορές. Βέβαια το κόστος είναι μεγάλο, ειδικά στην αρχή σε πάει αρκετά πίσω. (3/5)

Όσο μας αποκαλύπτουν τις νέες κάρτες των Criminals τόσο φαίνεται η αλλαγή φιλοσοφία τους από το relentless face-checking του Santiago και το fast-rig “fun” της Andromeda σε κάτι με ελάχιστα (και full efficient) runs και πιο control νοοτροπία. Ακριβό το κόστος (προς το παρών) τόσο σε credits και όσο και σε clicks. Που έχω βάλει το All-Nighter είπαμε;(2/5)


 

 

Κάποια στιγμή αυτή η κονσόλα θα προκαλέσει αρκετά δάκρυα. Προς το παρόν, δεν το βλέπω γιατί δεν έχει ακόμα το απαραίτητο support. Δεν νομίζω ποτέ ότι θα αποτελέσει σταθερή επιλογή και θα αλλάξει το environment αλλά τουλάχιστον θα δούμε μερικά ακόμα διαφορετικά και περίεργα decks. Στην Reiina Roja μαζί με snitch, Rook και Xanadu μπορείς να κάνεις τον άλλο να πετάει την μπάνκα στα σκουπίδια για να σηκώσει ένα paper wall. Think about it :) (3/5)

Κονσόλα για Criminal με κόστος 11. Μα τι σκέφτονται; Εδώ με το desperado ζοριζόμαστε που σου δίνει και λεφτά σε κάθε run. Που να τα βρούμε τα 11 να δώσουμε οι φτωχοί πλην τίμιοι criminals; Σε πάει αρκετά πίσω αλλά μετά μπορείς να πιέσεις οικονομικά την εταιρία να σηκώνει τα πάντα που βλέπεις. Θα δουλέψει καλύτερα με τη σιλουέτα, τώρα απαιτεί Καρφί ή δορυφόρους… (3/5)

 

Ότι είπαμε πριν για το Executive Wiretaps ισχύει και εδώ οπότε αναμονή και θα γίνετε όλοι «υδροκέφαλοι» με το Blackguard, soon enough. Είναι λίγα (ακόμα) τα expose φίλος, τι δεν καταλαβαίνεις;(2/5)


 

 

Πραγματικά, αυτοί οι Shapers δεν θέλουν να μοιραστούν τα παιχνίδια τους με τίποτα! Δυο influence για ένα mem-chip? QQ ρε. Όμορφη κάρτα για να τρολάρεις κόσμο με professor, αλλά κατά τα άλλα 29 κλέφτες ατζεντών συνιστούν Dyson.(1/5)

Αυτή είναι μια πολύ καλή κάρτα. Δίνει 2 MU και καλύπτει τις ανάγκες του Garrote, Sneakdoor Beta, Keyhole που ενδεχομένως θέλετε να παίξετε. Βέβαια κοστίζει 2 inf και 4 bits σε αντίθεση με το Dyson που κοστίζει 3 bits μόνο και σου δίνει και 1 link. Δύσκολη επιλογή. Αν έχεις να δώσεις influence πας για αυτό και γλιτώνεις μια κάρτα. Αν πάλι όχι το αρχαίο Dyson είναι η πιο αξιόπιστη λύση.(3/5)

Τίμιο chip-άκι αν και λίγο τσουχτερό. Με τόσα ωραία 2MU προγράμματα θα «φορεθεί» πολύ πάντως. Ιδιαίτερα από τον The Professor που μαζεύει μπόλικα καλούδια τελευταία σαν ένας ψηφιακός «Νόε»! Βοήθειά μας.(2/5)


 

 

Δύσκολο να το παίξεις, ενδιαφέρον για επιθετικά decks από Reina Roja για να ακυρώσεις όλα τα facecheck ice του άλλου, και να τον αναγκάσεις να κάνει overcommit νωρίς που δεν είναι στημένος... στα χαρτιά μόνο. Μεταξύ swordsman, wraparound, curtain wall και τρελού inf κόστους... δεν το βλέπω :)(1/5)

Εγώ είμαι η αρχή και το τέλος, το Α και το Ω. Το πακετάκι Α και Ω από μόνο του δεν αρκεί. Είναι και ΑΙ επομένως έχει τα προβληματάκια με τους σπαθάτους και το Wraparound, κοστίζουν και 7 bits το καθένα, τρώνε και 3 influence. Σίγουρα δεν κάνουν για criminal. (2/5)

Πολύ ακριβό, πολύ αδηφάγο, πολύ περιοριστικό. Ίσως σε ένα Eureka/Test Run/Scavenge deck και αυτό μόνο για φυλακισμένους. Αξίζει μόνο εάν έχεις χεστεί στο credit που και πάλι ένα full rig θα είναι πιο φτηνό και πιο ευέλικτο. Δεν πείθει. (2/5)


 

 

Δύσκολο να το παίξεις, αλλά λίγο καλύτερο από το alpha, μια και το τελευταίο ICE είναι το πιο δύσκολο σε ένα σωστά στημμένο server, ειδικά αν μπορείς επιλεκτικά να καταστρέψεις κάποια. Δεν βλέπω ιδιαίτερο λόγο να παίξει κάποιος anarch με αυτά για να πω την αλήθεια... η και κάποιος άλλος, ίσως μια Kit με Torch + Omega. Πρέπει ίσως να βγει κάποια κάρτα που να συνεργεί με τα AI συστήματα γενικότερα. (2/5)

Εγώ είμαι η αρχή και το τέλος, το Α και το Ω. Το πακετάκι Α και Ω από μόνο του δεν αρκεί. Είναι και ΑΙ επομένως έχει τα προβληματάκια με τους σπαθάτους και το Wraparound, κοστίζουν και 7 bits το καθένα, τρώνε και 3 influence. Σίγουρα δεν κάνουν για criminal. (2/5)

Τα είπαμε και πριν. Η χαρά του Swordsman, γενικά το σετ αυτών τον ΑΙ icebreakers. Εκτός και εάν στήσουν κανένα AI theme στους Shapers που θα τους κάνει να ξεχωρίζουν. Τι να πω. Καλύτερα Pipeline. (2/5)


 

 

Τίμιο καρτάκι, και καλή προσθήκη στο γενικότερο meta γιατί είχε πέσει πολύ profiteering τον τελευταίο καιρό. Δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να πει κάτι κακό γι'αυτή την κάρτα πέρα από το γεγονός ότι πρέπει να βρεις ένα τρόπο να την χωρέσεις στο deck. Τώρα για στρατηγικές για να σπρώξεις bad pub στο corp δεν μπορώ να πω ότι μέχρι στιγμής παίζει κάτι καλό.(3/5)

Πολύ δυνατή κάρτα. Πραγματικά τιμωρεί μια εταιρία που έχει bad publicity. Κάνει καλό συνδυασμό με την Tallie Perrault και μπορεί να κερδίσει παρτίδες. Το θέμα είναι πως θα μπορέσεις να δώσεις το πρώτο bad publicity. (4/5)

Αντι-GRNDL καθαρά και evil grin στους Weyland. Στους πρώτους γύρους σπέρνει πανικό και δεν νιώθεις πουθενά σίγουρος, ιδιαίτερα εάν ο φίλτατος runner δεν είναι του face-check. Host

 
Print

Number of views (1564)/Comments (0)

Vexation

Vexation

Other posts by Vexation
Contact author

Please login or register to post comments.

x