Da Meanest and Da Greenest!

Da Meanest and Da Greenest!

Da Meanest and Da Greenest!

Conquest Season One Kickoff Report

Author: Vexation/Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014/Categories: Warhammer 40k:Conquest, Tournament Reports

Rate this article:
5.0

Πρέπει να ομολογήσω ότι την Κυριακή που πέρασε την περίμενα με ανυπομονησία, γιατί μετά από καιρό επιτέλους θα παίρναμε το πρώτο πραγματικό στίγμα του μεγέθους της Κοινότητας του Conquest. Ομολογουμένως, οι συνθήκες δεν ήταν τέλειες (λόγω αυξημένης προσέλευσης και στο Yugi-Oh) αλλά νομίζω ότι τα καταφέραμε μια χαρά με 38 άτομα.

 Βέβαια, δεν είναι σημαντικό μόνο το νούμερο, αλλά και το γεγονός ότι σχεδόν σε καθολικό ποσοστό ο κόσμος πέρασε καλά και το διασκέδασε, χωρίς κανένα από τα παρατράγουδα που μπορεί να συναντήσει κανείς σε ανταγωνιστικά παιχνίδια. Μπράβο παίδες, keep it cool and fun – δεν υπάρχει κανένας λόγος να χαλάει το mojo.
Όσον αφορά την διοργάνωση αυτή καθεαυτή νομίζω ότι τα πήγαμε καλά δεδομένων των συνθηκών, αλλά στην μάχη που πρέπει να δώσει κάθε «μεγάλο» (βλ. Όχι οικογενειακό των 10-20 ατόμων) event με τον χρόνο χάσαμε κατά κράτος. Κανονικά έπρεπε να παίξουμε 6 γύρους και τοπ 4, αλλά όταν στον πρώτο γύρο συνειδητοποίησα ότι στο κανονικό τέλος του χρόνου τα μισά τραπέζια ακόμα έπαιζαν, αποφάσισα να κόψω τον ένα γύρο και να τραβήξω το χρόνο όσο πάει ώστε να μην έχουμε ισοπαλίες και timed wins. Δεν θα ξανασυμβεί αυτό, απλά μια και ήταν πρώτη φορά και πολύς κόσμος δεν είχε ιδιαίτερη εμπειρία με το παιχνίδι ήταν λογικό και αναμενώμενο. Μέχρι το επόμενο μεγάλο event της λίγκας θα υπάρχουν αρκετά μικρά στα μαγαζιά της αρεσκείας σας, ώστε να μπορέσετε να βελτιώσετε τόσο το παίξιμο σας, όσο και τον χρόνο που θέλετε για να παίξετε.

Ένα άλλο θεματάκι, που έθιξε και ο fellow BTLGer κος Γιακουμπ, ήταν ότι διάφοροι παίζανε με illegal decks, είτε από απροσεξία, είτε από απλή άγνοια κανόνων. Κανείς τους δεν πήγε ιδιαίτερα καλά μέχρι να τους πάρει το μάτι μου και να τους αλλάξω τις κάρτες, οπότε δεν θεωρώ ότι υπήρχε κάποιος δόλος στο όλο κόλπο. Από την επόμενη φορά το Holy Inquisition θα περιμένει τις λίστες σας, και τα excruciators για τυχόν παρατυπίες σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους! Τέλος, ξεσκονίστε λίγο τους κανόνες και διαβάστε και το άτυπο FAQ που μαζεύω εδώ στο crypsis.gr με τα πιο συχνά λάθη/ερωτήματα για να μην βρίσκεστε απροετοίμαστοι. Every little thing counts.

Αρκετά όμως με τα εισαγωγικά, πάμε να δούμε λίγο τα παιχτικά. Για να πω την μαύρη μου αλήθεια, μετά τις 400 τόσες demo παρτίδες που έχω κάνει από τον αύγουστο που είχα τις κάρτες στα χέρια μου, είχα βαρεθεί ήδη το παιχνίδι με το core set. Μου ήταν ξεκάθαρα γνωστό ότι το deck to beat ήταν το SM/Tau, αλλά στο δικό μου μικρόκοσμο το metagame είχε κάνει μερικά βήματα μπροστά, οπότε οι βασικές μου επιλογές ήταν δυο τράπουλες με σταθερά καλή απόδοση απέναντι του, το Eldar/DE wraithfighter control και σκέτο Chaos worship engine (δικοί μου τίτλοι για δικές μου δημιουργίες, αλλά παίρνετε μια γεύση του τι περιλαμβάνουν). Στην πορεία πριν το τουρνουά το Eldar deck το έταξα σε ένα παλικάρι (που δεν ήρθε τελικά) και το Chaos στον αγαπητό διοργανωτή που κατάφερε να πουλήσει όλα τα Conquest στο μαγαζί του και δεν είχε κάρτες για την πάρτη του. Οπότε κατέφυγα στην κουρτίνα δυο, ένα aggro Ork deck το οποίο είχα χρησιμοποιήσει για να μάθω το παιχνίδι στον φίλο μου τον Ρόμπερτ που έτυχε να διακοπεύει στο dungeon μου εκείνες τις μέρες. Το 14-0 στα φιλικά μεταξύ μας με είχε πείσει ότι μάλλον πάει καλά απέναντι σε SM.

Για να μην αναρωτιέται πως φτιάχνεται το καλό τυρί o αγαπητός Janus 1.0 (decklists είναι, όχι receipes) ειδού ή λίστα:
Warlord:
1x Nazdreg (Core Set)


Army Unit: (34)
4x Nazdreg’s Flash Gitz (Core Set)
2x Bad Dok (Core Set)
2x Burna Boyz (Core Set)
3x Crushface (Core Set)
3x Enraged Ork (Core Set)
3x Goff Boyz (Core Set)
2x Goff Nob (Core Set)
2x Khorne Berzerker (Core Set)
1x Rogue Trader (Core Set)
1x Rokkitboy (Core Set)
2x Rugged Killa Kans (Core Set)
3x Shoota Mob (Core Set)
2x Tankbusta Bommaz (Core Set)
2x Void Pirate (Core Set)
2x Weirdboy Maniak (Core Set)

Attachment: (4)
1x Cybork Body (Core Set)
3x Rune-Encrusted Armor (Core Set)

Event: (4)
2x Bigga is Betta (Core Set)
2x Battle Cry (Core Set)

Support: (8)
1x Kraktoof Hall (Core Set)
2x Bigtoof Banna (Core Set)
3x Ork Kannon (Core Set)
2x Tellyporta Pad (Core Set)

Δεν έχει κάτι το φοβερό, κατόπιν εορτής θα ανέβαζα λίγο τις ασπίδες του deck βγάζοντας το rokkit boy και τους δυο berserkers και βάζοντας 1xSquig Bombing και 2xWarpstorm. H λογική του είναι γενικότερα απλή, πολλά φτηνά πράγματα και αρκετά discounts (κυρίως ο crushface) με στόχο να σου δώσουν tempo τους πρώτους δυο γύρους. Η καλύτερη του deck είναι δε να μην εχεις το initiative πρώτο γύρο, ώστε να είσαι σίγουρος σχεδόν ότι θα κατεβάσεις αυτό που θες, εκεί που θες αφού έχει κάνει ο άλλος pass. Aggro για τον πρώτο πλανήτη, lockdown στα resources που πονάνε τον αντίπαλο, και ξύλο και των γονέων. Kunning yet Brutal που λέει και ο captain Badrukk.

 Πάμε να δούμε τα παιχνίδια:
1ος Γύρος – Πανδοχέας του Κοκκοφοίνικα – SM/Tau
Κερδίζει initiative, παίζει Earth Caste και ψαρεύει promotion. Εντάξει τα πιάσαμε τα λεφτά μας, εμπρός καλό μου netdeck του World Champion. Κλειδώνω τις κάρτες, αποφεύγω να χάσω units μέχρι να κάνω blood τον Sicarius, και πάω στην τελική μάχη με 2 φορτωμένους wounds tankbustas (σε μακρυνούς πλανήτες), teleporter και Nazdreg έτοιμο για stomping. Μου φυτεύει Dreadnought, teleportάρω το παλικάρι, χαραμίζει 10+ στον ντενεκέ και ο αντίπαλος κάνει concede πριν το σπάσει το σβέρκο ένα enraged ork. Working as intended.

 2os Γύρος – Janus 1.0 – Eldar/Tau
Δύσκολο matchup αν δεν rusharω σωστά, γιατί υπάρχει τέταρτος πλανήτης που κάνει rout και δεν θέλω να μπουκώσω κανένα doom την κρίσιμη στιγμή. Δυστυχώς για τον αντίπαλο, δεν έχει ούτε φτηνές μονάδες, ούτε μπορεί να σταυρώσει resources. 3 μάχες, 3 πλανήτες, wham bam thank you mam. Είχα ελεηνά καλό draw βέβαια, ανοίγοντας με bigtoof banna, crushface, 2xshoota boy, 1xWeirdboy, 1xVoid Pirate, 1xGoff Boyz. Η συντομότερη παρτίδα που έπαιξα σε όλο το event, 9 λεπτά.

 3ος Γύρος – Matsu Leon – Tau/Eldar
H πιο δύσκολη παρτίδα της ημέρας, γιατί μέχρι εκείνη την στιγμή υποτιμούσα τα κατσίκια του διαστήματος, και κυρίως το Ambush Platform που ποτέ δεν το είχα βάλει στα Tau decks μου. Δεν βοηθάει και το γεγονός ότι fluff-wise μισώ θανάσιμα τους Tau και θεωρώ ότι ή μόνη τους συμβολή στο 40k universe είναι η εισαγωγή του του Firewarrior (https://www.youtube.com/watch?v=LdRbiJ29VkM), κατά τα άλλα εμετός. Πολύ σκληρή παρτίδα, με τους 2 warlord blooded και φορτωμένους wounds από την τρίτη μάχη, εμένα να κρατάω λυσσασμένα όλους τους πλανήτες που δίνουν κάρτες και να κάνω συνέχεια commit στον Barlus (discard one) και τον αντίπαλο να κάνει μπάνιο στα resources αλλά να παίζει το πολύ 1-2 μονάδες το γύρο γιατί δεν έχει κάρτες στο χέρι. Very ranged, Much Death, αλλά στον τελευταίο πλανήτη τελειώνουν τα ψέματα και ένας θυμωμένος Goff Nob ξεριζώνει την σπονδυλική στύλη του αντίπαλου warlord και την κάνει τσατσάρα. Εύκολα πάντως το καλύτερο παιχνίδι της ημέρας για μένα, κυρίως γιατί I was pleasantly surprised (and troubled)

 4os Γύρος – Philotic Entanglement – SM/Tau
Εδώ γιώτεψα κανονικά. Ενώ είχα ένα οκ χέρι, αποφάσισα να κάνω mulligan για καλύτερο γιατί έτσι με φώτισε ο Mork και τράβηξα ... σαλάχια (tm). Το ξανακοίταξα και δεύτερη φορά, γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μπορεί να βγάλει τόσο στραβό χέρι το deck. Αντιθέτως, ο αντίπαλος έχει τα πάντα που χρειάζεται και ένα μπέργκερ που τον περιμένει ζεστό ζεστό, οπότε αποφασίζω να είμαι κύριος και παίρνω ένα τρελό ρίσκο που ίσως θα έστρωνε την κατάσταση αν δεν είχε έναν eager recruit ή drop pod assault στο χέρι. Είχε και τα δυο, οπότε έσφαξε και εμένα και έφαγε και το μπέργκερ του πριν κρυώσει.

 5ος Γύρος – Deep Blue – SM/Tau
Γνωστός σκληρός αντίπαλος, τρόμος της νέας ερυθραίας με δουλεμένο SM/Tau deck που έχει κάνει μίλια από την μέρα που κυκλοφόρησε το παιχνίδι. Δυστυχώς γι’αυτόν, παθαίνει ότι έπαθα και εγώ τον προηγούμενο γύρο και ανοίγει με Blood Angels + Bolter στον δεύτερο πλανήτη + Random marine. Απλώνομαι και παίρνω όλα τα command struggles και ρισκάρω να κάνω blood τον Warlord μου για να γλιτώσω από το 4/4 μπιφτέκι, κίνηση που αποδίδει τα μάλλα, γιατί το παιχνίδι γίνεται πλέον μονόπλευρο και το WAAAAAGGHHH κατεβαίνει ανεξέλεγκτο και τα κάνει λαμπόγυαλο. Cato, Cato, κάτσε κάτω ! (με μουσική υπόκρουση James, ‘Now Sit Down’)

Δυστυχώς, ένας από τους αντιπάλους μου έκανε drop νωρίς, και ενώ έχω το ίδιο SOS με τον τέταρτο, βγαίνω πέμπτος επειδή ο αλγόρυθμος του DCI σε τιμωρεί που ήσουν κακό παιδί και έκανες τον κόσμο να παρατήσει το τουρνουά. Δεν πειράζει, άξια τιμωρία για να μάθω να μην έχω τελειώσει το Conquest-add on για το tournament software μου. Έτσι και αλλιώς η πράσινη λαίλαπα θα έχει και άλλες ευκαιρίες!

 Σε γενικές γραμμές πάντως, θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ πετυχημένο ξεκίνημα για το παιχνίδι στην χώρα μας, και αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε και να καλλιεργήσουμε το ευχάριστο vibe που είχε το event, το παιχνίδι μπορεί να πάει μόνο καλύτερα. Until next time, boys and girls!
 Και μην μασάτε από την αυτοκρατορική προπαγάνδα, το SM/Tau είναι καλό, αλλά όχι ΤΟΣΟ καλό.

 Υ.σ. Σύντομα θα αναρτηθούν online και τα αποτελέσματα.

 
Print

Number of views (2124)/Comments (0)

Vexation

Vexation

Other posts by Vexation
Contact author

Please login or register to post comments.

x