Masochism: a musical

Masochism: a musical

Masochism: a musical

ANR Athens 2017 Regionals Report

Author: Vexation/Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017/Categories: Android: Netrunner, Tournament Reports

Rate this article:
No rating

Avanti Maestro!

"You had a party but nobody came 
It must have been some strange reaction "

 

Η αλήθεια είναι ότι είχα πολύ δυσοίωνες προβλέψεις για το συγκεκριμένο event, καθώς πραγματικά δεν μπορούσα να υπολογίσω πόσος κόσμος θα έρθει, και αν θα είχαμε μια επανάληψη του πρόσφατου "μεγάλου τελικού" των δυο ατόμων. Λίγο η αλλαγή της ημερομηνίας, λίγο η γενική χαλάρωση, δεν είναι τυχαίο ότι κανείς δεν ήθελε να πάρει το ρίσκο και να φεσωθεί τα 3 κατοστάρικα του regional kit. Ευτυχώς που βρέθηκε ο Πέτρος με γερό στομάχι και η όλη φάση πήρε μπρος. 

Τελικά, μαζευτήκαμε 14 νοματαίοι, ένα κακό νούμερο με βάση αυτά που ξέραμε, αλλά ταυτόχρονα λίγο ελπιδοφόρο για το μέλλον γιατί δείχνει ότι υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον για το παιχνίδι και ότι μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να παίζουμε και την επόμενη χρονιά. Λίγοι και καλοί που λένε, αρκεί να μην καταλήξουμε πολύ λίγοι :) Αλλά αυτά θα τα πούμε εκτενέστερα από Σεπτέμβριο, ας δούμε λίγο τα αθλητικά τώρα.

Το ότι δεν είχα την παραμικρή ιδέα τι παίζει αυτό τον καιρό είναι ... understatement που λένε και οι άγγλοι, μια και οι απαιτήσεις της μοντέρνας ζωής στην σοσιαλιστική μας ουτοπία(tm) μου έχουν φάει όλο το χρόνο, και το ίδιο πάνω κάνω συμβαίνει και στους περισσότερους που είναι κοντά μου. Ευτυχώς είχα κατέβει πρόσφατα στο terminal directive event και είχα κάνει refresh στους βασικούς κανόνες, οπότε δεν έγινα εντελώς ρεζίλι. Για Corp είχα κλείσει από νωρίς στο ελαφρώς αλλαγμένο Jemison McBoom Boom που είχα φτιάξει τον Ιούνιο και ήξερα ότι μου αρέσει και κάνει καλά παιχνίδια, ενώ στο runner ετοιμαζόμουνα να παίξω αυτό εδώ το σκουπίδι αλλά μετά από 5 ώρες ταλαιπωρία στα κουτιά μου δεν μπόρεσα να βρω τις κάρτες, οπότε πήγα στο plan B, σε αυτό εδώ το αριστούργημα, που αν μη τι άλλο θα μου έδινε διασκεδαστικές παρτίδες.  Είχα υποτιμήσει βέβαια το πόσο σκουριασμένος ήμουν στο runner, γιατί τελικά η κυρία Merchant με κέρασε πολύ πραγματικό Brain Damage που δεν υποχωρούσε ούτε με μπύρες, ούτε με τίποτα. Μου είχε κολλήσει και το Masochist των Die Form στο κεφάλι από την ώρα που έφτιαχνα το deck και γίναμε.

Έτσι λοιπόν με 50% τυρί και 50% τζανκιά τσούλησα προς το Papercut 500 για το ραντεβού με την μοίρα.

1ος Γύρος - Τhe Champion of Patras (HB:Etf/Noise)

Κακή φάση το EtF για πρώτο παιχνίδι, γιατί θα προτιμούσα κάποιο deck με πιο αργό tempo για πρώτη εμπειρία για να μπορέσω να δω τι σκατά κάνει το runner deck άμα στηθεί.  Παρόλα αυτά, είμαι αρκετά τυχερός με τα discards και καθυστερώ αρκετά τον αγαπητό αντίπαλο που καίει όλους τους Howard και τα Archived Memories για να γυρνάει τα Biotic στο χέρι. Το κλειδί της παρτίδας ήταν ένα πολύ well timed System Outage που τον πήγε πολύ πίσω (πρέπει να του κόστισε τουλάχιστον 10 credits που δεν είχε) και μετά απανωτά clan vengeance/officer frank. Το κακό είναι ότι δεν βρίσκω και ατζέντες, και κοντεύω να ψωφίσω από τους stim dealers που βαράνε ατελείωτη πρέζα. Ευτυχώς που τελευταία στιγμή με φώτισε ο Κθούλου να βάλω και  ένα medium για multi-access και κάπως παλεύεται η κατάσταση και πιάνω την τελευταία ατζέντα με 13 brain damage.  Το ανάποδο match είναι ανάξιο  λόγου, ανοίγω με hedge + IPO και έχω consulting visit στο χέρι. ΒΟΟΟΟΜ!

2ος Γύρος - Zinos 2.0 (Sync/Kit)

Ωπ, φτάσαμε στους κίτρινους εχθρούς της ανθρωπότητας. Προφανώς από τα χειρότερα matchup για την μπούρδα Runner μου (medium econ deck με άπειρα resources κάτω), αλλά παραδόξως μου πάει καλά η παρτίδα και σε κάποιες φάσεις έχω και ελπίδες. Χάνω βλακοειδώς γιατί συνειδητοποιώ ότι είμαι τόσο σκουριασμένος που θυμάμαι το Data Raven λάθος (βλ. ότι παίρνει τοκεν στο encounter και tag στο trace) με αποτέλεσμα να γιωτέψω ανεπανόρθωτα. Παίζει και να μην κέρδιζα anyway, αλλά σίγουρα θα πήγαινε διαφορετικά η παρτίδα. Oh well, ελπίζω η γνωστή "Team Don't Read Cards" του L5R να με κάνει επίτημο μέλος :) Το ανάποδο πάλι είναι ανάξιο λόγου, ο αντίπαλος νομίζει ότι είναι ξερό Jemison FA. Boom! Ξαναπαίζουμε, και βλέπω πόσο τρομακτική είναι η Kit με το νέο Code Gate Breaker.

3ος Γύρος - Ρέππας (Skorpios/Andromeda)

Σκληρός ο Σκορπιός, αλλά ευτυχώς πολύ αργός. Ξεκινάμε και παίζουμε, και γενικά έχω στηθεί πολύ ωραία, έχω κλειδώσει τα combo μου και γενικά παίζω με την άνεση και τον αέρα του νικητή, στο γνωστό σημείο που απλά δεν διαβάζω τις κάρτες. Κάνω access το hatchet job, δεν βλέπω το trash cost. Βλέπω ότι το τραβάει ο αντίπαλος, λέω δεν γαμείς, και δεν του πετάω το χέρι. Μου σηκώνει το paper clip. Ξέρω ότι έχει salem, δεν του πετάω το χέρι γιατί είμαι σε άλλο πλανήτη. Χάνω και το δεύτερο paperclip. Έχει παντού barrier, κάνω concede και πίνω το μπυράκι της παρηγορίας έχοντας χάσει σίγουρη παρτίδα.  Στο ανάποδο, η Andy προσπαθεί με τον Aaron Maron να κάνει παιχνίδι, αλλά το snare! guest star αλλάζει το tempo. Που πας, ξώβεργα! Ήταν μια σκληρή hard-hitting είδηση που την έκανε να κάνει μπουμ! από το κακό της. QQ

4ος Γύρος - TheM1ke (Palana/Kit)

Γευστικό το αργό Jinteki Glacier - σου επιτρέπει να στηθείς σαν κύριος. Ειδικά με System Outage που ακυρώνει σχεδόν το ability της Palana, και το DNA Tracker να σου επιτρέπει να φορτώνεις όποτε θες τα Clan Vengeance η ζωή είναι ωραία για την κυρία Merchant. Smooth sailing. Το ανάποδο είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι που δυσκολεύεται το Jemison, αλλά ο Sapper δίνει την λύση στο Opus Economy.  Μέχρι να ρεφάρει η κατάσταση έχω κάνει την μαγευτική αλχημεία της μετουσίωσης του False Lead σε Graft, και το Kill Package περιμένει να ακούσει την λέξη "τρέχω".  You can run, but you can't hide. Boom!

Με τα πολλά, έχω περάσει δεύτερος και παίζω στο top 4 με τον αγαπητό ΦανΠρέκα.  Hedge+IPO άνοιγμα με ξερό agenda bait κάτω.  Το τσιμπάει, τσιμπάει και ένα midseason και τον επόμενο γύρο οι ινδοί φίλοι μας make it rain. Sacrifice! Audacity! Success! (it's not explosions, it's fireworks)

Στο επόμενο, αντιμετωπίζω το CtM του Αντρέα. Παίζω σαν βλάκας και το deck το καταλαβαίνει και με φτύνει εντελώς. Απ'όλα τα παιχνίδια που έχασα θεωρώ ότι ήταν το μόνο που έπρεπε να χάσω - στα άλλα έκανα φανερά λάθη, εδώ όχι μόνο έπαιξα σαν τυφλό κοτόπουλο, το deck μου έριξε και διαστημική ροχάλα. Κάπου εκεί αποφασίζω ότι δεν έχω κουράγιο να παίξω άλλες τρεις παρτίδες, και σίγουρα όχι άλλες δυο με την Αλίκη καθώς το μυαλό έχει βαρέσει -τιλτ- από την κούραση. Κάνω concede την επόμενη παρτίδα και αράζω να πιω τίμια μπυράκια με τον Πέτρο και τους άλλους βλέποντας τον τελικό.

Γενικά, πρέπει να ομολογήσω ότι το ευχαριστήθηκα ανέλπιστα πολύ. Όχι μόνο η τρέχουσα κατάσταση έχει πολύ πολύ ωραία decks και μεγάλη ποικιλία (πρακτικά σχεδόν τα πάντα έχουν tier I decks), με εξαίρεση κάποια dyper κουράδια δεν έχει και decks που να είναι ξερό NPE. Ειδικά τώρα που έρχεται και το rotation, πιστεύω ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Δεν ξέρω ποια είναι η κατάσταση με το Nationals, αλλά ελπίζω να έρθει κιτ και να δω πολύ περισσότερο κόσμο εκεί - το παιχνίδι το αξίζει, δεν είναι τελειωμένο όπως πιστεύουν μερικοί.

Αλλά για όλα αυτά, θα επανέλθουμε το Σεπτέμβρη. Μέχρι τότε, καλά μπάνια :)

 

Print

Number of views (1234)/Comments (0)

Vexation

Vexation

Other posts by Vexation
Contact author

Please login or register to post comments.

x