Noise it like Pef

Noise it like Pef

Make some Noise

Author: ZiNOS/Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015/Categories: Android: Netrunner, Strategy

Rate this article:
5.0

"I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it." - Terry Pratchett

Και όμως, στην περίπτωση του Noise που είχε κατεβάσει ο Κος Πεφάνης στο Μαρούσι, είχε σκεφτεί αρκετά έξω από το κουτί, ίσως και έξω από την ανθρώπινη λογική, πλησιάζοντας πιο πολύ στην αντίστοιχη λογική των Orcs και άλλων φυλών με έφεση στην βία, ταχύτητα και ωμότητα (sic).

Το Παρελθόν:

Ο Κος Noise, υπάρχει από την αρχή του παιχνιδιού και μάλιστα για μία περίοδο ήταν μακράν το πιο δυνατό identity με το deck πασιέντζα Noise-(Personal Work)Shop. Πολύ δυνατό σε μία πρώιμη εποχή του παιχνιδιού με πολλά Katanas και Scorched Earth να κυκλοφορούν, χωρίς απαντήσεις.

Σχετικά γρήγορα το deck αυτό μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (πιο κλισέ έκφραση πεθαίνεις...) και ξεπεράστηκε από τις ΚΑΡΤΑΡΕΣ που έβγαιναν για τα άλλα δύο runner Factions. Κάποιες προσπάθειες έγιναν για αναβίωση του με την προσθήκη virus όπως το Gorman Drip και με το deck Archetype Anatomy of Anarchy (μπορείτε να το βάλετε στον Γούγλη, μακρινό ξάδερφο του Μόγλη, και να το βρείτε στην σελίδα #5 μετά τα πολλά links για το Sons of Anarchy). Ωστόσο, τίποτα μα τίποτα δεν έφτανε την παλιά αίγλη της αρχοντικής πασιέντζας του Noiseshop.

Μέχρι που έσκασε σαν βόμβα το Cache και όλοι θυμήθηκαν ότι υπάρχει και ο Noise. Όχι άδικα βέβαια. Virus που κοστίζει μόνο 1 credit, δίνει 3 και δυνητικά 4 αν έχεις Grimoire κατεβασμένο, και μετά μπορεί να γίνει και αυτό Mythos ™ του Αισώπου και να σου δώσει και άλλα λεφτά. “Whats not to like?” που λέει και ο φίλος μας ο Joey.

 Ανέβηκε λοιπόν ο Noise σε play time, άρχισε να δουλεύει και το Imp με το τόσο asset economy εκεί έξω, ωστόσο, κάτι του έλειπε. Αν δεν έκανε καλό trashing, ήταν αργός. Όσο έπαιζε το Fast Advance και γενικά τα γρήγορα corp decks, ο Noise με τις κονσόλες του και τα τζίνια του, ήταν αργός.

Το Παρών:

 Και να που έρχεται ο Κος Πεφάνης με τον πλούσιο αναρχικό του και αναταράζοντας τα νερά του Αδυσώπητου Αθηναϊκού Meta, βρέχει με τα απόνερα και εμάς τους υπόλοιπους. Παρακάτω η αρχική λίστα του:

Noise Πλούσιος Αναρχικός 

(προσωπικά θα το ονόμαζα Consoless)

Noise: Hacker Extraordinaire (Core Set)

 

Event (9)

3x Déjà Vu (Core Set)

3x Inject (Up and Over)

3x Sure Gamble (Core Set)

 

Hardware (8)

3x Clone Chip (Creation and Control) ••••• •

3x Cyberfeeder (Core Set)

2x Plascrete Carapace (What Lies Ahead)

 

Resource (8)

3x Aesop's Pawnshop (Core Set) ••••• •

3x Armitage Codebusting (Core Set)

2x Wyldside (Core Set)

 

Icebreaker (5)

2x Darwin (Future Proof)

3x Knight (Mala Tempora)

 

Program (15)

3x Cache (The Spaces Between) •••

2x D4v1d (The Spaces Between)

3x Datasucker (Core Set)

3x Imp (What Lies Ahead)

1x Medium (Core Set)

3x Parasite (Core Set)

 

15 influence spent (max 15)

45 cards (min 45)

Cards up to Up and Over

 

Μία λίστα που έχει από όλα, ταχύτητα, λεφτά, πίεση και έλλειψη περιττών καρτών.

 

Και πάνω από όλα, δουλεύει εναντίον όλων των Archetypes. Πίεση από την αρχή με τα παράσιτα και τα Imps για τα γρήγορα decks, πέταμα καρτών στο Archives και κίνδυνος να χάσει το Corporation από κάρτες για τα αργά Glacier Decks.  

 

Δεν υπάρχει Grimoire γιατί το click και τα 3 credits που θα κοστίσει δεν θα προλάβει να κάνει απόσβεση σε ένα περιβάλλον που τρέχει με το γκάζι πατημένο στο τέρμα. Για κάνει απόσβεση θα πρέπει να παιχτεί 3 φορές το Cache, να τρασάρει 3  φορές το Imp χωρίς να γίνει purge virus counters και να υπάρχουν πολλά Ice με μόνο 2 Str για να μετράει το Parasite από το Heap. Δεν υπάρχει Grimoire γιατί ο Κος Πεφάνης είναι πολύ μπροστά στην συγκεκριμένη λίστα.

 

Όσο για το +2 memory, δεν υπάρχει και τόσο τεράστιο πρόβλημα, γιατί οι κάρτες του deck είναι στην πραγματικότητα 3 credits και 1 discard, όχι πραγματικά εργαλεία που πρέπει να μείνουν όλη την ώρα κάτω. Ας είναι καλά ο Αίσωπος.

 Για να παιχτεί σωστά αυτό το deck, πρέπει να βλέπουμε την κάθε μας κάρτα σαν 3 credits και να μην δενόμαστε συναισθηματικά μαζί της. Εκτός από το Knight, που πρέπει κυρίως να το βλέπουμε σαν ένα εξειδικευμένο παράσιτο για τα Lotus Fields. Μόλις δείτε ένα, φορέστε τον Knight επάνω του και συνεχίστε απολαμβάνοντας την φάτσα του αντιπάλου σας.

 

Για τις υπόλοιπες επιλογές του Κου Πεφάνη, τα 3 Clone Chips μπορούν να σκοτώσουν οτιδήποτε σε συνδυασμό με τα παράσιτα και τα Imps ενώ κάνουν και αυτά mill αφού θα φέρουν viruses πίσω. Σημαντικό play το να «σκας» το clone chip στο τέλος του γύρου του αντιπάλου για να πάρει counter όταν ξεκινήσει ο γύρος σου και να σκοτώσει NEXT SilverGalahad και Ice Walls έτσι για να γουστάρουμε.

 

Συμφωνώ και με τα υπόλοιπα εκτός από το Inject και το Armitage Codebusting. Σχετικά με το Inject, πάνω από 45% του deck είναι προγράμματα, οπότε θα πρέπει να την δούμε σαν κάρτα οικονομίας και όχι αυστηρά σαν card drawing event. Ωστόσο, θα δώσω ένα ελαφρυντικό στο γεγονός ότι όταν φτιάχτηκε το deck, δεν υπήρχαν και πολλά εναλλακτικά πλάνα για card drawing/economy και έχεις και το Déjà vu. Σχετικά με το Armitage, σου δίνει 12 credits με 5 clicks και έναν Αίσωπο. Σε αντιστοιχία, το Daily Casts θα σου δώσει 6 credits με κανένα click. Και σε αυτό το deck με το Wyldside να σου τρώει τα clicks αλλά να σου δίνει κάρτες που μεταφράζονται άμεσα σε λεφτά με τον Αίσωπο, προτιμώ το Daily Casts.


Το μέλλον:

 Το deck με εντυπωσίασε με την σικάτη καφρίλα του, την συνεχή πίεση που ασκεί στην εταιρία και φυσικά την άπειρη δυνατότητα για BLTG που κάνει ακόμα και τον πιο στωικό να γκρινιάζει για την κωλοφαρδία σου. Επίσης, κάνει τον Jackson Howard να μην επιτρέπει στην εταιρία να «φτιάξει» το «χέρι» της με τράβηγμα έξτρα καρτών και reshuffle των agendas που περισσεύουν πίσω στο deck.

To Order and Chaos έφερε μία πολύ σημαντική κάρτα στους Anarchs, το I’ve Had Worse, το οποίο μπορεί να λάβει τον ρόλο του Card Drawing αλλά και να διώξει από την λίστα τα  Plascrete Carapaces που απλά πιάνουν χώρο στις παρτίδες που δεν χρειάζονται. Μετά από πολύ πειραματισμό και αρκετά παιχνίδια, κατέληξα στην παρακάτω ανανεωμένη λίστα που πάει πραγματικά καλά, εναντίον οποιουδήποτε deck.


Noise it like Pef (A.K.A. Consoless)

 Noise: Hacker Extraordinaire

 

Event (9)

3x Déjà Vu

3x I've Had Worse

3x Sure Gamble

 

Hardware (6)

3x Clone Chip   ••••• •

3x Cyberfeeder

 

Resource (9)

3x Aesop's Pawnshop   ••••• •

3x Daily Casts

3x Wyldside

 

Icebreaker (5)

2x Darwin

3x Knight

 

Program (16)

3x Cache   •••

2x D4v1d

3x Datasucker

1x Gravedigger

3x Imp

1x Medium

3x Parasite

 

15 influence spent (max 15)

45 cards (min 45)

Cards up to Order and Chaos

Η λίστα πέρασε το crash test του Stimhack League III και τα πήγε αρκετά καλά. Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλά παιχνίδια μετατράπηκαν σε νίκες με τον αντίπαλο να χάνει από κάρτες και όχι από Agendas. Πρέπει λοιπόν, προς το τέλος του παιχνιδιού, να μετράμε σε πόσους γύρους μπορεί να κερδίσει η Εταιρία και να δούμε αν μπορούμε να την κάνουμε να χάσει πιο γρήγορα από κάρτες. 

 

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται και δουλεύει. Ακούστε με και μάθετε μπαλίτσα. Ο καλός ο Runner πρέπει να πιέζει από παντού και να μην αφήνει το Corp σε χλωρό κλαρί. Και όπως το Corp πρέπει να βλέπει όλους τους δυνατούς τρόπους νίκης και να προσπαθεί να φτάσει σε αυτήν από διαφόρους οδούς, έτσι πρέπει και ο Noise, να προσπαθεί και για το deck out, αρκεί να μην το κάνει αυτοσκοπό και καταλήγει να χάνει από ένα scoring remote που απλά κάνει γρήγορα score.

 

Το deck βεβαίως μπορεί να χάσει όσο εύκολα μπορεί να κερδίσει, αν δεν του έρθει η οικονομία ή αν δεν του έρθουν καλά οι κάρτες. Ωστόσο, το να βρεθεί γρήγορα ο Αίσωπος είναι πολύ σημαντικό και το να καταλάβει ο Runner ποιο είναι το πλάνο του Corp για την νίκη, θα τον βοηθήσει να αντιδράσει αναλόγως και να δει ποιες κάρτες θα κρατήσει και ποιες θα πετάξει.


Σχετικά με την συγκεκριμένη λίστα, ο Gravedigger μπορεί να βγει για να μπει 2ο Medium, τα Wyldside μπορούν να γίνουν Earthrise Hotel αλλά τότε τα Daily Casts θα πρέπει να γίνουν ξανά Armitage.

 

Και για όσους δεν αισθάνονται άνετοι, MULLIGAN FOR AESOPS.


"Play 10 viruses, look the corp player in the eyes, say "Do you feel lucky? Punk?" and run the Archives."

 

Print

Number of views (1436)/Comments (0)

ZiNOS

ZiNOS

Other posts by ZiNOS
Contact author

Please login or register to post comments.

x