Chronos Protocol II:Winners Report

Chronos Protocol II:Winners Report

Chronos Protocol II:Winners Report

Definately not P. Coltrane...

Author: Roscoe/Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014/Categories: Android: Netrunner, Tournament Reports

Rate this article:
No rating

 

 

 

Καθ' οδόν προς το 2o Chronos Protocolσλιβάρω κάρτες και ετοιμάζω τα decks μέσα στο βαγόνιΠερίεργα βλέμματα δεξιά και αριστερά. Εάν δεν επρόκειτο να γίνει το τουρνουά, νομίζω δε θα κατέληγα ποτέ στο τι να παίξω. Παρόλη την έμφυτη Shaper νοοτροπία μου, τους τελευταίους δύο μήνες έχω στρέψει το ενδιαφέρον μου προςAnarchs μεριά. Κι όμως το προηγούμενο βράδυ ένα πράσινο deck μου κάνει click και μπαίνω στον πειρασμό. Νιώθω εντούτοις πως δε θα μπορέσω να ανταπεξέλθω ικανοποιητικά σε τουρνουά έχοντας υιοθετήσει ένα διαφορετικό τρόπο παιξίματος πια, επομένως προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου να πορευτεί στην πεπατημένη. Και πες πως καταλήξαμε σε faction. Να παίξω το deck το ήρεμο, το shaper-like ή το επιθετικό; Διαλέγω επιθετικό, γιατί η NBN καραδοκεί... Τρίτο δίλημμα: μήπως τελικά το deckθα είναι καλύτερο με Whizzard και όχι ReinaΟυφ! Ό,τι δοκίμασες, δοκίμασες. Ξέρεις τις αδυναμίες και πώς να το πιλοτάρεις, κόφ' το!

 

Στην εταιρεία; Δύο decks κι εδώ, το ένα το ΝΒΝ το παίζω και διαμορφώνω εδώ και 2 μήνες, το άλλο το Jinteki το έχω για χαβαλέ. Το πρώτο δεν πάει καλά τελευταία, πασχίζει να βρει να πληρώσει τους εργαζόμενούς του, το άλλο γλεντάει με κάθε είδους ζημιές από όλες τις πλευρές. Μπα, πάμε σοβαρά, αλλά κυρίως πάμε να δεις πόσο έχει ωριμάσει η ιδέα σου και συνάμα το παίξιμό σου. ΝΒΝ λοιπόν.

 

 

Φτάνω λίγο πριν τις 11, βλέπω το Νίκο Σακκά απ' έξω από την καφετέρια, χαιρετιόμαστε και τρέχω πάνω. Γνώριμες φάτσες, ο Γιάννης και ο άλλος Γιάννης, ο Φώτης... Ευτυχώς δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα, γιατί τελευταία όλο κάτι κακομοίρικα byes τρώω λόγω αργοπορίας. Κάθομαι και συζητάω λίγο με τα παιδιά και κάνω μια αλλαγή στην εταιρεία που μαστίζεται από την κρίση αφήνοντας τις διαφημίσεις με υποσυνείδητα μηνύματα για μια σύμβαση αορίστου χρόνου με μια εταιρεία εξόρυξης ηλίου-3 στο φεγγάρι. Καταφτάνουν και άλλοι, έρχεται και ο Vexation και το 2ο Chronos Protocol ξεκινά...

 

 

 

 

 

Round 1

Reina Roja Vs Haas Bioroid EtF -WIN

ΝΒΝ MN Vs Kate “Mac” McCaffrey -WIN

 

Τον Κώστα δεν τον έχω ξανασυναντήσει. Ωραίος τύπος, ευγενικός και δείχνει να γουστάρει το παιχνίδι. Η HB είναι το χειρότερό μου. Ξεκινάω την πίεση από νωρίς να μην αφήσω να βγάλει λεφτά. Ρίχνω στο παιχνίδι παράσιτα για να μην πληρώνω πολλά στα bioroids της. Με κάτι επιτυχημένα runs στους remotes φτάνω τους πολυπόθητους 7 πόντους και κάτι φωτίζει μέσα μου μιας και νίκησα το δαίμονα. Η ΝΒΝ εναντίον Μac τώρα. Θυμάμαι να ψάχνει λεφτά μέχρι που έρχεται σε επαφή με την Kati Jones και τη φορτώνει. Κατεβάζω Breaking NewsΣτον επόμενο γύρο το σκοράρω και η Kati γίνεται θέμα στα δελτία και εξαφανίζεται. Δύσκολα τα πράγματα για τον runner στη συνέχεια. Kαινούριες ειδήσεις στο SanSan και για δεύτερη φορά η Kati Jones γίνεται καπνός. Τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου...

 

 

Round 2

Reina Roja Vs Haas Bioroid EtF -LOSS

NBN MN Vs Kate “Mac” McCaffrey -WIN

 

Χμ; Πάλι τα ίδια; Crap! Mε το Χρήστο μου αρέσει να παίζω: έχει έναν αέρα, κάνει και κάτι μυστήριους συνδυασμούς ώρες-ώρες, και μετά είναι σαν να μαθαίνω πράγματα, αντιμετωπίζοντάς τον. Eίπαμε όμως δεν τα πάω καλά με HBΤα ICE βαριά, δυσκολεύομαι αρκετά να τα περάσω. Από λεφτά δεν έχει πρόβλημα, με Adonis CampaignΕίναι επίσης η μοναδική φορά που χρησιμοποίησα το Hemorrhage στο τουρνουά. Δεν καταφέρνω πολλά και χάνω. Πρέπει να κερδίσω το επόμενο για να κρατηθώ. Αυτή τη φορά η Kate έχει μάθει και έχει φροντίσει να κάνει συμβόλαιο με τα κακά παιδιά του υποκόσμου. Ένας τοξότης μπαίνει πάνω από το RnD και κάποια στιγμή ανοίγει, όμως έναSelf-Modifying Code φέρνει Atman και τον έχει εύκολα με 4 credits. Ειδικά με το Toolbox κάτω, τσάμπα πράγμα, να κλαίμε την agenda που χαραμίσαμε. Μπαίνει κι άλλο ICEαπό πάνω του. Με ένα τελευταίο click του κάποια στιγμή αποφασίζει έφοδο στο RnD για δύο κάρτες. Οοps! Ichi 1.0 και ο Atman είναι παρελθόν. Τα πράγματα πήραν το δρόμο τους ύστερα με τα γνωστά AstroScript, θαρρώ...


 

Round 3

NBN Vs Reina Roja -LOSS

Reina Roja Vs NBN -WIN

 

Mirror match λοιπόν. Ο Ανδρέας, γνωστός φανατικός Anarch από την αρχή. Η Reina του ήταν η πρώτη που πήρε Store ChampionshipΞέρω πως παίζει επιθετικά και το παιχνίδι είναι πρόκληση. Δυστυχώς η διαύγειά μου προφανώς έχει πάει περίπατο και το παιχνίδι το κερδίζει χωρίς πίεση, νομίζω. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εξής: κατεβάζω RSVP και από πίσω ΝΑPD ContractΤο σκοράρω γιατί δεν έχει λεφτά να το κλέψει (αν και θα έσπαγε με Knight το ΙCE λογικά). Επαναπαυμένος στο ότι δεν μπορεί να περάσει, κατεβάζω στον ίδιο server... Project Beale! Run και πολύ που τον ένοιαξε το RSVP. Βάζω Ichi από πάνω του, ξανακατεβάζω agenda από πίσω. Run στο πρώτοclick και πάει και αυτή (βρε βλαμμένε, ξύπνα, δεν κάνεις end the run)! Πάμε καλύτερα στο άλλο, γιατί αυτό χειρότερα δε γινόταν! Αυτό που θυμάμαι είναι πως κάνω ορισμένα επιτυχημένα runs στην αρχή και ψαρεύω μερικές agendas. Γνωρίζοντας από περασμένη φορά πως είναι λάτρης του Scorched Earthκατεβάζω και Plascrete CarapaceΌμως γρήγορα περνάει μπροστά 6-5 στους πόντους με AstroScriptΣτη συνέχεια στοχεύω στο RnD με ένα MediumΜπροστά του έχει ένα Draco με strength 5.Λεφτά 0 από τη μεριά του, εγώ κάτι ψιλα γύρω στα 5 credits και ένα DesperadoΣε κάθε γύρο το πρώτο trace 4 (το περνάω με 3) και τα 3 επόμενα trace 2 (τα περνάω με 1, τα οποία ουσιαστικά είναι τσάμπα γιατί τα παίρνω από το Desperado). Εκείνος Purge Virus Counters. Μετά από 3 γύρους, νομίζω, βλέπω την πολυπόθητη agenda και νικάω 7-6! Για την ιστορία, αν δεν έκλεβα εκεί, στον επόμενο γύρο θα έπρεπε να αλλάξω κάτι, γιατί δεν είχα πλέον διαθέσιμα 3 credits για το πρώτο trace του Draco.

 

 

Round 4

Reina Roja Vs Haas Bioroid -LOSS

NBN Vs Chaos Theory -WIN

 

Χαίρομαι που ξαναπαίζω μετά από καιρό με το Γιάννη. Ήρεμη δύναμη, καλός χαρακτήρας, σωστός και χαλαρός παίκτης. Τον συνάντησα πρώτη φορά στο πρώτο μου τουρνουά -αγχωμένος λίγο εγώ- και ακόμα θυμάμαι τη διάθεσή του να με βοηθήσει με το παιχνίδι και να με κάνει να το δω πιο χαλαρά. ΟΧΙ AΛΛΗ HAAS BIOROID!!! Ουφ! E,τα ίδια και τα ίδια. Μιας και στο δεύτερο αγώνα τα λεφτά που έβγαζε ο Χρήστος μου έκαναν ζημιά, αποφάσισα να αρχίσω να σπάω ό,τι βλέπω. Γιάννης από την άλλη παίζει με Jinteki τελικά, γιατί έχει κάνει 5 remote servers απροστάτευτους, με τίποτε ανοικτό. Run, σπάω Jackson Howard. Run, σπάω Adonis Campaign. Run, βλέπω SanSan City Grid. Run, βλέπω Eve CampaignΕ, παράτα μας, ρε φίλε! Ούτε ο Μπόμπολας του έτερου Γιάννη δεν τα σπάει όλα. Του λέω πως μου έχει σπάσει τα νεύρα και μου ζητάει συγγνώμη... Γαμώ τα παιδιά, τι να πεις! Προφανώς κέρδισε. Στον αντίποδα, δε θυμάμαι και πολλά, δυστυχώς. Νομίζω πως έσπασα ένα Professional Contacts με το που κατέβηκε με Breaking News και αυτό τον πήγε πίσω αρκετά πιστεύω. Μετά νίκησα με AstroScript Train Chainόπως θέλετε πείτε το.

 

 

Round 5

Reina Roja Vs NBN -WIN

NBN Vs Chaos Theory -WIN

 

Μια φορά και έναν καιρό, είχα απηυδήσει με τη Jinteki την οποία έπαιζα αποκλειστικά και δοκίμασα WeylandΘαμπώθηκα από την ευκολία της να βγάζει λεφτά και να σηκώνει όλα τα ΙCEενώ παράλληλα να μπορεί να τρέξει SEA Source και να τα κάνει όλα λίμπα. Τα μάτια μου κουδούνιζαν με δολλάρια, σαν καρτούν και δεν πίστευα ποτέ πως θα έμενα άφραγκος ξανά. Μέχρι που συνάντησα μια κοπελίτσα με θεωρίες του χάους, η οποία έπαιζε με 15xAccount Siphon με κάποιο τρόπο και μου έκλεισε το σπίτι... εεε, την εταιρεία! To Φώτη από τότε τον πειράζω και του γκρινιάζω για τη συνάντησή μας, αλλά τον θεωρώ από τους καλύτερους παίκτες επίσης, με ενδιαφέροντα decks,που σε δοκιμάζουν σε ακραίες καταστάσεις. Η κοπελίτσα του Φώτη λοιπόν είπε να ξανάρθει, αυτή τη φορά για να βγάλει στη φόρα τα άπλυτα της ιδιωτικής τηλεόρασης.Tag-me Chaos Theory με Account Siphon recursion. Xμ... αυτή τη φορά όμως η NBN μου ήταν προετοιμασμένη. Αφενός γιατί υπήρχαν απαντήσεις για tag-me decks,αφετέρου γιατί ήταν μαθημένη να ζει στη φτώχεια. Account Siphon λοιπόν. Και μετά και άλλο. Άφραγκη η NBNπολλά λεφτά η Chaos. Credit και Closed Accounts για να έρθουμε στα ίσια. Παράλληλα τα Vipers την κρατάνε σε απόσταση από το RnD. Κάποια στιγμή κάνει ένα λάθος ο Φώτης και παίζει Account Siphon ενώ στο HQ έχω Pop-Up Window και μπροστά κλειστό μεν -το έχει ψυχανεμιστεί δε- ένα RSVP. Psychographics με x=5 σε Project Beale για 3 πόντους. Breaking News. Aργότερα και άλλοPsychographics σε Beale και τέλος. Χαίρομαι ιδιαίτερα επειδή λειτούργησε για πρώτη φορά και το Psychographics στο τουρνουά. Τον άλλο αγώνα δυστυχώς δεν τον θυμάμαι, αν και ήταν ευχάριστο που η Reina ανταπεξήλθε και στο δύσκολο έργο του να νικήσει τη γρήγορη NBNΠάντως πήρα την ευχή του Φώτη για τη συνέχεια!

 

Τέλος Swiss και περιέργως αυτό με βρίσκει πρώτο, λόγω ανώτερου weakside (το μοναδικό 3 του τουρνουά). Περνάμε στο top-8 το οποίο πρώτη φορά διοργανώνεται με τη μορφή double eliminationΙδέα δεν έχω, αλλά αρχικά μόλις μαθαίνω σχετικά και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών, το σύστημα αρχίζει και μου αρέσει, με την ανδρεναλίνη να ανεβαίνει.

 

 

1ος αγώνας Reina Roja Vs Weyland

με το Γιάννη-hidamiyiagiΑρχικά καλούμαι να αποφασίσω αν θέλω να παίξω με runner ή corp. Διαλέγω runner μόνο και μόνο επειδή μου αρέσει το παιχνίδι της δικιάς μου περισσότερο, αν και στο swiss ήταν η weakside μου. Ο Γιάννης, άλλος ένας παίκτης με τον οποίο χαίρομαι να παίζω. Σέβομαι το “κόλλημά” του με τα αγαπημένα του ΙDs, το οποίο τον καθιστά και δύσκολο αντίπαλο, καθώς ξέρει να τα παίζει με κλειστά μάτια. Αυτό φαίνεται και από τις κορυφαίες θέσεις τις οποίες καταλαμβάνει. Μου αρέσει επίσης το ότι δείχνει να χαίρεται το παιχνίδι με έναν ιδιαίτερο τρόπο που συνδυάζει βαθιά γνώση αυτού και παιδικό ενθουσιασμό και επίσης στην αναμέτρηση μας στοΠανδοχείο του Δρακοφοίνικα, βίωσα ένα από τα καλύτερα -αν όχι το καλύτερο- μου παιχνίδια NETRUNNER, όπου το να αναγκαστώ να ανοίξω 4(!) Archers για να νικήσω θα μου μείνει αξέχαστοΣτο παιχνίδι λοιπόν, κατεβάζω ένα Medium με το οποίο πιέζω RnDΠαράξενο, αλλά δεν έχω δει Snare!αλλά ούτε και Scorched EarthΟ remote του βαρύς. Στο ΗQ έχει ανοίξει Hiveτο οποίο αν και έχω Corroderθα μου κοστίζει 6 credits. Όταν σκοράρει 5 πόντους, είναι μια agenda μακριά από τη νίκη, αυτόματα όμως καθιστά το Hive μπροστά στο ΗQ του άχρηστο. Αλλάζω γρήγορα σε Νerve Agent και πιέζω ασταμάτητα. Τελικά νικάω κλέβοντας ό,τι βρήκα.

 

 

2oς αγώνας NBN Vs Chaos Theory

με το θρυλικό peflordΓνωστός για τα fast & furious decks του, η μοίρα μας θέλει να παίζουμε εγώ το κανάλι του κι εκείνος την “καρκινοπαθή” του. Σε κάποια φάση κλέβει μια NAPD η οποία του δίνει 2 πόντους, αλλά τον πάει πίσω και στα χρήματα. Στο καπάκι παίζω Midseason Replacements το οποίο τον αφήνει με την επιλογή να πάρει από 2-9 tags. Επιλέγει τα 9, τα οποία όμως μου επιτρέπουν να σκοράρω χεράτα Astroscripts χωρίς SanSan και οveradvanced Βeale και να πάρω τη νίκη, ενώ σε κάποια runs στοRnDείναι άτυχος, καθώς βλέπει NAPDαλλά δεν μπορεί να το κλέψει λόγω του RSVP μπροστά του...


 

3ος αγώνας NBN Vs Andromeda

με Νίκο. Δύσκολο matchup και το αποτέλεσμά του τονίζει το πόσο σωστά (ή τυχερά) επέλεξα να παίξω runner εγώ στον πρώτο αγώνα. Γενικά πέρα από κάτι απέλπιδες προσπάθειες τίποτα δεν πάει καλά, όχι τόσο λόγω ατυχίας, όσο από σωστά παιξίματα του αντιπάλου, τα οποία του δίνουν σχετικά αναίμακτα τη νίκη και με πετάνε στοloser's bracket, με μια ήττα μακριά από τον αποκλεισμό.


 

4ος αγώνας Reina Roja Vs Weyland

ή αλλιώς “η revanche του πρώτου”. Ξανά με το Γιάννη-hidamiyiagi λοιπόν, με τα ίδια decks. Ο Γιάννης σκοράρει γρήγορα ένα Priority Requisition το οποίο του επιτρέπει να ανοίξει έναν Archer στο remote του. Τρομακτικό και γνωρίζω πως θα έχω προβλήματα, αν χρειαστεί να πάω εκεί με τον Mimic. Mε δυο runs στο RnDσκοράρω ένα Hostile Takeover και ένα Geothermal Fracking (ή ΝΑPD), αν δεν κάνω λάθος. Κατεβάζω Nerve Agent και πιέζω ΗQαναγκάζοντας να καταφύγει σε PurgeΠεπεισμένος πως δεν κουβαλάει Snares!μπαίνω σε κάποια φάση στο HQ του να δω 4 κάρτες, έχοντας μία κάρτα στο χέρι! Ο Γιάννης ξεκινάει τα mindgames (“Τι; Μία κάρτα; Πάμε! Εδώ έχω τα λεφτά! Απλώς να τις ανοίξεις με τη σειρά!”)! Δεν πτοούμαι και τελικά κλέβω ένα Priority Requisition το οποίο με πάει στα 6! Eδώ συμβαίνει κάτι παράξενο και άτυχο για το Γιάννη, που οι παρευρισκόμενοι γνωρίζουν και ίσως να έπαιξε ρόλο στη συνέχεια. Τέλος πάντων, αργότερα ο Γιάννης κατεβάζει ένα NAPD στον remote, τρέχω, σπάω έναCurtain Wall με τον Corroderκαι τον Αrcher με έναν Knightλεφτά ευτυχώς απομένουν, γιατί μαζεύω πολύ ώρα και παίρνω τη νίκη και το εισιτήριο για τον τελικό! Θεωρώ πως αυτό το run ήταν αναπόφευκτο, ανεξάρτητα με οτιδήποτε άλλο.


 

Τελικός!

Reina Roja Vs NBN

NBN Vs Andromeda

Τελικός με το Νίκο, από τον οποίο έχασα στον 3ο αγώνα. Εκείνος αν χάσει, έχει μια δεύτερη ευκαιρία καθώς πήγε αήττητος μέχρι εκεί, ενώ εγώ θέλω νίκη και ξανά νίκη. Από τον πρώτο αγώνα δυστυχώς πάλι δε θυμάμαι αρκετα. Νομίζω δε συνάντησα ιδιαίτερα προβλήματα κλείδωσα το RnD με Μedium και έμπαινα στον remote με έναν Knigth.Θεωρώ πως η Reina απέδωσε τα δέοντα απέναντι στα κόλπα της NBN.

επανάληψη ήταν θρίλερ για γερά νεύρα. Η κούραση ήταν εμφανής για όλους, εγώ χρειάστηκα δεύτερο καφέ για να κρατηθώ σε εγρήγορση. Σε αντίθεση με τον πρώτο αγώνα, όπου ο Νίκος έχτισε γρήγορα rig και με νίκησε σχετικά εύκολα, σε αυτόν εδώ, κατέβασε και επαναπαύτηκε στο Yog.0 το οποίο με άπειρα counters σε ένα Datasucker,του έδινε ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο HQ μου, το οποίο προστάτευε ένα φτωχό Viper. Mετά από αρχική πίεση στο RnDαυτό έκλεισε με ένα Wraparoundτο οποίο φώναζε για έναν Corroder ο οποίος δεν ήρθε ποτέ. Έχοντας πάρει μικρό προβάδισμα στην αρχή εγώ, το χάνω γρήγορα, απωλώντας 2 agendas από το χέρι οι οποίες τον πάνε στους 5 πόντους, με εμένα στους 3. To καλό για μένα είναι πως μου επετράπη να παίξω με αυτόν τον τρόπο δύο Midseason Replacementsτο οποίο όμως δεν άφησε να πάει ψηλά και να πάρει πάνω από 3 tags από έκαστο, τα οποία έριξε σταδιακά στα δύο. Οι τελευταίοι γύροι χαρακτηρίστηκαν από απανωτά runs στο HQμε σκοπό να πετύχει τη μία agenda που χρειαζόταν για τη νίκη, ενώ παράλληλα εγώ με τη σειρά μου να ευελπιστώ να τραβήξω και να σκοράρω κατευθείαν. Το παιχνίδι, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι δεν εγκαταστάθηκε ποτέ Corroder για πρόσβαση στο RnD, σε μεγάλο βαθμό κρίθηκε εδώ: κάποια στιγμή, επιλέγοντας να τραβήξω κάρτες στο γύρο μου, έχω μείνει με 5, εκ των οποίων η μία είναι ένα πολυπόθητο και για τους δύο Astroscript1o click για το Νίκο, run HQ βλέπει Jackson Howard, trash. 2o click, run HQ, Ash, trash. 3o click run HQ, βλέπει ένα ICE. 4o click, κάνει κάτι άλλο. Γύρος μου, 1: install Astroscript, 2: Psychographics στο ΑstroScript για 2, 3: advance Astroscript and score.Mετά ήταν θέμα χρόνου να τραβήξω agenda και να τη σκοράρω...

 

 

Συνολικός απολογισμός 12-4. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Νατάσσα μου για την υποστήριξη (κάποιος είχε μιλήσει για καλό κάρμα και έχει δίκιο), στην Κάισσα Ν. Ερυθραίαςγια τη διοργάνωση, στο This House Rules για τη φιλοξενία, φυσικά στο Χρήστο που κάθε φορά περνάει τόσα και συνεχίζει με ευχαρίστηση και διάθεση και τέλος σε όλα τα παιδιά που μοιραζόμαστε αυτές τις στιγμές. Καταπληκτική εμπειρία, υπέροχο community, συγκινήσεις και ευγενής άμιλλα.

 

 

Υ.Γ. Λυπάμαι που καθυστέρησα τόσο, αλλά τέτοιος είμαι! Να έχετε κάτι να διαβάσετε πριν το αυριανό. Δυστυχώς, εγώ το πληροφορήθηκα αργά και δεν πρόλαβα να ζητήσω ρεπό, επομένως θα απουσιάσω. Καλά να περάσετε και θα συναντηθούμε ξανά!!

 
Print

Number of views (1538)/Comments (0)

Roscoe

Roscoe

Other posts by Roscoe
Contact author

Please login or register to post comments.

x