Chikudaki 2016 - Double Feature

Chikudaki 2016 - Double Feature

Σπάσαμε όλες τις ζυγαριές πάλι...

Author: Vexation/Τρίτη, 10 Μαΐου 2016/Categories: Android: Netrunner, Tournament Reports

Rate this article:
5.0

Χαίρετε σύντεκνοι, πάει πολύς καιρός που έγραψα ένα ραπόρτο σε αυτό το site (και οι υπόλοιποι) αλλά επειδή είμαι old school παλικάρι λέω να μην σπάσω την παράδοση και να προσθέσω ένα αρθράκι ακόμα σχετικά με τα πρόσφατα events. Όχι τίποτα άλλο, το υποσχέθηκα και στους σπόνσορες , οεο.
Μια και ακόμα δεν υπάρχει σοβαρή ευρωπαϊκή διοργάνωση στο παιχνίδι, όπως μάλλον θα ξέρετε οι περισσότεροι φέτος είχα αποφασίσει να στηρίξω το Chikudaki στην Κρήτη βρίσκοντας έμμεσα ή άμεσα τρόπους για να μαζέψει το event όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Η αρχική ιδέα γεννήθηκε στα πολύ επιτυχημένα περσινά nationals, που για πρώτη φορά στα χρονικά έκανα event που μου άφησε λεφτά στην τσέπη, γεγονός που με οδήγησε άμεσα στην αναζήτηση περίτεχνων τρόπων να τα ξοδέψω.
Για να μην τα πολυλογώ, ξεκίνησα μια διαδικασία όπου από κάθε τουρνουά κατάφερα να μαζεύω μερικές δεκάρες έτσι ώστε να τις μετατρέψω σε εισιτήρια και ξενοδοχεία για όσους το δυνατόν περισσότερο, και να τινάξω την μπάνκα στον αέρα σε ένα μεγάλο event πριν την τελική διοργάνωση. Έτσι, μετά κόπου και ιδρώτα φτάσαμε στο BLTG Hackathon, στον Στράτο Βασιλικό. Ας δούμε τι έγινε εκεί:

Hackathon Report
Χάρη στις προσπάθειες όλου του community και των λαμπρών χορηγών μας, είχε μαζευτεί ένα αξιοπρεπέστατο prize pool, ασυνήθιστα μεγάλο για LCG event. Η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν απογοητευτική, αλλά ταυτόχρονα δεν ήταν και η αναμενόμενη, πράγμα που οφείλω να ομολογήσω ότι με βάζει σε σκέψεις για μελλοντικές αντίστοιχες διοργανώσεις. Είχαμε σούπερ δώρα, καλό environment, καλό κλίμα, σχετική αγρανάπαυση πριν το event, σούπερ κεντρική τοποθεσία σε λογική ώρα (δεν θα σχολιάσω καν κάποια σχόλια που έλαβα ότι το event ξεκίναγε νωρίς – 11 το βράδυ τελειώσαμε) και το μόνο αρνητικό ήταν ότι τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά και κάποιοι δούλευαν. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να εξαλείψω και αυτό το πρόβλημα για να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε.
Στα αγωνιστικά, το event ήταν όσο hardcore περίμενα. Σαν corp για να πας καλά έπρεπε να έχεις κατεβάσει κάτι που δεν μάσαγε από Faust & Gamble4Days Shapers και σαν Runner έπρεπε να έχεις κάτι που να τσακίζει NEH, μια και το D&D δεν θα ήταν legal για το event για να έχουμε να ασχολούμαστε με τον απέραντο οριζόντιο τραχανά. Δεδομένου ότι σκόπευα απλά να κάνω μια αξιοπρεπή εμφάνιση και όχι να κερδίσω το event που σπονσοράριζα, κατέβασα μια βαριάντα του No Bad Cards Palana (https://netrunnerdb.com/en/decklist/33442/no-bad-cards-palana) με καλύτερο ICE mix και για να μην κερδίσω κατά λάθος έναν custom Professor με πολλά και περίεργα πράγματα to keep things interesting.
Γενικά έπαιξα παρτιδάρες, ο Καθηγητής δεν απογοήτευσε αν και έχασε 3 στα 5. Γέλασα πολύ, και αν δεν με τσάκιζαν οι 8 archangel που έκανα συνολικά access στα deep digs μου θα είχα τερματίσει και ψηλότερα από πέμπτος. Η Palana απέδειξε περίτρανα τα τρια βασικά αξιώματα του τρέχοντος environment:
• Jinteki με λεφτά προκαλεί σπαστική κολίτιδα
• Η Caprise Nisei είναι εμετός στο Glacier
• Councilman + Operative παντού αδέρφια
Δεν έχει νόημα να μπω σε λεπτομέρειες γιατί πλέον το D&D κυκλοφορεί και το meta έχει αλλάξει, αλλά πραγματικά το deck πέρασε αήττητο χωρίς ιδιαίτερα ζόρια, ακόμα και από το apocalypse που μου πέρασε late game ο τελικός νικητής του event. Αηδία.
Τελικά το event το σήκωσε ο αγαπητός Donnin με τις καλύτερες δυνατές meta επιλογές για το τρέχον περιβάλλον, Mumbad NEH FA και την Angry Valencia. Ειδικά η Val, ήταν ότι έπρεπε για τα decks που έπαιζαν, νομίζω έχασε μόνο από μένα που ήμουν προετοιμασμένος για την βίαιη εκτόνωση του deck στο mid game. Παίζει λίγο ο νικητής να έχασε σε style points γιατί δεν έλεγε «ich splashen» κάθε φορά που σου τίναζε τους σέρβερ στον άερα, αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι αυτά.
Ενώ έπαιζε η τετράδα, οι υπόλοιποι ασχολήθηκαν με το special Hand of Satan event, για να δούμε ποιος θα κέρδιζε τα διάφορα άλλα δώρα που είχα μαζέψει για τον κόσμο, καθώς και το εκπληκτικό Box-E που είχε φτιάξει ο πραγματικά ακούραστος, τιτανοτεράστιος και υπεργαμάτος Βαγγέλης Γαλάνης! (pause for applause please). Δυστυχώς, το φαβορί του τουρνουά, και γνωστό αστέρι των BLTG σφάχτηκε νωρίς από τον master sniper AtmanB, και οι κοινοί θνητοί έμειναν να παλεύουν με τελικό νικητή την οικογενειακή παράταξη Λαρίση και τον νέο πρόεδρο του Nasir Meidan Fan Club άνω τραχανοπλαγιάς. Ελπίζω να το διασκεδάσατε όσο και εγώ που σας έβλεπα να χτυπιέστε!
Όλα αυτά δεν θα γινόντουσαν πραγματικότητα χωρίς την συμβολή της κοινότητας που μάζεψε όλο αυτό το μπουναμά από τα διάφορα events που κάναμε, την εκπληκτική χορηγία των 100 ευρώ του No Label X, το insider.gr, την Καίσσα Νέας Ερυθραίας και το mein portofollen. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν θέλω να εννοηθεί ότι οι υπόλοιποι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στα δώρα, απλά οι παραπάνω ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ να έρθουν και να προσφέρουν μόνοι τους χωρίς να πάω να τους βρω (οκ, το πορτοφόλι μου ξέρω που είναι συνήθως). Αν ξαναρχίσουμε να κάνουμε πιο παχουλά events, τότε θα βγω ξανά παγανιά για σπόνσορες. Μέχρι τότε, καλά τα καταφέρνουμε πιστεύω.

Chukudaki 2016
Συνεχίζουμε με το κυρίως event, το οποίο εδώ και μήνες είναι ένα Σκωτζέζικο ντουζ. Πριν 3-4 μήνες όλοι θα ερχόντουσαν, όταν φτάσαμε να κλείσουμε αεροπλάνα είμασταν σκάρτοι 6 παίχτες, μετά το Hackathon ψήθηκαν άλλοι 7-8 και είπαν να έρθουν με πλοία και έκατσε το Employee Strike και τον κλάψαμε τον Παναή όλοι μαζί. Μερικές φορές αυτή η χώρα είναι πραγματικά για να φτύνεις και μόνο, αλλά όπως και να το κάνουμε φταίμε και εμείς. Δεν θα το προχωρήσω άλλο το πολιτικό δεν ταιριάζει με το παιχνίδι και το μέρος. Έτσι και αλλιώς όλο το κράξιμο που έχω να ρίξω φτάνει και περισσεύει αν σχολιάσω την μαύρη πίκρα που μας κέρασε η Καίσσα με το D&D και τα regional kits. Εντάξει ρε παιδιά, πόσο μας έχετε γραμμένους εκεί πέρα πλέον; Έλεος. Ευτυχώς που υπήρχε ένα σχετικός στοκ στο Fantasy Shop και δεν πληρώσαμε 500 ευρώ για να πάμε να παίξουμε ξεβράκωτοι.
Ας δούμε το event τώρα. Έχοντας επιζήσει από την πρώτη βραδιά στο φιλόξενο Ηράκλειο και όλες τις προσπάθειες των ντόπιων να με εκτελέσουν με φαί και πιοτό φτάσαμε το Σάββατο στον πολυχώρο του Δήμου για να παίξουμε ξύλο. Το τελικό headcount άκρως απογοητευτικό, με 12 άτομα μόνο. Καλά οι αθηναίοι το ρουφήξαμε το αυγό με τα καράβια, οι ντόπιοι γιατί εμφανιστήκατε οι μισοί; Προφανώς και δικαίωμα σας παλικάρια μου, αλλά εγώ στην θέση σας θα έκανα το αδύνατα δυνατά να είμαι εκεί. Δεν γίνονται κάθε μέρα regionals εκτός Αθήνας και αν δεν τα στηρίξει ο ντόπιος κόσμος…
Τελοσπάντων, παρόλο που η προσέλευση ήταν μικρή, το event ήταν από τα πιο δύσκολα που έπαιξα φέτος. Μόνο καλοί παίχτες με tuned τράπουλες και ως επί το πλείστον σωστά meta choices. Αυτή την φορά είχα κατέβει διψασμένος για αίμα, παίζοντας μια παραλλαγή του κλασσικού Dumblefork Wizzard build (https://netrunnerdb.com/en/decklist/31636/the-2-armed-ice-feast-1st-place-undefeated-mead-hall-store) και το αγαπημένο deck όλων των G4D Haileys, ένα Modified LOIC (https://netrunnerdb.com/en/decklist/34445/low-orbit-ion-cannon-5-1-madison-regionals-3-1-milwaukee). Στο runner σκεφτόμουνα να κατεβάσω τον Gheist αλλά θεώρησα ότι ο μεγάλος μάγος έχει καλύτερο matchup ενάντια στα μιλιούνια των Ινδών χτιστών που περίμενα να αντιμετωπίσω. Στο corp, θεωρώ το συγκεκριμένο Gagarin build από τα πιο δυνατά αυτή την στιγμή.
Τελικά, παρόλο που δεν είχα μαντέψει εντελώς σωστά στο runner (κανείς άλλος δεν κατέβηκε με οριζόντιο deck – όλοι παίζανε κάποια μορφή tag & bag) κατάφερα να τα πάω αρκετά καλά, αφού έκαψα εγκεφαλικά κύτταρα σε μια παρτίδα που κράτησε μιάμιση ώρα ενάντια στην Hailey του Βαλάντη που άνοιξε με 2xParicia και το chameleon engine για λεφτά. Την ίδια άποψη είχε και ο fellow BLTGer Πεφ που πέταξα έξω στην τετράδα, γενικά δεν υπήρχε καμία εύκολη παρτίδα και ελάχιστα περιθώρια για λάθη. Για να τα πας καλά έπρεπε να παίξεις άψογα, και να μαντέψεις σωστά τουλάχιστον σε 2 περιπτώσεις σε κάθε παρτίδα. Έχω πολύ καιρό να ζοριστώ έτσι σε event, μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες και διπλό μπράβο στο κρυφό αστέρι της Κρήτης τον Βαλάντη που όχι μόνο είναι κύριος και σούπερ παίχτης, αλλά ταυτόχρονα παίζει και περίεργα decks. Ελπίζω το ντόπιο meta να τον πείσει να μας επισκεφθεί στα nationals μαζί με τους υπόλοιπους, νομίζω θα ανέβει αρκετά ο πήχης.
Και για να δώσω μια μικρή αξία σε αυτό το άρθρο, προτείνω σε όλους όσους παίζουν control anarch (Dumblefork, Siphonspam, DLR Valencia, κλπ) να ξαναρίξουν μια ματιά στο trope. Δεν κοστίζει… ΑΞΙΖΕΙ. Εμένα μου έδωσε άνετα δυο παιχνίδια που αλλιώς θα ήταν πολύ αμφίρροπα. Ειδικά αν σου έρθει νωρίς, πρωτού κάνεις το levy στο midgame μπορείς να ξαναπαίξεις όλες τις καλές σου κάρτες για την συγκεκριμένη περίπτωση. Το ξέρω ότι ο χώρος στα runner decks είναι περιορισμένος, αλλά ειδικά αφού την έχεις in faction αξίζει να πας και 46 και 47 κάρτες για να την χωρέσεις.
Κατά τα άλλα, ότι και να πω για την φιλοξενία του Πέτρου και του Ηρακλείου είναι λίγο. Η ζυγαριά μου έχει σίγουρα να πει πολλά, και μάλλον και οι εξετάσεις χοληστερίνης, αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι οι εκδρομές. Αν και όταν ξαναγίνει τέτοιο νταβαντούρι προτείνω να μην το χάσετε. Με τίποτα. Ειδικά όταν παίζει bonus stage με νυχτερινή έξοδο με Dr. Love (retired) και τον προφήτη του Έρεβος. Γιατί έτσι είναι ο Έρεβος φίλε, παίρνει ότι μορφή θέλεις. Ότι μορφή θέλεις.

Α ναι, κάπου μεταξύ ρακής και ομελέτας με απάκι σήκωσα και το regional οπότε τώρα μόνο τράπουλες βγαλμένες από την ζώνη του Λυκόφωτος. You have been warned!


Print

Number of views (1742)/Comments (0)

Vexation

Vexation

Other posts by Vexation
Contact author

Please login or register to post comments.

x